Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 82 z 83 • 1 ... 42 ... 81, 82, 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
Gratulujem, Kimi.
Pamätám si deň, keď som ja klesol pod tých začarovaných 100 kg a váha začala ukazovať dvojciferné čísla. Rodičia boli akurát niekde na výlete zo svojho klubu a hneď som im písal oslavnú esemesku a tešil sa ako malý chlapec.
Držím moc palce do ďalších dní a výsledkov. Maj sa pekne.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5074
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Trochu som za uplynulé 2 týždne s mierami klesol... na 64,4 kg a 84,5 až 85 cm (asi -1,6 kg, asi -0,5 cm). Čo sa týka hmotnosti, príde mi to už dosť málo na výšku asi 178 cm, či koľko vlastne meriam. K úbytku však prišlo tento raz necielene, nesnažil som sa vôbec. Minulý týždeň som v práci dokonca jedol veľa maškŕt od kolegýň. Stravu si do Tabuliek naďalej ešte stále nepíšem.
Mrzí ma, že už dlhší čas zanedbávam posilňovanie a systematické cvičenie. To, že sa pravidelne ponaťahujem a postrečujem na 5 minút, tak to je fajn, ale aj tak je to celé krok späť oproti tomu, ako som to mal predtým dobre rozbehnuté. Určitým dôvodom pre toto zanedbanie (alebo výhovorkou?) mi je to, že sa snažím čo najviac energie a času investovať vo voľnom čase do vecí okolo školy. Tieto veci sa mi ukazujú minimálne od polky októbra ako veľmi na čas a energiu náročné. Skúšam s tým zápasiť aspoň tak, že skracujem posilňovanie na nejakých iba 15 minút. Vždy je lepšie aspoň trochu, než nič - si vravím. Druhá vec je, že aj tie slabé 15-minútovky ešte nemám pravidelné.
Takže na ďalšie obdobie mám vo veci tejto témy v hľadáčiku nájsť si cestičku späť k pravidelnejšiemu cvičeniu.
Držím všetkým palce, kamaráti!
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
kimi2028 likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2283
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej and Dušan like this post
kimi2028 napísal:Rád by som sa pochválil, že už mám pod 100 kg.
Moc veľmi Ti srdečne gratulujem, Kimi!
Nech sa Ti darí v podobnom tempe a duchu aj naďalej, držím Ti všetky prsty.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ahojte
klara333- Nový člen
- Počet príspevkov : 2
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 07.12.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej and klara333 like this post
chudnutie pri antipsychotikach
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Dušan and kimi2028 like this post
Za uplynulé 3 týždne sa mi čísla opäť priveľmi nezmenili ... 65 kg, asi 86 cm. Ako však vidno, pás na svojom najväčšom obvode šiel +1 cm, čo jednoznačne možno pripísať môjmu nelimitovanému papaniu v ostatnom období. Maškrty v práci bývali takmer každý deň a ani doma som sa kilojoulovo nejak neobmedzoval. Jedol som vlastne tak, ako sa mi žiadalo. Až posledné zhruba 3 dni som sa vrátil k nejakému kočírovaniu seba samého a vytyčovaniu si nejakých tých hraníc, kedy si už proste jesť nedám, hoci chuť by bola.
K cvičeniu sa mi zatiaľ nejak vrátiť darí. S odretými ušami. Spočiatku v decembri som mával aspoň základné ohýbačky/strečing a tak, pričom približne v tento týždeň už opäť posilňujem. Celkovo za uplynulé 2 mesiace sa mi nezmenili miery na ramenách, avšak som rád aspoň tomu, že hrudník šiel o 2 cm hore. Cítim sa v hornej polovici tela akýsi robustnejší, no prekvapuje ma, že ten obvod biceps/triceps stále zápasí o prekročenie 31 cm (pri napnutí). Oproti tomu, čo čítam na weboch, že chlapiny mávajú aj 37, aj 40 cm... tak si prídem čo do čísel vyziabnuto. Prekvapuje ma to hlavne preto, lebo vizuálne tam ten sval vyrysovaný je už pekne, aj sa mi zdá veľkostne ok. Lenže tí, čo majú aj 35 až 40 cm, tak tí potom čo tam majú? Majú rameno jak stehno? Alebo to tam majú okrem svalov poobaľované aj tukom? No... tak či onak, mám teda ešte čo robiť.
Pokračujem teda v trende. V nasledujúcich týždňoch chcem vo veci tejto témy čo najviac upevniť návrat k zvyku posilňovať a cvičiť. A držať sa aspoň základných mantinelov pri papaní, hoci k zapisovaniu do Tabuliek som sa ešte nemal chuť vrátiť a zatiaľ to naďalej budem skúšať bez nich.
Všetko dobré!
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
rasto and Katuska like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej likes this post
---
Ahojte.
Po zopár týždňoch žiadna zásadná zmena u mňa. Včera som mal nalačno asi 64,5 kg a asi 85 cm na najtučnejšom obvode. Je to viac-menej dokola to isté, odchýlky tu mám dlhšiu dobu azda nevýrazné.
Cvičiť sa snažím, ale občas vynechám. Netrénujem úplne každý deň - napr. včera ma bolelo ľavé rameno, tak som cvičenie vynechal. Inokedy zas vynechám z dôvodov zaneprázdnenosti. Snáď však aspoň ten trend je zhruba taký, že sa k tomu cvičeniu vždy vraciam. Na každý týždeň vždy pripadne aspoň niekoľko cvičení. Možnože to aj vzhľadom na moje ciele stačí. Ak mi ide iba o pevnejšiu postavu, kondíciu a zdravie, a nie o spravenie zo seba alfa-samca, tak takáto úroveň snahy asi aj naozaj postačuje. Snáď.
Srdečne všetkých pozdravujem, držme sa!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej likes this post
Strana 82 z 83 • 1 ... 42 ... 81, 82, 83