Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Predsudky - prekliatie duševných chorôb

Strana 3 z 3 Previous  1, 2, 3

Goto down

• Zaslať odpoveď

Predsudky - prekliatie duševných chorôb - Stránka 3 Empty Re: Predsudky - prekliatie duševných chorôb

Odoslať  motylek Ut 6 jún 2023 - 15:10

@janka,janka Naštěstí takové kamarádky nemám. Nebo jestli mě někdo pomlouvá za zády, tak o tom aspoň nevím.
Mám ale jednu zdravou kamarádku, která se mi přiznala do očí, že mi závidí. Přiznala, že mi závidí, že nechodím do práce. I to, že mi záviděla manžela (dokud ji on neposlal do určitého místa Very Happy ). Ještě by mi mohla závidět, že mám víc peněz než ona, a taky syna. Jen to mi neřekla do očí.
motylek
motylek
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 545
Reputácia Reputácia : 45
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 42
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 10 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 - 0,5 mg

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Predsudky - prekliatie duševných chorôb - Stránka 3 Empty Re: Predsudky - prekliatie duševných chorôb

Odoslať  Lucas So 19 august 2023 - 20:44

Veruže, tie predsudky... Azda žiaden medicínsky odbor nemá toľko predsudkov ako psychiatria a jej pacienti. Ak by som vzal hrubý príklad, tak každý, kto sedel vo väzení, je automaticky hrdlorez a každý, kto bol na psychiatrii, je nebezpečný. Naozaj? Ten prvý môže byť pokojne "neškodný" zlodejicek a v druhom prípade osoba, ktorá prežila traumu a potrebuje sa pozviechať. V mnohom tomu napomáhajú mnohé krimiseriály, ktoré sa doslova vyžívajú vo vraždách psychotikov. O hororoch už ani nevravím. Nepozerám ich, stačí mi neraz k nim prvá veta. A pritom o koľko nebezpečnejší sú práve osoby, ktoré si plne uvedomujú svoje skutky, alebo sa čin stal pod vplyvom alkoholu či drog, no mohli rozpoznať svoje konanie, navyše o plánovaných trestných činoch hádam vravieť netreba...Niekde som raz čítal štatistiku, že v reali sa človek pod vplyvom bludov či halucinácií viac bojí a len 1 percento hospitalizovaných je agresívnych pod ich vplyvom. Oproti tomu intoxikovane osoby alebo postupujúce detoxikáciu sú na vrchole rebríčka.
A boli tu spomenuté čakárne - môžem ozaj potvrdiť, že práve psychiatrické sú najpokojnejšie. Žeby to bolo dobrou liečbou? 🙂 Naopak, zažil som klasické čakanie u praktického lekára, kde agresivita, búchanie do dverí a nadávky nemali konca. Všetko je to o ľuďoch... Ľahko nás vedia odsúdiť, ale nemajú ani tušenia, čo choroba obnáša. A či si ju človek zavinil sám viac, menej, alebo za ňu vôbec nemôže - vari na tom záleží? Každý potrebuje pomôcť. Inak aj ja som prišiel o mnoho priateľov. Časom sa mi overilo otrepané pravdivé klišé - radšej dvaja skutoční ako dvadsať falošných
Lucas
Lucas
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 42
Reputácia Reputácia : 9
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 35
Bydlisko Bydlisko : Na vychodze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej and motylek like this post

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Juraj Ut 22 august 2023 - 14:17

To s tými čakárňami môžem potvrdiť. Ku psychiatričke chodím od roku 2015 a nikdy som nezažil že by bol v čakárni niekto netrpezlivý alebo agresívny. To je asi tým že psychiatrickí pacienti sú na liekoch ktoré tlmia a upokojujú. Na sebe som si všimol že odkedy beriem antipsychotiká, tak som lepší, vyrovnanejší a pokojnejší človek. Myslím že aj mnohí zdraví ľudia by potrebovali tieto lieky.
Juraj
Juraj
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 432
Reputácia Reputácia : 157
Dátum registrácie : 17.12.2020
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

Matej, rasto, motylek and Lucas like this post