Prosím o radu
Prosím o radu
surpyc- Nový člen
- Počet príspevkov : 1
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 23.07.2017
Re: Prosím o radu
Si vo veku, kedy sa môže prejaviť duševné ochorenie psychózy. Táto stránka sa práve tomu venuje. Podobne ako aj uvádzaš vek, aj ja som v 15-16 mal prvú skúsenosť s atakom choroby. Poradiť mi nemal kto.
Doporúčam Ti navštíviť s rodičom klinického psychológa, ktorý má aj relevntné testy na zistenie takýchto problémov. On Ti môže určiť ďalší smer, ako je napríklad detský psychiater, ktorý môže predpísať lieky a Tvoj problém sa s trochou šťastia mohol vyriešiť. Možnosťou je aj nemocnica, kde odsledujú Tvoj stav a podľa neho nasadia najvhodnejšiu medikáciu.
Vlastne to najvážnejšie čo uvádzaš je "zabiť sa". Myslím, že si nevyčerpal zďaleka všetky možnosti, ktorých je skutočne veľa. Daj šancu hlavne psychológovi, a potom sa uvidí.
Tuto
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Re: Prosím o radu
tesim sa, ze si sem napisal o svojich problémoch.
Ja som mal tiez v Tvojom veku urcite problemy (trosku ine ako ty, ale dnes viem, ze psychicke) a tiez mi nemal kto poradit,
resp. nikto nevedel, o co by mohlo ist, takze je dobre, ze si sa ozval.
Na schizofore sa snazime pomahat si, poradit si, pripadne i riesit spolocne urcite problemy.
Presne ako pise Tuto, je potrebne sa zdoverit rodicom, i ked je to akokolvek trapne.
S rodicmi je potom treba navstivit odbornika - psychiatra a odborne to vysetrit.
Hlavu hore, nemusi ist o nic vazne. Cim skor sa to presetri, tym lepsie. V pripade niecoho
vaznejsieho je potrebne to riesit - cim skor sa zacne, tym lepsie.
Moze sa stat, ze rodicia Ti nebudu rozumiet, resp. Tvojim opisom problemu a celu vec budu bagatelizovat s tym,
ze si pubertiak a mas vela hormonov a šibe Ti atd. (tak to bolo napr. u mna).
Trvaj v kazdom pripade na tom, ze sa necitis dobre a ze by si sa asi rad rozpraval so
psychiatrom (psycholog tomu nemusi rozumiet).
Treba to vysvetlit aj obvodnému, resp. tzv. detskému lekarovi, ktory Ta vypise
k psychiatrovi - moze to byt neprijemne, vysvetlovat to obvodnému, to som zazil v 16-tich tiez.
Takze, hlavu hore, uz vies, co mas robit, tak naber odvahu a do toho,
najlepsie uz dnes. Ozvi sa potom, ako to prebiehalo/dopadlo.
Drzime palce!
Tomitos
zdover sa rodicom, je potrebne
to odborne vysetrit.
Tomitos- Domáci člen
- Počet príspevkov : 72
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 10.03.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
» Prosím o radu