Radosť z pohybu
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Radosť z pohybu

Ahoj ester,
bohužiaľ Ťa asi sklamem, ale už v prvom príspevku tejto témy, uvádzam prídavok na hmotnosti 25kg. V podstate sa to doteraz nezmenilo. Najväčšiu vinu prisudzujem časom, keď som býval s exmaželkou. Nebola až tak finančná možnosť zapájať sa do športovania v primeranej forme. Chýbali aj známi, ktorý by ma motivovali do pohybu ako sparingpartneri. A sám som strácal chuť do športu. Na svalstvo sa začal lepiť tuk a hýbania bolo čoraz menej... Zaúradovala aj nespavosť, teda som aj v noci konzumoval kade čo...
.........
Ahoj Matej,
s kondičkou sme na tom asi podobne. Hovorí sa, že keď sa nechce, je to horšie ako keď sa nemôže. Mám dojem, že to na mňa tak "trocha" platí.
.jpg)
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4765
Reputácia : 764
Dátum registrácie : 19.09.2010Bydlisko : Západ Slovenska
Zdravotný stavDiagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Dnes chcem robiť tradičné série. Ale moc tomu snahy nedávam. Musím sa ešte dosť polepšovať. Mám významné rezervy tak v systematičnosti cvičenia, ako aj v samotných prevedeniach.

A to horko cvičeniu zrovna nepraje. V minulosti, keď som bol na rotopede, tak som nechal na seba fúkať ventilátor, aby som sa nepotil. Lenže to teraz nemôžem urobiť, lebo som nachladnutý a bolí ma hlava.

Asi sú to samé výhovorky, čo píšem, že? Čo už. Zostávam optimista, že to nejak pôjde. V hre je motivácia. Človek si musí vizualizovať potenciálne výsledky, pre ktoré sa vôbec snaží. Potom sa to možno už bude dať...

Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 4994
Reputácia : 927
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
Horúčavy už zrejme nadobro na tento rok skončili. Takže hurá cvičiť!

- asi 15 až 20 brušákov

- asi 20 drepov

- asi 20 posilňovačiek tricepsu pomocou 4-kilovej činky

- asi 30 posilňovačiek bicepsu pomocou 4-kilovej činky

Neskôr pridám kliky a plank. Túto sériu som už dnes aj odcvičil, plánujem ju 2x denne, takže ešte niekedy poobede si ju zopakujem.

M.

Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 4994
Reputácia : 927
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
robíš dobre, že si si zaradil cvičenie do bežného dňa. Určite Ti to pomôže cítiť sa lepšie a taktiež kondične stúpneš. Pozrel som si Tvoj pekne urobený plán a predpokladám, že Ti aj pomôže. Držím palce a vytrvaj!
Na začiatok je to veľmi pekné, môžem k tomu doplniť asi toľko, že brušákov môžeš postupne robiť viac, drepy, tricepsy a bicepsy zase menej, ale s väčšou záťažou (ideálne 8-10 opakovaní). V rámci zlepšenia fyzičky sa opakovania robia v sériách, teda napríklad: 8 opakovaní- 30s pauza - 8 op. - pauza - 8 opakovaní. Najúčinnejšie sú supersérie, keď napr. urobíš: 8 opakovaní biceps - 8 opakovaní triceps - pauza 15s - bic. - tric. - pauza - bic. - tric. , ale to asi až neskôr. K cvičeniu doporučujem srvátkovo - kaseínový proteín z mlieka, ale aj to asi až neskôr..., na začiatok stravovania by stačilo viac jesť a piť mliečne výrobky (tvaroh, acid. ml., mlieko, ľahšie syry), viac netučného mäsa, jednoducho bielkoviny... Vlastne až po troch mesiacoch cvičenia sa oplatí kupovať výživové doplnky, jedine snáď ten proteín.
.............
U mňa (to sa radí...) už po rokoch nič nové. Z času na čas utriem prach z činiek a vlastne je to len o teórii. Prax už dávno nie je bežnou realitou. Už sa mi ani o tom nechce vyplakávať. Momentálne, aspoňže v práci a na záhrade som trochu v pohybe. Uvidím, čo ďalej, lebo aj v tom zamestnaní by som potreboval o kúsok viac fyzickú zdatnosť. Tak dúfajme...

Tuto- V.I.P. Inventár
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Toto je super tema,tak som si povedal,ze teda aj ja nieco pripisem...
Ester,ja som Ta videl tot pred nedavnom a ziadnu tlstu zenu som nevidel.Pribratu ano,ALE TLSTU NIE.Podla mna vyzeras dobre a nepisem to preto,lebo ta poznam osobne,ale preto,ze to tak je.Viem,nemozem pochopit ake je to pre zenu tazke,ked vidi svoje "nedokonalosti",ale poniektori chlapi(myslim seba;)to maju podobne...
U mna je to presviedcaci boj so zrkadlom:Momentalne nedokazem chodit medzi ludmi v lahsom obleceni.Priliz uzke ramena,nedostatok svalovej hmoty,trciace kosti,paradoxne priberam na bruchu,co nenavidim,lebo to vyzera nechutne chorobne.
Cvicenie u mna:"typ extremista".Bud sa idem zodrat alebo na to kaslem.Pri sebemensom/sebevacsom naznaku vlaznosti z mojej strany koncim a odmietam.Narazovy zivotny styl ale inak sa mi neda...
Michal- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 265
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 36Bydlisko : Poprad resp.Levice
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
napadá ma, že keď máš ten problém s "veľa cvičenia, alebo nič", zaviesť si zošit o posilňovaní a prípadnom pokroku. Vlastne cvičíš podľa plánu, a to ani menej ani viac, akoby podľa návodu, ktorý si pripravíš. Rozhodne sa vylučujú extrémne výkony a naopak cviky sú stanovené tak, aby si aj slabší deň bol schopný odcvičiť tréning.
Tuto- V.I.P. Inventár

historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 358
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
som rada, ze si mi navstivil blog

Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stavDiagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 38Bydlisko : Adamov, ČR
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
-

historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 358
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:

xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 38Bydlisko : Adamov, ČR
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
-
Tuto- V.I.P. Inventár
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3