Súčasný stav ochorenia
Strana 8 z 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Súčasný stav ochorenia
Mám veľké problémy s negatívnymi príznakmi. Neviem cítiť emócie, čo vedie ku anhedónii, že ma nič nebaví. Bodaj by ako by ma mohlo niečo baviť, keď emócie nemám. Mám tiež problémy so začínaním, ale aj dokončením činností. Bývam aj depresívny aj bez nálady. Teda som väčšinou smutný aspoň tak pôsobím. Problémom je aj odolnosť voči stresu, či pevnou vôľou. Pevná vôľa neexistuje. Strašne zlá koncentrácia je kapitola sama o sebe... Do toho je tam aj tras rúk...
PS: Napriek tomu sa mám veľmi dobre a beriem už život len tak ako príde....
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2035
Reputácia : 750
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tak sa opäť hlásim pred blížiacou sa kontrolou u psychiatričky. Od poslednej návštevy sa toho moc (ne)zmenilo, antipsychotiká užívam (na)ďalej a lieky na spanie Som (ne)musel brať. Dnes Som mal tam ísť, ale ako sa mi tam (ne)chelo. Tak pôjdem na ďalší týždeň.
Ak mám zhrnúť svoj psychický stav tak (ne)bol ani náznak psychózy, halucinácií, či bludov a ani náznak (ne)spavosti. Držím sa dobre a je mi priam fajn. Cítim sa tak, ako keby Som (ne)bol chorý.
Čo sa týka arteriálnej hypertenzie, hypotyreóze a diabetesu II, stále Som sa (ne)dopracoval ísť na odber krvi a následne na kontrolu. totiž to vstávanie na odber do deviatej hodiny je pre mňa kompliované. (Ne)mal Som kontrolu vyše dvoch rokov. Či sa k nej dostanem uvidí sa časom.
Ako hovorím, cítim sa tak, že nie Som chorý. Za to ale lieky musím brať, ináč by (na)stúpili negatívne, vedlajšie príznaky a stav by sa mi mohol zhoršiť. Viac (ne)mám čo povedať, nakoľko (ne)mám starosti "problémy, utrpenia, trápenia a bolesti".
Želám a prajem vám veľa zdravíčka a žiadne starosti.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2021/01/do-sucasny-stav-ochorenia-5.html
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej likes this post
Juraj- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 345
Reputácia : 143
Dátum registrácie : 17.12.2020
Zdravotný stavDiagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Matej, Dušan and Katuska like this post
Povedal mi nech si to dobre premyslím. V minulosti Som si kupoval stravu a aj varil a schudol Som na - 32kg. A však duško (ne)má zas taký dôchodok, aby si mohol dovolit kupovať zdravú stravu. Dietna strava čo bola doporučená vraj stojí 70€/mesiac.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2021/01/do-sucasny-stav-ochorenia-6.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Katuska likes this post
sucasny stav ochorenia
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 130
Reputácia : 130
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Tuto likes this post
Reputácia : 763
Dátum registrácie : 19.09.2010Bydlisko : Západ Slovenska
Zdravotný stavDiagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Katuska likes this post
Tak sa opäť v tejto téme ozývam, nakoľko prišli udalosti, ktoré musím zaznamenať. Koncom februára a ešte pár dní teraz chodím po doktoroch, najprv skrz kontrole po dvoch troch rokoch. Dopadlo to tak, že mi pribudli lieky a diagnózy. Mám užívať vyše desať liekov, čo je na hlavu postavené.
Z diagnóz pribudla jedna, celkovo ich mám osem. Dnes Som bol u kardiológa v biznis centre na pieštanskej ulici a objednala ma hneď do bratislavskej nemocnici na srdcovo cievne oddelenie, kvôli podozreniu z úženej cievy na srdci.
Som unavený a už sa mi (ne)chce lietať po doktoroch! Idem tam na CT vyšetrenie a pozorovanie na tri dni. Pichnú mi kontrastnú látku do žili a oskenujú CT - čkom.
Otázka znie, či tie lieky budem brať. Niektoré sú ráno na lačno, niektoré po jedle, niektoré na obed a večer. (Ne)byví ma to. Vyfasoval Som aj glukomer, či tlakomer. Som tak doďubaný, že je otázne ako budem dlho žiť.
Ale Dušan sa (ne)vzdáva, lieky sú len na utlmenie príznaku choroby, skutočná liečba začína v hlave a v správnom životnom štýle, či správnym naštelovaným vnútorným postojom. Meditácie lieča, a neraz ony boli tým mediakmentom, z ktorých sa mnohý pacienty z choroby vyliečili.
Po psychickej stránke Som na tom Božsky, totiž psychika u mňa už (ne)má miesto, Som za (ne)myseľ. Po psychologickej Som na tom, že Som ju začal študovať a po duchovnej, filozofickej Som na tom tak, že pomalyčky nieto, čo študovať. Som chudobný na vonok ale za to bohatý z vnútra.
Želám a prajem vám veľa zdravíčka a zdravého životného štýlu. S pozdravom:
Dušan.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2021/03/do-sucasny-stav-ochorenia-7.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
cafDušan napísal: skutočná liečba začína v hlave a v správnom životnom štýle
prestavanie fajcenia si uz vzdal ?
relouth- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 195
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 10.01.2020Bydlisko : Banská Bystrica
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto likes this post
Príjemne prežité dni praje Tuto
PS: Zello - Zello dialógy sú vám stredu a sobotu o 20:00 k dispozícii...
Reputácia : 763
Dátum registrácie : 19.09.2010Bydlisko : Západ Slovenska
Zdravotný stavDiagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
kimi2028- V.I.P. Golden
Strana 8 z 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10