Poradte mi, prosim
Poradte mi, prosim
ingrid- Nový člen
- Počet príspevkov : 1
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 03.02.2017
Re: Poradte mi, prosim
vzhľadom na to čo píšeš mi pripadá, že psychiatrička správne usúdila ohľadom liekov, teda nasadenie neuroleptika. Čo sa týka pravidelného užívania liekov, žiaľ je pomerne častým javom, že psychiatrickí pacienti zo začiatku majú problematickejšie brať lieky a vôbec uznať, že sú takto chorí. Tým však premrhajú šancu na ľahší priebeh ochorenia. U mňa to bolo asi tak, že som si bol vedomý, že mi niečo je už v 16 rokoch, ale v nemocnici mi nevystihli diagnózu a to hneď na dva krát (1.depresia, 2.bipolárka), z čoho vyplynulo, že som nemal tie správne lieky, vlastne až po rokoch. Ohľadom kamarátky asi toľko, že by bolo možno vhodné preliečenie, kde by poprípade sa mohla zapájať aj do terapií aj edukácie ohľadom ochorenia. Sám doporučujem Veľké Zálužie, kde je poskytovaná primeraná starostlivosť a optimálne terapie.
S pozdravom Tuto
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2258
Reputácia : 760
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Vítam Ťa na fóre! Schizofrénne poruchy sú sami o sebe dosť zvláštne. Uznanie, že skutočne choroba vo mne je a práve taká mi trvalo pomerne dlho. Na druhej strane, cítil som sa o čosi lepšie bez tohoto uvedomenia. Bola to však pomerne nepríjemná skúsenosť.
Každopádne Ti prajem, aby Ti lieky zaberali a bol si dlhodobo fit.
S pozdravom Tuto
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2258
Reputácia : 760
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
tez ta tu vitam a vela pokoja pri citani fora
na pociatku mojej choroby som ani len nemal v umysle vynehavat davky ci ich nebrat,skorej mi nezaberali ale to kvoli trave ci nadmernemu chlastaniu,bol som cez 10 krat pocas 10 rokov hospitalizovany v nemocnici vecsinou v pezinku,kazdy rok na jar az raz som si to zhrnul vsetko do kopy a svojej psychiatricke povedal ci by mi mohla naordinovat lieky na spanie,totiz zle mi bolo najme s narastajucimi sa nocami v ktorich som bol nieco ako zombie,a nedokazal zaspat,
od tedy co mam za dve dlane pirulky ,uz cca piaty rok skacem dva metre do vysky od radosti a poberam inv.dochodok,asi tak,mne to zombie trvalo 1/10 zivota ktoru som tak zbytocne premarnil vylihovanim,
verim ze si navyknes na medikaciu a vydrzis do uplnej stabilizacii,bodaj by trvala omnoho menej ako mne,kazdy mame svoju diagnozu a kazdy sa sprava inak,
maj sa a tesim sa na dalsie tvoje prispevky
fajny
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
» Prosím o pomoc - naučte ma prosím pokore
» Poradte mi
» poradte please