Láska ;)
Strana 1 z 2 • 1, 2
Láska ;)
čo meno mala Nástenka,
nuž vravím Vám tú novinu,
tak vznikla táto básenka.
Hneď zrána v ten deň sľúbil som jej,
že napíšem jej verše z lásky,
tak do noci tej hlbokej,
tu píšem, hútam, bez nadsázky.
Ja spoznať by som chcel ju viac,
bo lásku vo mne oživila,
chuť letieť mám aj na mesiac,
od chvíle, čo ma oslovila.
O láske mojej úprimnej,
tu písať môžem deň i noc,
už navždy chcem byť len pri nej,
keď treba, prídem na pomoc.
Môj život zrazu krajší je,
a žiadne žiale nemám už,
aj svet sa so mnou raduje,
že stal sa zo mňa šťastný muž.
Tak šťastný, jak len dá sa,
ma opantala krása,
čo v srdci tvojom hrá sa,
a cítim sa jak v raji. Zasa.
Ty raj na zemi stvorila si,
ja zbláznim sa tu z toho asi,
a život môj má zas raz zmysel,
bo’s obsadila moju myseľ.
Dúfam, všetkých svätých prosím,
nech naplní sa túžba moja,
čo v srdci svojom teraz nosím,
by stali sme sa navždy TY + JA.
Bo láska moja k Tebe,
vždy bude jak to nebe,
tak veľké, modré, čistučké,
jak krásny motýľ na lúčke.
Už svetlá hasnú, stmieva sa,
a sníčkovo sa budí zo sna,
o Tebe nech mi sníva sa,
ty láska moja čarokrásna.
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1300
Reputácia : 169
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
pre: EnaXnaY
čo meno mala Nástenka,
nuž vravím Vám tú novinu,
tak vznikla táto básenka.
Hneď zrána v ten deň sľúbil som jej,
že napíšem jej verše z lásky,
tak do noci tej hlbokej,
tu píšem, hútam, bez nadsázky.
Ja spoznať by som chcel ju viac,
bo lásku vo mne oživila,
chuť letieť mám aj na mesiac,
od chvíle, čo ma oslovila.,,
Musím povedať, že sa mi veľmi páčia Tvoje básne.
Proste sú také v ,,reči ľudu,, krásne rímy, a väčšinou vždy keď si prečítam jeden verš, tak ma to nejako povzbudí, dodáva taký ,,kick,, radosti
anjelik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 383
Reputácia : 132
Dátum registrácie : 14.03.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F42.2, F60.6
Súčasná medikácia: Fevarin 50mg 1-1-0, Prothazin
Re: Láska ;)
anjelik napísal:
Musím povedať, že sa mi veľmi páčia Tvoje básne.
Proste sú také v ,,reči ľudu,, krásne rímy, a väčšinou vždy keď si prečítam jeden verš, tak ma to nejako povzbudí, dodáva taký ,,kick,, radosti
Ďakujem
Som rád, že sa aspoň niekomu páčia
Tak špeciálne pre teba ešte jedna
Vždy keď dlho niečo musíš,
celý život sa Ti zhnusí,
pomyslíš si v duchu slová,
musí prísť už doba nová.
Doba, v ktorej všetko kvitne,
v mysli sa ti obraz mihne,
obraz krásny ružovučký,
svet, ktorý je tak krásnučký.
Keď si ho sám vybuduješ,
z predstáv, snov a fantázie,
zlé myšlienky vynuluješ,
vďaka kúsku poézie.
Prežiješ aj koniec sveta,
stačí si to predstavovať,
žiaden problém nerozmetá,
to, čo smieš si vybudovať.
Aj keď život náš je ťažký,
občas máš chuť vziať si prášky,
nenahraješ neprajníkom,
takto spáchaným únikom.
Je to možno silná káva,
vždy, keď zlosť Ťa nahlodáva,
rozdýchaj to, zatvor oči,
predstav si, že sedíš v koči.
Kone vrané, gaštanové,
ťahajú ho ako divé,
doplnia ti sily nové,
sú to sny, no celkom živé.
Prídu stresy, možno presy,
šťastný z toho práve nie si,
odolávaš z posledných síl,
nemáš pocit že by si žil.
Nič to za to, nevzdávaj sa,
optimizmu oddávaj sa,
pomôže Ti v ťažkej chvíli,
aj keď šakal v diaľke kvíli.
Píšem toto v stave blaha,
aj keď skeptik možno váha,
o duševnom zdraví mojom,
smútku poviem, navždy zbohom.
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
,,Je to možno silná káva,
vždy, keď zlosť Ťa nahlodáva,
rozdýchaj to, zatvor oči,
predstav si, že sedíš v koči.
Kone vrané, gaštanové,
ťahajú ho ako divé,
doplnia ti sily nové,
sú to sny, no celkom živé.,,
Ďakujem, a presne to zvyknem poslednú dobu robiť, keď sa vraciam domov a nemám sily.
Ĺahnúť si, zavrieť oči, a predstaviť si tie isté krásne veci, ktoré si vždy rada predstavujem pred spaním ako taký únik z častokrát pre mňa príliš asi ,,násilnej,, reality. Ako v tvojom verši s kočom
Zdravotný stav
anjelik napísal:
Ďakujem, a presne to zvyknem poslednú dobu robiť, keď sa vraciam domov a nemám sily.
Ĺahnúť si, zavrieť oči, a predstaviť si tie isté krásne veci, ktoré si vždy rada predstavujem pred spaním ako taký únik z častokrát pre mňa príliš asi ,,násilnej,, reality. Ako v tvojom verši s kočom
Asi budeš veľmi dobrý človek keď ťa tak život trápi
Všimol som si, že niekto či niečo tých lepších takto testuje
Že koľko vydržia a či sa nepoddajú
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
EnaXnaY napísal:anjelik napísal:
Asi budeš veľmi dobrý človek keď ťa tak život trápi
Všimol som si, že niekto či niečo tých lepších takto testuje
Že koľko vydržia a či sa nepoddajú
Ďakujem.
Ja si myslím, že každý človek na tejto Zemi má nejaký ten svoj ,,kríž,,..., každého raz trápia či už choroby, choroby blízkych, alebo iné vačšie problémy. Len asi každý sa nato inak pozeráme, inak ten život vnímame. Sú ľudia, ktorí majú tiež často nejaké problémy, ale proste s takým tým svojím pohľadom sa povznesú nad danú situáciu, a doerišia veci a sú to také malé víťaztvá, ,,výťazi,, : )
U mňa je to trošku iné, aj asi u Teba, ako píšeš Ja si každú vec v živote rozanalyzujem miliónkrát a predstavím si aj tú najhoršiu variantu ako môže niečo dopadnúť, z nejakého dôvodu, aby som bola nato pripravená, a našla najlepšie riešenie na vec. Alebo čo najlepšie pomohla iným. Ale nie je to takto dobré, lebo to rozmýšľanie a domýšľanie si je celé negatívne myslenie. A puff....depka, bez síl,...človek si nevie predstaviť ako fungujú iný ľudia, ako všetko zvládajú cez deň...
Ale vlastne, celé to je určite len o tom, aby sme sa učili. Aby sa každý stal čo najlepším. Každý má svoje chyby, veci čo ignoruje, odsudzuje, a pri tom ublíži iným... Život je asi o tom, aby sa každý človek dostal do rôznych situácii, aj do takých, kvôli ktorým predtým iných odsúdil, a aby zbadal, že aj tí druhí boli v danej situácii rovnocenný, takí akí on sám
Zdravotný stav
anjelik napísal:
Ďakujem.
Ja si myslím, že každý človek na tejto Zemi má nejaký ten svoj ,,kríž,,..., každého raz trápia či už choroby, choroby blízkych, alebo iné vačšie problémy. Len asi každý sa nato inak pozeráme, inak ten život vnímame. Sú ľudia, ktorí majú tiež často nejaké problémy, ale proste s takým tým svojím pohľadom sa povznesú nad danú situáciu, a doerišia veci a sú to také malé víťaztvá, ,,výťazi,, : )
U mňa je to trošku iné, aj asi u Teba, ako píšeš Ja si každú vec v živote rozanalyzujem miliónkrát a predstavím si aj tú najhoršiu variantu ako môže niečo dopadnúť, z nejakého dôvodu, aby som bola nato pripravená, a našla najlepšie riešenie na vec. Alebo čo najlepšie pomohla iným. Ale nie je to takto dobré, lebo to rozmýšľanie a domýšľanie si je celé negatívne myslenie. A puff....depka, bez síl,...človek si nevie predstaviť ako fungujú iný ľudia, ako všetko zvládajú cez deň...
Ale vlastne, celé to je určite len o tom, aby sme sa učili. Aby sa každý stal čo najlepším. Každý má svoje chyby, veci čo ignoruje, odsudzuje, a pri tom ublíži iným... Život je asi o tom, aby sa každý človek dostal do rôznych situácii, aj do takých, kvôli ktorým predtým iných odsúdil, a aby zbadal, že aj tí druhí boli v danej situácii rovnocenný, takí akí on sám
Možno toľko neanalyzujú a viac žijú
Zaoberajú sa tým čo život práve prináša
Pre mňa je myslenie niečo geniálne a prekliatie zároveň
Živím sa tým ale je to aj to čo ma trýzni keď to preháňam
Ako väčšinou sa niečím zaoberám a vtedy to nie je problém ale keď nemám práve čo robiť tak vtedy sa to pustí a spôsobuje mi to divné a aj zlé stavy
Začalo sa to tým, že som začal počuť hlasy a odvtedy, hmm no neviem to ani popísať čo sa mi dialo
Mal som pocit že sa v mysli s niekym bijem
Často som sa s niekým hádal
A preto som aj vyletel z práce
Čaká ma ešte 3 mesiace na úrade práce a potom neviem čo bude
Už už si predstavujem ako skončím na ulici
No mysli vtedy na niečo pozitívne
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Zaoberajú sa tým čo život práve prináša
Pre mňa je myslenie niečo geniálne a prekliatie zároveň
Živím sa tým ale je to aj to čo ma trýzni keď to preháňam
Ako väčšinou sa niečím zaoberám a vtedy to nie je problém ale keď nemám práve čo robiť tak vtedy sa to pustí a spôsobuje mi to divné a aj zlé stavy
Začalo sa to tým, že som začal počuť hlasy a odvtedy, hmm no neviem to ani popísať čo sa mi dialo
Mal som pocit že sa v mysli s niekym bijem
Často som sa s niekým hádal
A preto som aj vyletel z práce
Čaká ma ešte 3 mesiace na úrade práce a potom neviem čo bude
Už už si predstavujem ako skončím na ulici
No mysli vtedy na niečo pozitívne [/quote]
Veď pressne toto...
Aj ja si predstavujem že nebudem mať muža, nebudem mať bábätko, že nebudem mať lepšie platenú prácu, lebo sa bojkám zmeniť veci...a že z tých ,,malých radostí,, čo si dopriavam ako krátke zlepšenie nálady sa raz dostanem na ulicu...
Ale vidíš,...zasa si predstavujeme tú najhoršiu možnosť, a aj u tej poslednej (najhoršej) možnosti ostávame myslienkami. A bodka...
Aj ked by sme to nemali robit
Väčšina ľudí si asi predstaví tú možnosť, ako vyrieši vec, si myslím. A nato sa sústreďuje. ,,Myslím si,, aspoň...lebo asi od detstva som tak optimisticky už nerozmýšľala. Predtým ako malá stále Veď nejako sa musí žiť
Zdravotný stav
anjelik napísal:
Veď pressne toto...
Aj ja si predstavujem že nebudem mať muža, nebudem mať bábätko, že nebudem mať lepšie platenú prácu, lebo sa bojkám zmeniť veci...a že z tých ,,malých radostí,, čo si dopriavam ako krátke zlepšenie nálady sa raz dostanem na ulicu...
Ale vidíš,...zasa si predstavujeme tú najhoršiu možnosť, a aj u tej poslednej (najhoršej) možnosti ostávame myslienkami. A bodka...
Väčšina ľudí si asi predstaví tú možnosť, ako vyrieši vec, si myslím. A nato sa sústreďuje. ,,Myslím si,, aspoň...lebo asi od detstva som tak optimisticky už nerozmýšľala. Predtým ako malá stále Veď nejako sa musí žiť
Hmm Ako by nás jedna mater mala
Je mi to až trochu smiešne, že sa našiel ešte jeden taký blázon ako ja
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Veď pressne toto...
Hmm Ako by nás jedna mater mala
Je mi to až trochu smiešne, že sa našiel ešte jeden taký blázon ako ja
Hát podľa mňa tu je kopa ľudí na fóre kto cez noci bdejú a analyzujú život a niesme blázni, sme zlatííčka len sa moc staráme o všetko
Zdravotný stav
anjelik napísal:
Hát podľa mňa tu je kopa ľudí na fóre kto cez noci bdejú a analyzujú život a niesme blázni, sme zlatííčka len sa moc staráme o všetko
Nu keď povieš, nebudem sa s tebou hádať
Mňa 4x hospitalizovali na psychiatrii, tak môžem smelo o sebe prehlasovať, že som blázon
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Nu keď povieš, nebudem sa s tebou hádať
Mňa 4x hospitalizovali na psychiatrii, tak môžem smelo o sebe prehlasovať, že som blázon
EnaXnay, stále lepšie, stále si lepší ako takí, čo nemajú v papieri psychickú chorobu, ale cieľavedomo a zámerne ubližujú ľuďom a využívajú ich životy...
A tak sme Zlatíčka už mi neodporuj
Zdravotný stav
Strana 1 z 2 • 1, 2
» Nešťastná láska
» decka, ako vyzera laska?
» partnersky zivot