Horúčavy a choroba
Strana 1 z 2 • 1, 2
Horúčavy a choroba
......................................
Osobne príliš neobľubujem horúčavy. Mám v nich problém so spaním, a to rozhodne viac ako v chladnejšie dni. Raz som sa vybral na túru s obmedzeným množstvom vody, t.j. bol som po túre dehydrovaný a takmer hneď sa to prejavilo na sociálnu fóbiu a depresiu. Našťastie to trvalo ani nie týždeň, keď som z toho dostal samoliečbou.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4765
Reputácia : 764
Dátum registrácie : 19.09.2010Bydlisko : Západ Slovenska
Zdravotný stavDiagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Re: Horúčavy a choroba

V noci zo začiatku na mňa tiež fúka, ale poslabšie. Potom si ho vypnem a spím odkrytý. Ale je to teda veru o teple a pote.

Čo sa týka tekutín, pijem veľa, aspoň 3 litre, niekedy aj 4. Niekedy ten pitný režim tvoria nezdravé, nesladké kolové fľaše, ale niekedy je aj zdravšie, trebárs minerálky, alebo voda s rozpusteným magnéziom, vitamínmi či citrónom... Keď sa stane, že málo pijem, tak vždy večer a v noci ma zásadne bolí hlava.

Ani ja nemám moc rád horúčavy. Zatiaľ tento rok ich však znášam pomerne dobre, myslím. A mám pocit, že ich až tak veľa ani nebolo a nie je...

Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 4994
Reputácia : 927
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
na posledné dni sa celkom hodí táto téma. Je až príliš teplo.
Má teplo na vás vplyv? Ako mávate radi toto počasie?
.............................
Keď som robieval teraz so senom, v zásade sa mi to nezdalo toto ako problém. Spravidla som bol však na druhý deň viac unavený a rád by som iba vegetoval. Ideálny je u mňa čas strávený na slnku od 1/2hodiny do 1hodiny. Potom sa už musím stiahnuť do chládku a piť tekutiny.

Majte sa fajn. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Nevýhodou situácie je, že sa mi nechce príliš chodiť von, keď nemusím. Takže sa mi ani na prechádzku nechce ísť. Som takto zalezený doma. Momentálne mi to však nie je na škodu, resp. nevnímam to ako niečo zlé.

Toto počasie, pravdupovediac, nemám až tak rád. Ale dávam si cieľ sa mu všestranne prispôsobiť. Takých 20 stupňov je pre mňa ideálnych, tridsiatky sú už riziko.

Ostré slnko znesiem podobne ako Tuto, najviac hodinu.

Leto je ešte celé pred nami. Tak uvidíme, ako to pôjde ďalej. Musíme veľa piť a veľa byť v tieni, veľa sa sprchovať. A bude to fajn.

So srdečným pozdravom
Matej

Matej- Okoloidúci
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
ja som už asi týždeň taký kašľajúci. Najprv bolenie hrdla a potom cez bolesť ucha až opäť k chrchlaniu. Väčšinou to takto bolo za sychravého počasia. Ale teraz v týchto horúčavách jet o 2x nepríjemné, lebo by som chcel vonku byť užívať si ale ak z toho bolí hlava a k tomu sa pridá slnko, tak to fakt dokopy nerobí nejak exrta dobre. Už sa teším až to prejde a vyzdraviem úplne. Je sila, aj ja si najviac uvedomím čo mám až keď to stratím (hoc len na nejakú krátku dobu) - teraz myslím to zdravie. Že kľudne vládzem vybehnúť nejaký kopček, alebo nosiť "na koňovi dcérku" celou cestou. Teraz sa zadýcham aj pri menšej námahe..
majte sa v horúčavách a dávajte to - ináč 3 l tekutín je pre mňa denný základ, v horúčavách dávam aj viac.
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 38Bydlisko : Adamov, ČR
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
-

Vyzbrojení ventilátorom, tekutinami, vlažnou sprchou a pokojom - hurá do toho.

Prajem nám všetkým, aby sme to zvládali dobre. Otázne sú najmä noci, spánok a dusno v bytoch a domoch. S optimizmom to zvládneme, verím tomu.

Iďme v pokoji.

Matej- Okoloidúci
-

Išiel som spať o 21:45 a zaspal som až zhruba o 1:00, nakoľko som sa nevedel uložiť a bolo mi dusno. Potil som sa, prevracal, dusil vo vlastnej šťave. Ventilátor som nemohol dať fúkať priamo na seba, tak fúkal len tak z diaľky ponad mňa, čo trochu nestačilo na ochladenie.

Uvidím, ako to bude ďalej. Už by nám mohlo počasie dať trochu vydýchnuť a zas by sa mohlo na pár dní ochladiť.

Držím prsty!

M.
Matej- Okoloidúci
-

Čo už.

M.
Matej- Okoloidúci
-

Matej- Okoloidúci
-

Držte sa, spolubojovníci. Sme v tom spolu.

Matej- Okoloidúci
-

Tuto- V.I.P. Inventár
Strana 1 z 2 • 1, 2