definicia lasky - vase postrehy
Strana 1 z 2 • 1, 2
definicia lasky - vase postrehy

Frida- Nový člen
- Počet príspevkov : 25
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 21.04.2017
Zdravotný stavDiagnóza: F25.1
Súčasná medikácia: Lamotrigin, Ludiomil
Re: definicia lasky - vase postrehy

- Počet príspevkov : 616
Reputácia : 220
Dátum registrácie : 21.10.2013Bydlisko : východne slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Preto ak by som miloval nejakú ženu ako svoju partnerku, tak by som to, myslím, spoznal najmä tak, že by mi veľmi záležalo priam osobne na jej dobre (vo všetkých možných podobách toho, čo je pre ňu dobré).
Momentálne mám rád mnoho ľudí, aj svoje kolegyne, aj rodičov a tak ďalej. Je to istá forma láska, lebo tiež mi na nich záleží osobne a citovo i racionálne. Zamilovanosť je skôr taká krehká vec, je skôr citovým záležaním a dosť v nej vystupujú trendy nasycovať sa tou osobou, jej prítomnosť, túžiť po nej. Dokonca by som si vedel predstaviť povedať, že zamilovanosť je viacej vecou žiadostivosti, než lásky. Až potom, keď už sú partneri spolu dlhšie a citové motýliky v bruchu a inde odídu, tak vtedy, ak zostane citové i racionálne záležanie i vernosť, tak sa dá hovoriť o láske.
Toľko moje postrehy rozdielov medzi žiadostivosťou a láskou, alebo aj medzi láskou a zamilovanosťou.
V súčasnosti neviem, či som zamilovaný, asi nie, lebo to by sa nedalo možno prehliadnuť. Páči sa mi jedna kamarátka veľmi silno, aj fyzicky, aj citovo, aj všelijak inak. Proste strašne ju sledujem, cítim akési záležanie, ale len na diaľku. Z povahy veci nie je možné sa však o jej pozornosť uchádzať. Bližšie však onú "povahu veci" nejdem špecifikovať. Pre mňa to však znamená aspoň toľko, že som schopný zamilovanosti, alebo nábehu na zamilovanosť. To je pre mňa nová skúsenosť, lebo na to, koľko mám rokov, mi táto skúsenosť chýba.
Všetko dobré.

Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 4994
Reputácia : 927
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
Anonymka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 30
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 23.07.2018
Zdravotný stavDiagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: abilify maintena 400 mg/mesiac
Exactly

Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stavDiagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Súhlasím s Netim, v teórii, že naše vzťahy vo veľkej miere ovplyvňujú pocity, duševné prostredie z ranného detstva.
Tiež som vlastne produktom môjho prvého roka života, a doteraz som sa nemohla zbaviť šokov a fóbií, ktoré od vtedy prežívam dookola.
Do prvého roku vraj somnou moc dobre matka nezaobchádzala u nich, tak na žiadosť babičky ma takpovediac ako jeden ročnú odovzdali starkým na výchovu. Samozrejme skoro nič si nepamatám z tých období, ale v dospelosti, keď som chodila na terapie ku známej, tak toto mi povedala, že časť mojej duše je ešte stále tá malinká, a neustále, a strašne plače, bojí sa, pretože nechápe, prečo ju jej rodina zrazu ponechala u iných.
A toto potvrdzujem v každom vzťahu, v každý deň mojej existencie. Ešte tie prvé vzťahy som snívala, že raz sa podarí mať dobrého partnera, rodinu. Teraz už nie. Tretí rok som sama, a mám nevysloviteľný strach z toho, pustiť k sebe chlapa telesne blýzko. Vždy, pri každej príležitosti, keď chlap prejaví záujem, sa bojím, že ma opustí. Pred začatím každého vzťahu sa bojím, že budem opustená buď sama, alebo už aj s dieťaťom, a radšej nič nezačnem. Celé je to prežívanie toho šoku, keď som nechápala, prečo ma rodina opustila. A zatiaľ teda nevidím nádej na to, že sa toto zmení. Chlapov si vyberám zle, vždy ma priťahujú vzťahy, kde sa napokon partner ku mne prejavuje narcisticky, až trocha sadisticky, a ostatní, dobrí chlapi ma nejako moc nevedia zaujať. Možno je toto zrkadlenie z obdobia toho prvého roku, keď sa moja mama kumne nechovala dobre, ale bola teda mojou rodinou, mojim prvým vzťahom na tejto zemi. Stále neverím, že by som dostala také požehnanie, ako tých málo partnerstiev, v ktorom sa partneri navzájum milujú a ctia, a spolu vychovajú deti. Už to je brutálne zriedkavé. Zasa, ostať sama do staroby sa bojím ešte viac, oveľa viac než smrti. Takže nejako sa musím sama opraviť, lebo verím, že najväčší problém je v mojej mysli

anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
S tým generačným prenosom máš tiež pravdu. Len v posledné mesiace som sa dozvedela, že aj moja babka z matkinej strany sa k nej nechovala vôbec citovo, vraj bola vždy zaujatá samou sebou, frustráciami, a ju citovo vychovávala tak nejako bokom a frustrovane, rozkazmi, bez všelijakých nežnejších prejavov.
Ale tak čo už....Možno, keby nás vychovávali ,,ťuťuli-muťuli,, tak by sme neboli takíto frajerskí (v preklade iných čudní

anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
Andílek
Bosorka- Anonymný
Láska nesměřuje ani vlevo ani vpravo.Smeruje do středu,kde se zharmonizuje a ustálí,aby se nekyvala do stran. Julia Sellers
Bosorka- Anonymný
Strana 1 z 2 • 1, 2

» Citácie a myšlienky knihomoľa
» Knihy a postrehy po mojom
» vase zaluby
» vlastné postrehy ohľadom vlastnej choroby