schizofrenia simplex
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: schizofrenia simplex
Potreboval by som pomoc najst nejake kauzy tejto choroby. Velmi malo sa o nej pise. Viete pomoct ?
relouth- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 195
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 10.01.2020Bydlisko : Banská Bystrica
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:

Couz- Nový člen
- Počet príspevkov : 5
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 16.12.2020
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Couz- Nový člen
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Jednoduchá schizofrenia je typická tým, ze absentujú pozitívne príznaky schizofrenie, teda halucinacie a bludy, na druhej strane sú prítomné negatívne príznaky, ako strata motivácie, apatia, sociálna izolacia. Čiže môže sa to ľahko pomýliť s depresiou.
Podľa mňa je nepodstatné, čo máte napísané v lekárskej správe. To vám chorobu nevylieci. V psychiatrii sa používajú len dve hlavne skupiny liečiv, a to antidepresiva a antipsychotika. Ide o to, ze ak na depresiu nezaberu antidepresiva, dobrý psychiater vie, ze ma vyskúšať antipsychotika. A dôležitá je hlavne odpoveď na tieto liečivá a nie to, ci mam formalne depresiu alebo schizofreniu. Veľmi často sa tieto liečivá kombinuju. Schizofrenik užíva aj antidepresiva a naopak.
Toľko za mňa. Želám vám, aby ste spolu so svojim lekárom našli správny liek, ktorý vám pomôže cítiť sa aspoň trochu tak ako pred rokmi.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 444
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 25
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej and Couz like this post

Couz- Nový člen
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Iacobus likes this post
Matej napísal:Lapaj napísal:http://www.uvn.cz/index.php?option=com_kunena&Itemid=438&func=view&catid=12&id=2263&lang=cs
Nemocný postupně kousek po kousku vypadává ze svých rolích v životě – role syna či dcery, role studenta či pracovníka, role kamaráda… Prostě nám pomalu mizí před očima, a my cítíme, že tento proces asi nemůžeme zastavit.
Moja reakcia je asi takáto:![]()
Tá simplexná schizofrénia je teda ale potvora. Osobne si myslím, že keby sme to mali vziať štatisticky, tak rodina musí znášať najviac obtiaže a utrpenia vtedy, ak jej rodinný príslušník trpí práve schizofréniou simplex.Myslím si to preto, lebo s paranoidným človekom sa dá ešte všeličo robiť, môže bojovať nejak s mínusovou symptomatológiou, môže teda chodiť do školy alebo do práce. Ale pri simplexnej sú negatívne príznaky také mocné a svojimi chapadlami také devastujúce pacientovu osobnosť, že neviem, či dnešné lieky dokážu tento neblahý stav nejako úspešne riešiť. Právom môžem nazvať simplexnú schizofréniu rakovinou pacientovej osobnosti.
![]()
![]()
Ono všetko závisí od stavu. Ja mám paranoidnú a nie je to med lízať. Mám aj negatívne príznaky (aj 6 rokov od choroby), mal som aj hlasy a bludy tak vážne neviem, čo je horšie. Áno, negatívne príznaky sú to najhoršie, čo môže byť, ale je takto aj pri iných diagnózach z okruhu schizofrénie nielen pri jednoduchej... S tými negatívnymi príznakmi sa nedá skutočne bojovať. Hlavne keď si človek naplánuje aj niečo a vďaka tým príznakom nesplní ani 5%. U mňa je to ťažké v tom, že ja ku mojej diagnóze patria pozitívne, negatívne aj kognitívne príznaky. Nie je to o tom, že tak ten má len paranoidnú tak trochu pozitívnych príznakov, ktoré odoznejú a potom nie je už nič... Aspoň u mňa to takto nefunguje...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2040
Reputácia : 750
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Strana 2 z 2 • 1, 2

» Simplexná schizofrenia
» paranoidná schizofrénia
» Verejnosť
» Schizofrenia a invalidny dochodok