Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Chudnutie pri antipsychotikach

Strana 83 z 83 Previous  1 ... 43 ... 81, 82, 83

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 83 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  Iuppiter Št 14 január 2021 - 17:49

Rozhodol som sa, že sem budem prispievať aj ja, nech mám motiváciu. Vnímam to ako verejný záväzok bojovníka, ktorý keď nesplním, tak sa musím potrestať. Je to totiž so mnou ťažké, čo sa týka mojich zlo zvykov. Dnes som porušil znova svoju prísahu, že nebudem konzumovať keksíky a sladké pečivo aspoň niekoľko mesiacov. Preto ma od zajtra čaká 3 dňový pôst. Moja typická váha je 84 kg pri 181 cm. Momentálne mám 75 kg a obvod pása až Exclamation 87 cm. Katastrofa. Mám rád filmy o legionároch, či už starovekých Rímskych ale aj novodobých Francúzkych, napr. tento film https://www.imdb.com/title/tt8318284/ . BEZ STRACHU SME SLOBODNÍ. Fascinujúce...
Iuppiter
Iuppiter
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 29
Reputácia Reputácia : 8
Dátum registrácie : 13.01.2021

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 83 Empty chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  Katuska Št 14 január 2021 - 18:14

Ahojte po dlhsej dobe sa hlasim ze mam 69,2 kg lenze moj stav sa zhorsuje a bojim sa ze mi hrozi druha hospitalizacia a este viac sa bojim ze ma tam nadopuju liekmi zase a ja zase priberiem to mi este stav zhorsuje. no nemam sa dobre bojujem s ty,m uz skoro mesiac aj lieky mi navysila psychiatricka ale stale nijake zlepsenie neviem co sa deje. lieky mi este pred mesiacom ucinkovali a zrazu uz nie . som z toho zmetena aj sa bojim . zase som mala pocit ze ma nieco strasne zle prenaskeduje a totalne ma to vydesilo . takze prezivam zle obdobie
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 83 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  kimi2028 Pi 15 január 2021 - 15:36

Ahoj Katuška, neboj nič dobre bude aj keď máš to ťažké. Bude lepšie a verím, že nepriberieš a dáš si na to pozor. Lieky potrebujú čas, kým začnú zaberať. Mne prvýkrát trvalo 5 týždňov, kým to sadlo. Aj keď bola to asi náhoda a nie lieky. V nemocnici som bol 5 týždňov a nič. Dostal som priepustku a hneď sa mi polepšilo.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2283
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 83 Empty chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  Katuska Po 1 február 2021 - 18:11

Ahojte takze moja vaha rano je 68,8 kg co je fajn len mi psychiatricka nasadila Zalastu takze sa bojim ci to zase nepojde hore aj mi viacej zacalo chutit jest tak si musim nato dat pozor. budem sa vam hlasit ako na tom som. tak sa drzte Smile
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Katuska Pi 30 júl 2021 - 17:55

Ahojte tak momentalne mam 67 kg a uz sa citim dobre co ma ale stve ze ako chudnem ide mi to aj z tvare dole a musim povedat ze ako baculka som sa sama sebe viacej pacila vyzerala som na 19 rokov a to mam 30 takze ten tuk bol aj v niecom dost prospesny ,. no aspon budem vediet do buducna ked budem mat vela vrasok ako ich vyhladit bez botoxu Razz Very Happy a k mojej vahe chcem ju dat dole tak na 63 kg a potom budem spokojna. na svojich povodnych 55 kg uz nechcem ist takze este nejako 5 kg a je to. ale netlacim nato . ahojte
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Dušan and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Matej Pi 10 jún 2022 - 15:33

Ahojte. Smile

V inej téme ste niektorí písali, ako sa aktuálne stravujete. Papáte relatívne málo, teda aspoň oproti mne. A práve to ma inšpiruje, aby som sa aj ja nakopol a jedol menej. Lebo mávam veľa nutkavých chutí a často zápasím s neurotickým prejedením sa, či už sladkým, alebo nesladkým. Kebyže aspoň iba nesladkým, tak by to bolo o kvapku lepšie, ale aj toho sladkého veruže do seba dávam nevhodne priveľa.

Za posledný rok, resp. od leta 2021 som pribral asi 3 kg a zhruba 4 cm do pásu. To znamená, že mám teraz 70 kg a 92 cm (merané na najväčšom obvode). BMI mi ukazuje 22,3, čo je našťastie ešte v pásme normy. Pri nepriliehavom tričku vyzerám zhruba chudý... ale pri mojej tendencii ma nafukovať a pri niektorých mojich tričkách veru bruško vypučí viditeľne. Embarassed

Ako opatrenia sa snažím už niekoľko týždňov vrátiť späť k zápisu stravy do Tabuliek. Zopár dní mi to vždy vydrží, a potom to zas preruším. Škoda, že som sa toho dlhoročného zvyku dávnejšie vzdal... v podstate na podnet mojej vtedajšej psychiatričky, ktorá ma podozrievala z ortorexie. Zvyk zapisovať sa mi vytratil už viac ako pred rokom a pol... a som veľmi rád, že toho dôsledkom síce priberanie predsa len v mojom prípade je, ale vôbec nie tak rýchle, ako som sa pôvodne bál. Aj tak sa ale k zápisu teda vraciam. Momentálne si to zapisujem iba tak z hlavy do excelu, ako keď si zapisujem už roky svoje výdavky a bločky. Čiže bez nejakej gramáže a podobne, čo mi má uľahčiť celý návyk. Veď koniec koncov, keď som v r. 2013 schudol vyše 20 kg, tak som si to zapisoval len perom do klasického papierového diárika bez gramáže a výpočtov. Stačilo mi len si proste evidovať v bodoch, čo jem, a to samo osebe bez čísel ma popohnalo k tomu, aby som si to, čo si dávam do úst, nejako reguloval a krotil. Chcem ísť preto aj teraz práve touto cestou, nie cestou striktných čísel. Smile Pre moje účely je viac ako dostatočná, si myslím. Smile

Cieľ vnímam na horizonte 87 až 85 cm na najväčšom obvode brucha. O kilá mi momentálne číselne znovu nejde, lebo je dosť ľudí v mojom okolí, ktorí ich vnímajú na moju výšku asi 178 cm možno aj ako málo. O bruško a jeho obvod mi však číselne bojovať treba. Smile

Cvičenie a pohyb, tie mám na tradičnej úrovni... v skutočnosti je môj problém práve tá strava. Jej regulovanie je pre mňa cesta, lebo naozaj, ak by ste sa pozreli na to, ako sa stravujem, tak hanba. Embarassed

Držme si palce. Super!

matej
Vitaj

-------
Since too many posts were made, this topic has been divided automatically. You can find the rest of this topic here :
https://www.schizoforum.net/viewtopic?t=1415&topic_name

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 83 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5074
Reputácia Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

Anonym woman likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 83 z 83 Previous  1 ... 43 ... 81, 82, 83

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: