Ako prestať fajčiť? "Odvykačka po mojom"
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ako prestať fajčiť? "Odvykačka po mojom"
dik za reakciu a tvoju "vypocitatelost",
trosku ta upravim robito presne polovicu,fajcim cigarety od svojich 13 rokof,intezivne asi od strednej skoly,cize ak to mam udat cislom tak mi vyjde 25 200€ aj so SK
cigareta je povazovana za tvrdu tazko zavislu drogu,a je nou jednou z najcastejsich i najtazsich na odvykanie ci uplne vysadenie,
cigareta,nikotin je potreba - prestavka,rozmyslanie,nemam co robit idem hulit,maska,baldachyn,unik z reality,kolektivny zlozvyk,nutkanie si zapalit medzi prenosom z jedneho bodu do druheho,autom ci nohami,zlozvyk si vzdy vonku po opusteni interieru si zapalit a mnoho dalsie,
zvazujem obmedzenie ci dokonca vysadenie,ale momentalne nemam na to silu a energiu,
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
veronicka- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 154
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.05.2013
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Chcel by som šprtať do tejto témy častejšie, pretože nikotín je u mňa tvrdá droga a drahý luxus, ktorí si nemôžem dovoliť, ale aj tak mám čo húliť. Prepáč mamucha! Ľúbim ťa a mám ťa rád.
Už niekoľko krát som vyhlasoval nikotínu vojnu, tak sa pokúšam opäť!
V priebehu par dní ak by som chcel mohol by som prispievať pravidelne, neskorej raz o týždeň až mesiac.
Plán je taký, že nepoviem, vždy to je tu na fóre naopak!
Mám aj nejaké pdf-ká stiahnuté tak najprv nakunem aj tam a popri tom skúsim moju metódu. Totiž som zistil, že niektoré životné ciele je mať v dozore u seba neverejne.
Držte palce a verím, že vás budem nudiť mojima príspevkami častejšie.
Hulk DF 365 2- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 138
Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019Bydlisko : Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie
Skoncil som stym . Ziadne abstaky nic. Len som pribral 5kg.
ALe zivot je krajsi, fuj cigarety su pre mna odpad teraz. Sranda je ze som fajcil jednu od druhej a skoro 2 roky som cisty.
Chce to len pevnu volu. Kaslite na to , zdravie a prachy odchadzali pri fajceni.
Howkh
- Počet príspevkov : 47
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 20.09.2017Bydlisko : Kosice
Zdravotný stavDiagnóza: F22, F22.5 , socialna agarofobia, bipolarna porucha, schizofrenia
Súčasná medikácia: Kvetiapin, Triticoo, Haloperidol ( podla potreby), neurol, Zyprexa, Risperdal
Sú to len cigaretové myšlienky a chute. Navyše telo si pomaličky začína odvykať z tohto blaženého pocitu.

Hurá do ďaľších týždňou!

Reputácia : 27
Dátum registrácie : 18.02.2019Bydlisko : Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0 - Paranoidná Schizofrénia, Arteriálna hypertenzia, Diabetes mellitus 2. typu (DM2T), Hypotyreoza
Súčasná medikácia: Quetiapine Accord 300mg, Cisordinol 10mg, Depakine Crono 500mg, Stilnox 10mg, Indap 2.5mg, Prenessa 4mg, Bisocard 10mg, Siofor 1000mg, L-Thyroxin 100 Berlin-Chemie
Spiderman napísal:Už druhý týždeň fajčím denne 6 cigariet, normálne to človeka teší a ma takú radosť zo žitia a Bytia!!!
Sú to len cigaretové myšlienky a chute. Navyše telo si pomaličky začína odvykať z tohto blaženého pocitu.![]()
Hurá do ďaľších týždňou!![]()

Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 4994
Reputácia : 927
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
Fajčím cigarety a špakovinu, i keď na ne nemám. Kedy to prestane!?
Nepoznám sebaovládanie! Musím ho vyšperkovať. To je naprd, aby som neotravoval mamu, tak mi vždy dá prachy na cigarety! Budem muset odmietať.
Pred chvíľu tu bola, či nespravým chleba vo vajci. Porad ma vytočila, bo som písal príspevok v teme o chudnuti. Nasraný som jak hovado. Skorej mi žitie s ňou na škodu ako na úžitok.
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Aaa, už by som zabudol. Prešiel som na Iqos. Je to iné. Nemôžete klasicky cigaretu držať medzi prstami, ci zapáliť, ani odklepkavat popol, to mi trochu vadí. Ale oslovila ma veľmi chuť mentolovych. Tak preto Iqos.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 25
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Čo to znamená? Monštrum ma ovláda, riadi. Riadi jak moju myseľ, emócie tak aj emočné telo bolesti. Ako sa to prejavuje? Neustále po dlhšej nefajčiarskej činnosti, vyšle eGo niekoľko príkazov na zapálenie si cigarety. Potom za pomoci emócií a emočného tela bolesti vyšle do úst chute na cigaretu a nakoniec zvláštne pocity do tela. No nechoď húliť! Však, že?
eGo, parazit má potrebu. Potrebuje mať identitu fajčiara. Raz sa eGo ocitlo v neistote pri myšlienke, že nebude húliť. Dostalo strach. Položilo si otázku. Ako môžem žiť bez cigariet? Neviem žiť bez cigariet! A to je ten hlavný spúštač nefajčenia. Nefajčiar nemá fajciarske eGo. Nemá a možno nepozná parazita monštra fajčiara. Fajčiarské eGo je mŕtve, neexistuje.
V obchode play som si stiahol apku z názvom Stop Smoking. Vypadá dobre a motivačne. Spustí sa časomera hneď po vyplnení profilu.
Meria počet nevifajčených cigariet a škatuliek. Meria ušetrený život. A tak isto meria aj ušetrené peniaze. A samozrejme dobu nefajčenia. Apka je postavená na nekonečnom čase a motiváciou môžu byť ocenenia vo forme trofejí.
Od včera som ju skúšal, nuž musel som ju dodnes, trikrát odinštalovať. Dôvod? Mám už poslednú škatuľku, chcem ju dotrúbiť a hor sa z otroctva parazita monštra fajčiara do duchovného boja.
Postup je takýto:
Byť pozorovateľom tohto parazita a viesť s ním duchovné boje až kým si neuvedomíme, že boj nepozná výhercu a ani porazeného! Jediné čo sa dá urobiť je boj nehať rozpustiť v prítomnom okamihu a oddať sa mu. Nehať vystrelený šíp na mňa, mnou preletieť bez známky škrabanca.
Potom keď urobíme synergický kompromis "Win/Win", duchovný boj zmizne, a na scénu prichádza zlatý nektar. V podobe bývalého bojovníka a nekonečného víťaza, pána Majstra.
https://dusanovblogateamdf.blogspot.com/2020/01/ako-prestat-fajcit.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Ja uz vyse 2 roky pouzivam Quitnow!. Je tam dokonca chat snad kazdej narodnosti,vratane slovenskej.
Radit ako prestat ti neporadim, to musis zistit sam.
relouth- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 195
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 10.01.2020Bydlisko : Banská Bystrica
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Ako prestať fajčiť - kapitola 1. Môj boj s nikotínom
Nedarí sa mi a ani po zväčša dňa nebojujem. Celé dni som za dobré, v jednotu s fajčiarom, parazitom. Monštrom ako eGom, ktoré má poreby húliť jednu cigošku od druhej. Na druhej strane fajčiarské eGo túži, sníva o nefajčení cigariet.
Vydržal som maximálne tri hodiny bez nikotínu a už moje emočné telo bolesti si pýtalo dávku, v podobe chutí a príjemných pocitov. Taktiež sa ozývala myseľ v podobe príkazov a rozkazov.
Keď idem do toho, do duchovného boja s tímto parazitom, monštrum výhráva a ja som neznesiteľným otrokom a obeťou tohto eGa. Parazit ma mučí, preklína, varuje a vysiela mi také myšlienky a emócie, že to otroctvo sa nedá vydržať. Zase na druhej strane dúfa, že nepadnem.
Duchovný boj je o šialenom otroctve v podobe obete, ktoré musí znášať tieto negácie v podobe takej, akej sú. Je to neznesiteľná bolesť do emočného tela. Prestať fajčiť cigarety prirovnávam k nejakej forme mučenia, kde musíš vyzradiť nejakú požadovanú informáciu. Keď ju prezradíš, máš na chvílu pokoj. Potom prichádzajú ďalšie a ďalsie mučenia, do nekonečna. Existuje tu ale, len malá nádej, že sa mučenému dosiahne stavu spasenia v podobe úteku z väzenia alebo cudzej záchrany.
Celý tento boj, ak nastane, je postavený na šialenom otroctve eGa, v podobe obete, ktorá musí znášať jeho potreby. eGo má potrebu húliť, má potrebu popri tom premýšať, má potreby cítiť a pociťovať túto jednu z najťažších drog vo forme nikotínu a jeho chutí. Na druhej strane, rado by sa zbavilo tohto návyku. Uvedomuje si súčsný stav a je za to aby sme stým skoncovali.
Raz som pri myšlienke nefajčiť cigarety a prestať s nima, načapol eGo, ako dostalo strach. Opýtalo sa ma, ako môžem žiť bez cigariet? Odpovedalo si, nemôžem žiť bez cigariet! Neviem žiť bez cigariet!
Toto môže byť dobrou motiváciou ako zdoľat toto nadrogované eGo, parazita v mysli. Dobrou motiváciou ako ušetríť tento luxus na peniazoch a ako ušetriť dĺžku života.
In spe:
Obaja vstúpiť do boja
Znášať na nejakú dobu otroctvo a byť obeťou fajčiarskej mysle
Stat sa duchovným bojovníkom
Urobiť synergický kompromis WIn/Win
Zvíťaziť a zjednotiť sa.
Stat sa byvalim bojovníkom s titulom Majster
https://dusanovblogateamdf.blogspot.com/2020/01/ako-prestat-fajcit-kapitola-1-moj-boj-s.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
janka,janka likes this post
Ako prestať fajčiť - kapitola 2. Môj boj s nikotínom
Je to jediný boj, ktorí ma trápi a neviem vyjsť z neho von víťazne. Už po pár hodinách ma chytajú manévre v podobe lašovania cigariet, kradnutie jak u Mamy, tak aj u Mira. Vybrokovanie popolníkov v podobe špakoviny. Potom keď nieje čo, idem žobrať. Hamba mi! Vždy si vypočujem ponižujúcu kritku a hnev. Zaťažujem a trápim tak ľudí na okolo. Uvedomujem si to, ale som slaboch. Už keď to poníženie nevadí, tak jako. Potom ak to nie, tak idem si kúpiť za cudzie peniaze, alebo za svoje. ktoré mám určeneé na voľačo inšie.
Na cigarety nemám peniaze. Vyfajčím denne aj 30 cigariet, čiže škatuľku a pol. Čo robi asi tak 150€/mesačne. Vačšiu časť hradí moja Mamuška. Trápi ma to. Má obrovský balvan na srdci. Navyše sa stravujem za jej peniaze, bo i na ...ú stravu nemám. Celkovo mi chýba do rozpočtu 250€. To je minimum, s ktorím by som ako tak prežíval. Ja neprežívam, ale cítim sa ako príživník, vycuciavač. Mám slabý dôchodok a jednu veľkú pôžičku, za ktorú som sa materialne vybavil.
Ako teda po zahájení boja s parazitom monštrom eGom bojovať?
Nuž jediné čo musím urobiť je stať sa večným otrokom, obeťou tejto mysle a nekonečne znášat, všetky účinky abstinencie. Chute, pocity, nervozita, lašovanie, kradnúť, čo robiť na prestávke, čo robiť, keď nemám čo robiť, Ako odolávať vlastnému falošnému hlasu, ktorí mi nahovára, isť si zapáliť, húliť, teda mi prikazuje a riadi ma.
Teda musím sa stať duchovným bojovníkom, ako tichým a bdelým pozorovateľom tejto mysle v podobe parazita, monštra, fajčiara v mysli. Mal by som viesť boj nezmyseľne do nekonečna, kde boj nepozná výhercu a ani poražajúceho. Mal by som urobiť dohody s tímto parazitom, eGom, niečo ako synergický kompromis Win/Win. Mal by som veškerú jeho fajčiarsku myseľ nehať rozpustiť v pritomnom okamihu, úplne sa celý vzdať, odovzdať sa a veškeré emócie a telo bolesti, tak pretransformovať na hlboké, čisté, tiché vedomie. Pretransformovať v prítomnom okamihu, teda nehať emóciu takú aká je, len ju prijať a nehať mnou len tak preletieť ako vystrelený šíp z luku, ktorí sa ani škrabancom nedotkne môjho tela.
Takže, jediné čo musím urobiť je oddeliť sa od fajčiarskej mysle, eGa, stať sa večným otrokom a obeťou za účasti boja , byť duchovným bojovníkom a urobiť synergický kompromis, a až potom, až potom. Samé keci a žádny skutek.
https://dusanovblogateamdf.blogspot.com/2020/01/ako-prestat-fajcit-kapitola-2-moj-boj-s.html
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5