Invalidný dôchodok - F25.1
Invalidný dôchodok - F25.1

ItachiX- Nový člen
- Počet príspevkov : 1
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 07.10.2022
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Invalidný dôchodok - F25.1
Mous- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 781
Reputácia : 179
Dátum registrácie : 23.05.2022
Vek : 36Bydlisko : Prievidza
Zdravotný stavDiagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400mg
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2075
Reputácia : 753
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Myslím si aj ja, že sa Ti to bude posudzovať bez potreby odpracovaných rokov. Donedávna, kým si neprerušil na vysokej škole, si sa "sústavne pripravoval na svoje povolanie" - čo je oficiálne slovné spojenie pre situáciu, keď mladistvý alebo mladý nezaopatrený dospelý (teda ten do 26. rokov veku) študuje na strednej alebo vysokej škole v dennej štandardnej forme, v rámci ktorej nemá vo vzťahu k sociálnemu poisteniu ešte žiadne povinnosti. Ochorenie, na základe ktorého sa Ti má prisúdiť invalidita, evidentne vznikla ešte pred prerušením štúdia, čiže ešte predtým, než si sa prestal "sústavne pripravovať na svoje povolanie" ako mladý nezaopatrený dospelý. A keďže sa to posudzuje spätne, že odkedy Ti vznikla dôvodnosť pre invaliditu v zmysle zdravotných záznamov, a nie od nejakého dátumu podania žiadosti o dôchodok, tak si myslím (ale len laicky), že Ti to teda posúdia a schvália bez toho, aby vyžadovali nejaký zápočet odpracovaných rokov. V čase vzniku dôvodnosti pre invaliditu (ak túto dôvodnosť posudkový lekár schváli ako oprávnenú) si totiž, ako som naznačil, bol ešte stále vo fáze "sústavného pripravovania sa na svoje povolanie".
Držím palce.

Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 4994
Reputácia : 927
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-

» Aká je šanca že mi zoberu invalidný dôchodok
» F25 a Invalidny dochodok
» Schizofrenia a invalidny dochodok
» Depresie, Úzkostná porucha a invalidný dôchodok