Naše (samo)štúdium
Strana 2 z 27 • 1, 2, 3 ... 14 ... 27
Re: Naše (samo)štúdium
Ako si zvládol svoj plán na študovanie? Verím, že teraz už spokojne spíš a v Tvojej hlave sa pomaly utvrdzujú poznatky, ktoré si dnes získal. Ešte štvrtok a piatok, a zase budeš mať priestor na učenie a veci s tým spojené. Nezabudni aj na nás a v krátkosti nám napíš o svojich úspechoch. Držím Ti silne palce, aby si to dotiahol do konca a Tvoja snaha tak bola zúročená.
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4792
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
S pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5063
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Teď idem medzi 1:00 a 3:00 pozerať ten psychologicko-filozofický film. Recenziu z neho spracujem ale až zajtra medzi 20:00 a 21:00.
Zdá sa, že mi zostali už len nasledovné ciele v rámci zimného skúškového obdobia:
- spraviť seminárku z Cassirera
- spraviť projekt na diplomovku /obsah, anotácia, základný rešerš témy/
- naučiť sa na tie 2 skúšky, prvá je v budúci štvrtok, druhá v budúcu sobotu... (predstavuje to naučiť sa 2 knihy)
Čo sa týka ŠVOČ, to budem robiť až po sedemnástom januári. Neponáhľa to, je to záležitosť, ktorá voľne presahuje do letného semestra.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
tak ja i aj naďalej nielen v štúdiu fandím a budem sa s Tebou tešiť, keď tento semester úspešne dokončíš. Spomínal si nejaký filozofický film, že teda či nedáš link na stiahnutie, alebo priame pozretie. (?) Maj sa pekne a aspoň trocha si cez víkend oddýchni a zrelaxuj.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Je to film Solaris, ale nie remake, lež ten pôvodný sovietsky starý film od Tarkovského. Stiahnuteľný je v ruštine na veľa zdrojoch, ale nenašiel som k nemu vhodné titulky, ktoré by sa dali spustiť. Alebo s tým neviem robiť a proste som ich nevedel zmontovať s filmom tak, aby neklesla kvalita obrazu a neboli tie titulky posunuté až do miery, že nedávajú zmysel. Takže napokon som si ten film nepozrel. Iba som sa s tým vtedy v noci babral, až kým neudreli 3:00 ráno, kedy som sa na to vykašlal. Uvidíme, či profesorke bude stačiť Husserl, alebo či bude chcieť písomne spracovaný aj ten film. Zatiaľ sa nevyjadrila, ani mi nedala ešte hodnotenie seminárky.
Dneska som mal lenivý deň, takže som, žiaľ, nepokročil v učení. Snáď sa mi rozjasní v hlave a budem schopný sa ísť tomu venovať aspoň dnes večer, alebo zajtra.
S pozdravom
unavený študent Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
po rusky neviem ani azbuku, takže jedine by do úvahy pripadal nemý film... Navyše ak sa jedná o tú filozofiu, a tam je dosť svojské vyjadrovanie, to by som aj tak z toho asi nič nemal. Ale som rád, že si taký "zapálený" študent a do tretej si sa s tým babral. Svedčí to o tvojej nezlomnosti vo veciach štúdia. Držím palce.
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Celý víkend som prakticky preleňošil, takže som vlastne rád, že som sa primäl k učeniu aspoň v nedeľu teraz večer. Od 19:00 doteraz do 2:30 som mal študijnú seansu. Štyri hodiny som študoval literatúru na toho Cassirera, bolo to náročné, jeden dlhší, ale za to kľúčový text, bol zrovna v angličtine. Avšak zdá sa, že som vec pochopil a už som to začal aj spisovať do seminárky. Napísal som asi polovicu jadra práce. Ešte mi treba napísať druhú polovicu jadra, ďalej úvod, záver a biografiu Cassirera. Celé by to malo mať aspoň 7-8 strán, skôr 7. Tento spomínaný zvyšok dopíšem "zajtra", resp. dnes v pondelok večer. Teraz mi už došla šťava, musím sa ísť trochu prespať.
Inak, z Husserla som napokon dostal áčko.
Takže zatiaľ sú moje ciele tuná odmenené takto:
- Bergson: C
- Maritain: B
- Husserl: A
- filozofia mysle 1: E
- Singer: A
Ešte mám pred sebou 2 skúšky, dokončiť Cassirera, a potom ešte diplomový projekt nejak dať dokopy...
Trochu už začínam veriť, že by som tento semester predsa len mohol "dať". Ešte pred desiatimi dňami som koketoval s pocitmi, že by som to mal zanechať to štúdium, alebo ho prerušiť. Teraz vidím šance na prejdenie ako reálne. To ma zároveň dnes ústredne teší.
Pozdravujem nočnú sovu Tuta. Prajem všetkým dobrú noc a veľa šťastia v pondelok.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- odpísať na 2 dôležité konzultácie (asi hodina roboty)
- odpísať na 1 dôležitý mail (asi hodina roboty)
- dokončiť Cassirera (asi 3 hodiny roboty)
- zvyšok noci, čo zostane, učiť sa na sobotnú skúšku a stihnúť toľko, koľko sa len dá
- ísť spať o 2:00, lebo inak nebudem môcť fungovať v noci zo zajtrajška na piatok...
Uf, je mi z toho úzko. Je možné vôbec prejsť? Spraviť to? Hladina kofeínu v krvi je vysoká, no to nie je sama osebe záruka úspešnej seansy. Ach. Musím nejak zabojovať...
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
.................................
Ahoj Matej,
tak predpokladám, že teraz pilne študuješ a pracuješ na sebe v zmysle štúdia. Držím Ti palce, aby Ti táto činnosť bola najmä potešením a radosťou. Teraz asi sedíš za knihami-počítačom a rozmýšľaš, ako by Ti bolo dobre v posteli, ale aj také býva učenie a prechádzanie skúškovým obdobím. Aj by som bol celkom rád, keby som mohol zase po čase fungovať ako študent. Boli to dobré časy. Trochu som to robil opačne ako Ty. Vlastne doteraz to tak pre seba robím ("akp."). Myslím, že asi vieš, čo Ti chcem napísať... jednoducho radšej každý deň čosi a nakoniec len kontrola urobeného. Naraz je toho príliš a vždy som sa obával, že by mohlo byť nejaké zdravotné obmedzenia a skúšku/klasifikovaný zápočet/seminárku/diplomovku by som naraz nezvládol...
Máš zaujímavé štúdium, filozofiu mám rád. V duchu Ťa podporujem, aby si znova a znova pokročil. Vlastne Tvoje úspechy sú úspechmi nás všetkých, čo sa boríme s ochorením. Osobne mám dojem, že to všetko zvládneš a budeš sa hrdiť dobrými známkami.
Myslím na Teba a želám Ti, aby dnešná noc bola pre Teba, napriek nespaniu, hodnotná a Tvoja snaha sa zavŕšila úspechom.
S priateľským pozdravom Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Momentálne nespím a využívam nočný čas na analyzovanie svojej životnej situácie. A rozobral som aj školu, takže som dospel k záveru, že ešte mám šancu na prejdenie. Skrátka ja musím podľa systému spraviť ešte aspoň toho štvorkreditového Cassirera (filozofiu kultúry) a potom štvorkreditovú skúšku jednu. Zajtrajšia sobotná skúška je len za 2 smiešne kredity a je na ňu sa treba učiť pomaly zložitejšie, než na tú za 4 kredity. Takže si ju s pokojným svedomím odložím na jeseň, skrátka si tento predmet zopakujem v 5. ročníku. No ale tú jednu skúšku za 4 kredity - na to sa budem teraz učiť cez víkend a za ideálnych okolností by som sa šiel dať preskúšať už v utorok pred operáciou znamienok (kedy mám vlastne dovolenku). V pesimistickom scenári by som šiel na skúšku až v štvrtok počas práce v rámci náhradného voľna za dnešný nadčas.
A dokončiť Cassirera? No mám tam ešte aj polovicu tej seminárky napísať. No je to ale dokončiteľné a dobre našliapnuté. Tak stačí sa len posnažiť.
Ak spravím tieto 2 predmety, tak už bude nevyhnutné spraviť len Diplomový projekt, ale na to budem mať dosť času a v pohode to stíham, aj keby som nevládal cez pracovný týždeň.
Takže mám dôvod byť optimista. Šance, že spravím tie 2 kľúčové predmety sú asi 75%, nakoľko ide úplne voľný víkend. A šance, že prejdem do letného semestra, keď budú ony spravené, je až 90%.
Samozrejme, mám veľké vízie, ako sa budem v prípadnom letnom semestri učiť všetko vopred a postupne, tak ako radil Tuto. Aby som v letnom skúškovom si už len opakoval a v pohode preliezol. Musím sa poučiť zo svojich chýb, lebo kto sa nevie poučiť ani len z vlastných chýb, tak tomu niet pomoci.
Vďaka za vypočutie. Všetko dobré!
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Čo sa dá robiť, musím to skúsiť. Rodičia hovoria, že len sa nesmiem vzdávať. A v zmysle Tutovej rady to zas brať odľahčene ako hobby. A užívať si to ukladanie informácií do makovice.
Ak spravím túto skúšku, tak si asi dám nejakú veľkú odmenu. Napríklad mcdonald. Držme sa.
150-strán-študujúci kamoš
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 2 z 27 • 1, 2, 3 ... 14 ... 27