Horúčavy a choroba
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: Horúčavy a choroba

Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4765
Reputácia : 764
Dátum registrácie : 19.09.2010Bydlisko : Západ Slovenska
Zdravotný stavDiagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Tuto- V.I.P. Inventár
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Takže Vám prajem, priatelia, pekný týždeň s peknými teplotami. Možno aj ventilátory vypneme... ale až keď si vyvetráme horúci vzduch z bytovky.

Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 4994
Reputácia : 927
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-

opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:

Takže leto ešte nepovedalo posledné slovo, ale snáď už jeho "slová" nebudú také prehnané.

Matej- Okoloidúci
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
V lete sa mi zvykne mierne pohoršiť zdravotný stav, väčšinu hospitalizácii som mal najmä v teplejších mesiacoch. Myslím, že to ovplyvňuje aj zvýšený kolobeh vody vo mne, zvyknem takmer všade nosiť so sebou pollitrovku vody a teda zároveň popíjať.
Držme sa aj v horúčavách!

Tuto- V.I.P. Inventár
Včera som čítala predpoved na dnes a zajtra - vraj prídu tropické horúčavy. Hneď som si povedala: "A čo to teda bolo dnes?!" Pretože včera som po 11stej hodine šla do mesta do poisťovne vybavovať veci a na nejaký nakup a keď som sa o 15stej vrátila domov bola som nielen celá spotená, ulepená, ale totálne K.O. Onedlho prišiel i syn (zdravý) v takom istom stave. Len sme sa najedli a obaja sme do po ôsmej spali a driemali. Len s ťažkosťami som ho vtedy vytiahla polievať zahradu a malý fóliovník. Dobre nas doštípali komáre a boli sme radi, že možeme isť spať.
Dnes už počas obeda po vonku nebeham. Na verande v chladku máme 31 stupňov. Obdivovala som moju setru, ktorá o 10-tej na slnku nafukovala 3-metrový bazén a šla ho napúšťať. Keď prišla dnu sa napiť a utrieť si tvár, tieklo z nej a vúbec nevyzerala dobre...
Nielen my, ale aj zdraví ľudia tieto horúčavy zvladajú s ťažkosťami.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 602
Reputácia : 276
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stavDiagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia: Aripiprazol a Hypnogen, Prothazin a Diazepam podľa potreb
Dnes som prvýkrát v tomto roku pustil ventilátor v izbe. Už sa začínajú rozpaľovať aj baráky a byty. A to nám hovorili, že keď zateplíme činžiak, tak letá budú znesiteľnejšie, a pritom je to o tom istom u nás. Stačí pár dní tridsiatok po sebe a máme byt úplne rozhorúčený. A to si privierame okná, balkón, snažíme sa nepúšťať teplý vzduch dovnútra.

Najhoršie, že aj v centre, kde robím, máme kanceláriu nejak zle napojenú na klimatizáciu, takže zatiaľ čo predajnú plochu dobre chladí, v kancelárii máme dusno. Mám jeden starý dolámaný a menej funkčný ventilátor doma, tak reku že ho donesiem do kancelárie. Uvidím, či ma s ním nevysmejú, lebo aj na najsilnejšom stupni fúka veľmi slabo.

Držím Vám palce, ide horúci víkend. Zvládneme to.

Matej- Okoloidúci
-

Tuto- V.I.P. Inventár
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2075
Reputácia : 753
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Strana 2 z 2 • 1, 2