pochybnosti o diagnoze
Strana 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
Re: pochybnosti o diagnoze
hviezdička- Domáci člen
- Počet príspevkov : 39
Reputácia : 10
Dátum registrácie : 06.12.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Lapaj napísal:pochybujete niekedy o svojej diagnoze?
Boli časy, keď som o tom pochyboval. Ale odkedy som si v roku 2006 a 2007 uvedomil, v aké bludy som veril, keď som bol tínedžer, a pridal som k tomu celkové ďalšie psychické zlyhania, ako neustále depresie, sociálne úzkosti a tak ďalej, tak mi vyšlo, že môj druhý doktor ma skutočne diagnostikoval správne.
Takže teraz to už vlastne ani neriešim... zatiaľ čo v roku 2009 som sa intenzívne zaoberal svojou diagnózou a komponoval som aj tento web, teraz v roku 2010 sa svojou diagnózou už nezaoberám takmer vôbec, alebo len výnimočne. Veziem sa v tejto oblasti na určitom horizonte zotrvačnosti, chi.
Ty Lapaj pochybuješ o svojej diagnóze? Ak hej, prečo? A v akej inej by si sa videl?
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5071
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
anonym- V.I.P. Silver
anonym- V.I.P. Silver
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
anonym- V.I.P. Silver
Lapaj napísal:praveze vtierave myslienky byvaju aj pri schizotypovej poruche, ale nie take vyrazne. mne sa objavili az po vysadeni leponexu.
Aha.
Takže potom pripúšťam takú úvahu. A Ty si ani nemal žiadne bludné presvedčenia? Alebo zase som vedľa a také môžu byť aj pri schizotypovej? Ja viem toho dosť o schizofrénii a schizoafektívnej poruche, ale o schizotypovej, priznám sa, viem málo. Takže nemôžem moc mudrovať.
Ale určite to máš dobre premyslené, prečo by si mohol byť zle diagnostikovaný a mal mať schizotypovú poruchu. Len akurát, že vlastne je to po prvé dosť odvážne to tvrdiť doktorovi, a po druhé je to vlastne irelevantné. Alebo nie je? Čo by sa vlastne na liečbe zmenilo? To by som potreboval v tejto oblasti sa nechať poučiť, chi.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
v com by bola zmena? nepchali by do mna megadavky leponexu a inych antipsychotik a mozno nebyt vysokych davok leponexu, nemal by som ani vtierave myslienky, neviem.
anonym- V.I.P. Silver
mne psychiatricka este v marci 2008 predtym, ako ma poslala na hospitalizaciu, povedala, ze pri poruchach, ktore mam, narok na ID nie je. vtedy som mal v papieroch schizotypa a schizoida, po hospitalizacii uz F20.
Anonymný- Anonymný
anonym- V.I.P. Silver
Strana 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5