Ako sa dnes máš? 11
Strana 85 z 86 • 1 ... 44 ... 84, 85, 86
Re: Ako sa dnes máš? 11
anjelik napísal:Vieš čoo,....si celá banda tam hore!...
Buď rada za to čo je
Po prechode to môže byť ešte horšie
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1352
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Však ja viem, že keď to teraz nevydržím, bude potom ešte horšieEnaXnaY napísal:anjelik napísal:Vieš čoo,....si celá banda tam hore!...
Buď rada za to čo je
Po prechode to môže byť ešte horšie
Chcem sa na istý čas iba len prizerať. Na takom mieste, kde ma nebudú furt buzerovať a ubližovať mne aj ostatným
Čo mám urobiť sakra? 3 dni si meditovať a dúfať že nato mám, ocitnúť sa tiež inde?
Hruuuuuza....
anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
anjelik napísal:Však ja viem, že keď to teraz nevydržím, bude potom ešte horšie
Chcem sa na istý čas iba len prizerať. Na takom mieste, kde ma nebudú furt buzerovať a ubližovať mne aj ostatným
Čo mám urobiť sakra? 3 dni si meditovať a dúfať že nato mám, ocitnúť sa tiež inde?
Hruuuuuza....
Si tu aby si si zvykla na buzerácie
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1352
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Ori, máte pravdu. Bol to nemiestny žart. Neuvedomil som si to v okamihu jeho písania. Samozrejme, sucitim s obeťami takých vrahov. V mojom prispevku však nebola ani zmienka o vražde. Iba o bodnuti. A to je vas pohlad na veci, ktorý projektujete do mojej vypovede.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Bla bla blaa.....Iacobus napísal:Anjelik, vy ste ma odhalili a pokazili mi celú reputáciu. Myslel som, ze sa ma budú ľudia báť. A takto je to všetko preč. Ako ste mysleli toho Hannibalka? Je to urážka? Žiadam vás, aby ste v budúcnosti nevypisovali svojim kamaratom nezmysly o mne. Škodí to môjmu dobrému menu a cti. Píšete o tom, ako nechcete žiť v tomto zlom svete, a pritom ho sama robíte horším. O tom ako viem vyjadrovať svoje myšlienky pomlcte. Nemáte o tom ani potuchy.
Ori, máte pravdu. Bol to nemiestny žart. Neuvedomil som si to v okamihu jeho písania. Samozrejme, sucitim s obeťami takých vrahov. V mojom prispevku však nebola ani zmienka o vražde. Iba o bodnuti. A to je vas pohlad na veci, ktorý projektujete do mojej vypovede.
Zdravotný stav
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2283
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2283
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Zdravotný stav
Každá zbraň má dve strany. Ako aj Tvoje dve strany. Vieš čo je najgeniálnejšie na nich? Že obe sú rovnaké. Strany noža sú rovnaké. Tvoje strany sú rovnaké. Obe dokážu poslúziť aj na vytvorenie niečoho, čo poslúži blízkym na dobro. Majú tú vlastnosť Odjakživa. A sú haldké. K obom chladným stranám sa dá prilnúť tvárou, ak tvoji blízki potrebujú znížiť svoju bolesť. Aj k nožu, aj k Tebe.
Zdravotný stav
Mám sa približne dobre, záleží, či sa mi chce rozmýšľať nad vecami, alebo nie. Cítim, že pokiaľ orientujem pozornosť, na to, čo mám, a aké mám ešte aké-také šťastie v porovnaní s mnohými ľuďmi inde na svete v globále, tak mám tendenciu pocítiť vďačnosť a závan príjemných emócií. Necítim sa zrovna veselý, ale nie je mi ani duševne zle. Asi by som mal povedať, že sa cítim normálne, čo nediagnostikovaní ľudia nazývajú "mám sa dobre", ak sa ich v takej situácii niekto opýta, ako sa majú. Niekedy som mal potrebu ja povedať "mám sa dobre" len vtedy, ak som sa cítil veselo a príjemne, aktívne. Musím znížiť nároky a povedať túto odpoveď aj vtedy, keď sa cítim proste normálne, teda stačí, že nevyskakuje v myšlienkach a nálade nič.
To je strašné, celý jeden odstavec, ktorý by iní napísali v troch slovách "mám sa dobre"! Neti spomínal, že sa vyjadruje rozsiahlejšie, menej stručne - myslím, že nikto nepochybuje, že "trpím" úplne podobným javom.
Dnes mám 1 deň dovolenky, zajtra ešte vybehnem do práce klasicky. Dnes deň pauzy, trávim ho zatiaľ rozmrazovaním mrazničky, je tam obrovská vrstva ľadu... popritom som na webe, počúvam rádio a popíjam po dlhšom čase energy-drink nízkokalorický. Nemám ešte rozplánovaný deň, takže to vyzerá na voľnobeh. Zo svojich typických záležitostí (štúdium, čítanie, PC hra) mám momentálne najviac chuť na PC hru. Možno ma však energeťák aktivizuje aj do niečoho zmysluplnejšieho.
Čo sa týka včerajška, v práci bolo zrána horšie, neskôr sa to zlepšovalo a bol som mohúcnejší. Paradoxne, ako som mal odchádzať, tak som začal mať najviac energie. Celý deň ma však opantávalo akési zamýšľanie sa, behali mi po rozume tak trochu obťažujúce myšlienky o zmysle mojich dní, práce, trávenia času, života a tak ďalej. Vždy som vnímal tieto veci ako základnú črtu ľudskej povahy vo všeobecnosti, aspoň nás tak na filozofii vždy učili. Ale ako idú roky a viac sa oťukávam vo vzťahoch s bežnými ľuďmi, tak sa mi čoraz viac potvrdzuje dojem, že ľudia akoby sa nad takými vecami vôbec nezamýšľali. Možno kde-tu jednotlivci, väčšinou, čo majú zároveň aj psychické problémy. Ale bežní fungujúci ľudia robia, žijú naplno, a ani nemajú kedy čas sa zastaviť a dávať si také v podstate filozofické otázky. Dokonca im to príde nudné a otravné, ak s tým začnem. Je to pre mňa záhada, no nemôžem si nepriznať, že oni, keď sa tak hlbšie nezamýšľajú, tak proste fungujú lepšie, sú v živote efektívnejší, praktickejší, úspešnejší. Aj majú zo života viac pozitívnych zážitkov, emócií a šťastia. Takže akoby tie moje zamýšľania, ktoré sa mi niekedy viažu na moje mínusy, akoby boli skôr bremenom, než niečím, čo mi má pomôcť "zarámcovať" život a jeho smerovanie.
Ďakujem za prečítanie, priatelia. Držím Vám prstiská a prajem príjemný deň.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5075
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Strana 85 z 86 • 1 ... 44 ... 84, 85, 86