Svet ako informačný systém ;)
Svet ako informačný systém ;)
My, agenti reality ju vnímame pomocou zmyslov a naše vedomie nám poskytuje určitý obraz o nej
Ale ak svet existuje v podobe informačného systému, tak všetko čo je, sú informácie uložené niekde v pamäti zložitého superpočítača
A tak ak sa niečoho dotknem, tak informačný celok s názvom Dzio, dostane informáciu od informačného celku kanvica
Ak ste niekedy hrali počítačovú hru tak si to dokážete predstaviť
Celé svety aj s ich obyvateľmi existujú len v pamäti počítača
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1246
Reputácia : 167
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Abilify, Depakine, Trittico, Stilnox, Dithiaden, Gliclada, Betaloc, Prestarium
Re: Svet ako informačný systém ;)
Veľmi dlho mi už v hlave víri myšlienka o vytvorení komplexnej simulácie, ktorá by zahŕňala všetko
A tak ak sa spätne pozriem na náš svet, tak mi príde na um, čo ak už takúto simuláciu niekto urobil?
Ak poznáš hru SIMS je dokážeš si predstaviť zjednodušený model takejto simulácie
V hre vystupujú postavičky, ktoré žijú svoje virtuálne životy vo virtuálnom prostredí
Pri dostatočnom počítačovom výkone a samozrejme pri zohľadnení oveľa vyššej komplexnosti si viem predstaviť stvoriť danú simuláciu
Nevravím že naša realita je simuláciou lebo to neviem dokázať
Ale ak vidím čo vidím (kde sme momentálne v IT) a posuniem sa o pár desiatok rokov dopredu, tak si viem predstaviť že takéto simulácie budú reálne
A ak teda všetci títo nábožní tvrdia, že sme stvorení tak ja vidím aj cestu ako to bolo dosiahnuté
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Abilify, Depakine, Trittico, Stilnox, Dithiaden, Gliclada, Betaloc, Prestarium
Tvoja posledná veta sa mi páči. Avšak:
Existuje naša duša, naša duševná energia niekde nad tento systém? Je toto akési tréningové miesto, ak ide o Otca, školské ihrisko pre deti?
Naposledy upravil anjelik dňa Ne 7 júl 2019 - 3:26, celkom upravené 2 krát.
anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
anjelik napísal:Keby aj, moc ma to neirrituje, veď musí byť vytvorené to miesto, kde sa zdokonaľujem.
Tvoja posledná veta sa mi páči. Avšak:
Existuje naša duša, naša duševná energia niekde nad tento systém? Je toto akési tréningové miesto, alebo ak ide o Otca, školské ihrisko pre deti?
Sú v podstate 2 možnosti
Buď existuje alebo neexistuje
Ja osobne som zmierený s oboma
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
anjelik napísal:Ja len s prvou Ale ďakujem veľmi pekne, teraz si mi osobne veľmi pomohol, lebo odpor voči istým prvkom v systéme vo mne vyvolal pocit tvrdohlavosti, sily, v noci, keď som sa ako každú, bála existovať vo vlastnej izbe
Rado sa stalo
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav