Súčasný stav ochorenia
Strana 8 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Súčasný stav ochorenia
Mám veľké problémy s negatívnymi príznakmi. Neviem cítiť emócie, čo vedie ku anhedónii, že ma nič nebaví. Bodaj by ako by ma mohlo niečo baviť, keď emócie nemám. Mám tiež problémy so začínaním, ale aj dokončením činností. Bývam aj depresívny aj bez nálady. Teda som väčšinou smutný aspoň tak pôsobím. Problémom je aj odolnosť voči stresu, či pevnou vôľou. Pevná vôľa neexistuje. Strašne zlá koncentrácia je kapitola sama o sebe... Do toho je tam aj tras rúk...
PS: Napriek tomu sa mám veľmi dobre a beriem už život len tak ako príde....
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1249
Reputácia : 427
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tak sa opäť hlásim pred blížiacou sa kontrolou u psychiatričky. Od poslednej návštevy sa toho moc (ne)zmenilo, antipsychotiká užívam (na)ďalej a lieky na spanie Som (ne)musel brať. Dnes Som mal tam ísť, ale ako sa mi tam (ne)chelo. Tak pôjdem na ďalší týždeň.
Ak mám zhrnúť svoj psychický stav tak (ne)bol ani náznak psychózy, halucinácií, či bludov a ani náznak (ne)spavosti. Držím sa dobre a je mi priam fajn. Cítim sa tak, ako keby Som (ne)bol chorý.
Čo sa týka arteriálnej hypertenzie, hypotyreóze a diabetesu II, stále Som sa (ne)dopracoval ísť na odber krvi a následne na kontrolu. totiž to vstávanie na odber do deviatej hodiny je pre mňa kompliované. (Ne)mal Som kontrolu vyše dvoch rokov. Či sa k nej dostanem uvidí sa časom.
Ako hovorím, cítim sa tak, že nie Som chorý. Za to ale lieky musím brať, ináč by (na)stúpili negatívne, vedlajšie príznaky a stav by sa mi mohol zhoršiť. Viac (ne)mám čo povedať, nakoľko (ne)mám starosti "problémy, utrpenia, trápenia a bolesti".
Želám a prajem vám veľa zdravíčka a žiadne starosti.
https://dusanfajnor.blogspot.com/2021/01/do-sucasny-stav-ochorenia-5.html
Sociálne siete: • Facebook • Twitter • Pokec na azete
Mail: • dusan.fajnor@gmail.com • dusan.fajnor@hotmail.com • dusan.fajnor@outlook.com • dusan.fajnor@azet.sk
Fórum: • Schizofórum • Lipka • Slovak fórum
Kurzy: • ITnetwork • Isibalo • B-akadémia
MMK: • (e)Knihy • (audio)Knihy • Myšlienkové mapy
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1449
Reputácia : 285
Dátum registrácie : 02.07.2016
Vek : 42Bydlisko : Trnava
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, F51.8 - Iná neorganická porucha spánku (insomnia), Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza, Extrémná obezita
Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie
Matej likes this post
Juraj- Domáci člen
- Počet príspevkov : 30
Reputácia : 7
Dátum registrácie : 17.12.2020
Zdravotný stavDiagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 2mg, Hedonin XR 500 mg
Matej, Dušan and Katuska like this post
Strana 8 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8