Ako sa dnes máš? 2
Strana 82 z 84 • 1 ... 42 ... 81, 82, 83, 84
Re: Ako sa dnes máš? 2
píšem na tému "ako sa máš", ale nie trdične. Minulú noc som ledva čosi pospal a teraz už od 7mej nadopovaný Gerodormom 2ks polihávam, som kompletne utlmený, ale zaspať nemôžem. Už sú to 3 hodiny ležania a ja dúfam, že v túto noc zaspím. Trochu sa bojím následkov mojej insomnie, aby sa to nezvrhlo do niečoho "blískavejšieho".
Až na toto sa mám dobre. Dnes som bol na stacionári. Taká príjemná zmena. Len to vstávanie o 6:00 po pár hodinách driemanie nič moc.
A tak, že čosi sem ťuknem a pôjdem sa zase pokúšať zaspať.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
ja tiež nič nespím v noci, ale zasa prespávam dni, mám úplnu inverziu ak by si sa nudil a nezaspal môžeme pokecať, v profile mám kontakt
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
na našu tradičnú otázku som sa niečo vyjadril aj v téme spánku.
V zásade sa mám dobre, niekedy sa však rozčuľujem sám na seba, že som aký som a zároveň sa zamýšľam nad tým, či by sa a čo by sa dalo zmeniť. Myslím tým samozrejme k lepšiemu.
...
Ešte som sa na tomto fóre k tomu príliš nevyjadril, ale mám aj problém s ktorým bojujem od 2005 a to je fóbia. Hambím sa za ňu viac ako si pripúšťam. Bol by som rád, keby som sa "bál" pavúkov, hadov, malých priestorov alebo podobne.
U mňa je to však niečo, čo zasahuje do bežného života až príliš priam extrémne. Mám fóbiu zo zodpovednosti v súvislosti s prácou, resp. fóbiu z pracovnej zodpovednosti. Príliš si pripúšťam k srdcu, že mám byť v práci za niečo zodpovedný. Vyzerá to jednoducho ale nie je to ľahká záležitosť.
Príznaky sú spojené nielen so samotným výkonom zamestnania, ale aj jeho hrozbou. Prejavy sú u mňa dosť výrazné. Začiatok je silná nevoľnosť, úzkosť, sťahovanie žalúdka, nadmerné potenie, nervozita a nakoniec letargia, pasivita a totálne odovzdanie sa. Vyzerá to sčasti ako tréma, ale tú som si zažíval na skúškach, štátniciach a môžem povedať, že toto je podstane hlbšie a dlhodobejšie. V minulosti som sa to vôľou snažil prekonať, ale tým som si len ubližoval. Riešil som túto záležitosť s psychológom od jari 2010. Dospeli sme k rozobratiu situácie a tréningu uvoľnenia. Keď však prišlo na "lámanie chleba" nebol som schopný ani základnej relaxácie a nástup do zamestnania sa jednoducho nekonal. V minulosti som pracoval, ale najviac súvisle 3 mesiace "cez zuby". Stále sa pokúšam o znovunahodenie sa do pracovného procesu. Toto bol hlavný dôvod na moju návštevu stacionára. Dúfam ... verím.
Viem, že táto záležitosť nie je psychotického rázu, ale neurotického. Ak by ste však mali niečo k veci, rád prijímem radu ohľadom môjho dlhodobého problému.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Veľa ste mi tu nenapísali. Škoda.
Tak pokračujme v tradičnom. Ja sa snažím so svojími záležitosťmi vysporadúvať tak, aby som bol pripravený a mohol zabrať, keď bude treba.
niečo veselšie by sa zišlo:
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
anonym- V.I.P. Silver
tomas napísal: ze jak chodim doobliekany, ze sa ma ludia boja a ze odstrasujem...
Tomas,
osobne si to akosi neviem predstaviť. V akom zmysle to môže byť, myslím Tvoj image. Podľa môjho názoru, byť opirsingovaný, v čiernom, s reťazami a nezvyčajný účes nie je v súčasnosti nič zvlášť výnimočné. Pochybujem, že by si chodil do spoločnosti v prevleku čerta rohatého, s hrdzavou reťazou, pohľadom sadistického vraha a ešte aj s prislúchjúcou aromatickou zložkou pekla.
Podľa mňa na vine plaču je najmä matka, ktorá doma straší to decko kadejakými zlými ujami. Fafrnok je z toho celý preč a keď sa jeho predstavy infantilným spôsobom zhodujú s realitou spustí sa u neho poplachová reakcia. Mater by si mala radšej dávať pozor na to čo hovorí a ako vytvára pre decko prostredie.
PS: Ešte by ma zaujímalo v čom si tak oblečením "iný". Bol by som rád aspoň krátkemu opisu. Skúsiš? ...alebo aspoň obdobné .jpg z Netu.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Lapak, ak mam pravdu povedat, tak ma to akymsi zvrhlym sposobom tesi, ano
co sa tyka nejakeho zaradenia, tak mam rad nejake tie goticke prvky, azijske a podobne.
ked sme uz pritom, tak prave dnes na azete pribudol aktualny clanok, aj taketo nieco mi je sympaticke:
http://www.diva.sk/clanok/27805/mas-guraz-na-harajuku-modu/
vobec nejaka ta japonska/korejska alternativna moda je uzasna, mam vyhliadnute nejake handricky na ebayi, skoda, ze su oni vseobecne takych mensich rozmerov, predovsetkym do nohavic by som musel cosi schudnut, aby som na seba dostal ich najvacsie cislo...
pekne to prave v tom linku, ktory som poslal, popisuje "Myrsk" v komentari...
------------------
btw, sledujete udalosti z ruskeho letiska?
niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 82 z 84 • 1 ... 42 ... 81, 82, 83, 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15