Radosť z pohybu
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Radosť z pohybu
Ešte chcem v duchu Tutových dávnych rád dať viacej brušákov, aspoň 30. Na ostatné sa moc ešte necítim... resp. lepí sa na mňa pot, a to je dosť nemilé pre mňa.
Oveľa radšej než rotoped by som chodil na svižné dlhé prechádzky... napr. aj na 2-3 hodiny. Ale žiaľ nie je na to čas. Pri rotopede som doma a počúvam hudbu, možno si zvyknem zapnúť aj telku niekedy... trochu mi však tlačí na riť.
Motiváciou na toto rotopedovanie a brušákovanie mi momentálne nie je chudnutie, ale len tak - túžba mať nejaký pohyb, niečo na spôsob športu, alebo čo sa športu podobá. Kilojoulovo je to bieda, takže extra výsledky v týchto fázach privykania nemôžem očakávať. Ale rád by som zažil niekedy "dobrý pocit z pohybu", alebo ako sa volá táto téma, radosť z pohybu. To je možno mojím cieľom - zažiť to. Uvidím, kedy tá radosť príde, možno to bude trvať aj mesiace.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5071
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Včera som brušáky ešte nedal. Dnes sa pokúsim, mám predsavzatie spraviť 30. Práve som obedoval, tak ešte vyčkám, kým trochu vytrávi, a potom skúsim.
Výsledky po 2 "tréningoch": žiadne, možno to, že som bol schopný pádlovať o 1 km/h rýchlejšie...
Bolesť zadku nízka, svalovica žiadna.
Základnou túžbou nasledujúcich pracovných dní je vytrvať pri svojej tridsaťminútovke aj počas nich. Kombinovať zamestnanie a tréning... bude to výzva každopádne, lebo asi sa mi nebude chcieť. Ale idem sa o to pokúšať nejak...
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
V ďalšie dni chcem umenšiť voľnú jazdu a viac začleniť do tréningu HIIT. Ideálne 15 minút HIIT na rotopede a 15 minút HIIT behu na mieste. Plus železných 30 brušákov.
Prvé výsledky: viac mám vôľu si kontrolovať stravu, lebo si nechcem pokaziť "spálené"; tiež to prispieva k vyčisteniu hlavy, a teda mám menší sklon špekulovať o nesmrteľnosti chrústov...
Asi sa dostanem k tréningu zajtra až po 20:00 hodine. Snáď sa premôžem...
Držme sa, priatelia!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Miera spotenia: o dosť vyššia než včera. Spálené kilojouly: okolo tisícky. Sprcha: nutná.
Vízia je taká, že by som mal dosiahnuť okolo 20-25 minút HIIT na rotopede, 50 brušákov a činkovanie ramenného svalstva + kliky a drepy. Ale to je vízia, ktorá sa môže splniť až za veľa týždňov. Dneska som pri 9tich minutách na rotopede v podobe HIIT umieral, proste je to dosť náročné. Predstaviť si 20 minút je des a hrôza. Ale budem sa snažiť k tomu postupne dopracovávať, nech by to trvalo baraj aj rok.
Prijaté kj: 11800.
Výdaje: 9100 (bazálny+sedavá činnosť) + 1000 (tréning) = 10100
Výsledok: pribratie 1700 kJ
Ale HIIT podľa netu má efekt aj 24 hodín po cvičení v podobe navýšenia bazálnych výdajov metabolizmu, takže celkovo to "pribratie" nemusí byť reálne.
Výsledky po 3 tréningoch: žiadne.
Pokračujem v "snahe".
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Mám pocit, že celkovo veľa kardia, alebo veľa svalovej zaťaže ma psychicky ubíja. Skôr teda idem momentálne cestou nešportovania. Nechcem k nešportovaniu nikoho nabádať, je to len moje vlastné porozumenie mojej aktuálnej situácie. Inak, samozrejme, naďalej uznávam, že vo všeobecnosti je cvičenie a šport prospešný.
Investovať chcem čas teraz viac do vlastnej ohybnosti, lebo keď mávam rukami a robím kruhový pohyb ramenami, tak mi v lopatkách a kľúčnej kosti všelijako praská a bolí to. Je to celé akési nezvyknuté. Chcem robiť strečing, naťahovanie sa a budovať si ohybnosť rúk, tela, trupu, chrbta. Trebárs aby som nepotreboval žiadne masáže, a aby mi nehrozilo seknutie v chrbtici či v krížoch. Možno občas zainvestujem čas maximálne tak do formovania svalstva na ramenách. Avšak kardio, stúpanie do schodov, behanie/rýchlokráčanie - tomu sa teraz idem vyhnúť, lebo sa mi to nevhodne zasociovalo s nepríjemnými psychickými stavmi.
Možno to bude len dočasné riešenie a postupne sa zas ku kardiu vrátim.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3