Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 83 z 83 • 1 ... 43 ... 81, 82, 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
Iuppiter- Nový člen
- Počet príspevkov : 29
Reputácia : 8
Dátum registrácie : 13.01.2021
chudnutie pri antipsychotikach
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2283
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Dušan and Anonym woman like this post
V inej téme ste niektorí písali, ako sa aktuálne stravujete. Papáte relatívne málo, teda aspoň oproti mne. A práve to ma inšpiruje, aby som sa aj ja nakopol a jedol menej. Lebo mávam veľa nutkavých chutí a často zápasím s neurotickým prejedením sa, či už sladkým, alebo nesladkým. Kebyže aspoň iba nesladkým, tak by to bolo o kvapku lepšie, ale aj toho sladkého veruže do seba dávam nevhodne priveľa.
Za posledný rok, resp. od leta 2021 som pribral asi 3 kg a zhruba 4 cm do pásu. To znamená, že mám teraz 70 kg a 92 cm (merané na najväčšom obvode). BMI mi ukazuje 22,3, čo je našťastie ešte v pásme normy. Pri nepriliehavom tričku vyzerám zhruba chudý... ale pri mojej tendencii ma nafukovať a pri niektorých mojich tričkách veru bruško vypučí viditeľne.
Ako opatrenia sa snažím už niekoľko týždňov vrátiť späť k zápisu stravy do Tabuliek. Zopár dní mi to vždy vydrží, a potom to zas preruším. Škoda, že som sa toho dlhoročného zvyku dávnejšie vzdal... v podstate na podnet mojej vtedajšej psychiatričky, ktorá ma podozrievala z ortorexie. Zvyk zapisovať sa mi vytratil už viac ako pred rokom a pol... a som veľmi rád, že toho dôsledkom síce priberanie predsa len v mojom prípade je, ale vôbec nie tak rýchle, ako som sa pôvodne bál. Aj tak sa ale k zápisu teda vraciam. Momentálne si to zapisujem iba tak z hlavy do excelu, ako keď si zapisujem už roky svoje výdavky a bločky. Čiže bez nejakej gramáže a podobne, čo mi má uľahčiť celý návyk. Veď koniec koncov, keď som v r. 2013 schudol vyše 20 kg, tak som si to zapisoval len perom do klasického papierového diárika bez gramáže a výpočtov. Stačilo mi len si proste evidovať v bodoch, čo jem, a to samo osebe bez čísel ma popohnalo k tomu, aby som si to, čo si dávam do úst, nejako reguloval a krotil. Chcem ísť preto aj teraz práve touto cestou, nie cestou striktných čísel. Pre moje účely je viac ako dostatočná, si myslím.
Cieľ vnímam na horizonte 87 až 85 cm na najväčšom obvode brucha. O kilá mi momentálne číselne znovu nejde, lebo je dosť ľudí v mojom okolí, ktorí ich vnímajú na moju výšku asi 178 cm možno aj ako málo. O bruško a jeho obvod mi však číselne bojovať treba.
Cvičenie a pohyb, tie mám na tradičnej úrovni... v skutočnosti je môj problém práve tá strava. Jej regulovanie je pre mňa cesta, lebo naozaj, ak by ste sa pozreli na to, ako sa stravujem, tak hanba.
Držme si palce.
matej
-------
Since too many posts were made, this topic has been divided automatically. You can find the rest of this topic here :
https://www.schizoforum.net/viewtopic?t=1415&topic_name
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5074
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Anonym woman likes this post
Strana 83 z 83 • 1 ... 43 ... 81, 82, 83