Aká je tvoja fyzička
Aká je tvoja fyzička
Ako ste na tom po fyzickej stránke? Máte nejaké typy na zlepšenie? Pravidelne športujete, alebo naopak radi leňošíte?
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4792
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Re: Aká je tvoja fyzička
Tuto napísal:Máte nejaké typy na zlepšenie?
Ja odporúčam začínať pomaly, to je cesta, ktorou sa dá niečo dosiahnuť, ak máme oslabenú motiváciu alebo vôľové schopnosti. Momentálne si dávam niekoľko opakovaní klikov, drepov a brušákov denne. Prvé zlepšenia sa objavili už na tretí deň. Plánujem počas najbližších týždňov získať schopnosť previesť slušné množstvo opakovaní tak, aby som to nepociťoval ako subjektívne ťažké, potivé alebo nepríjemné. Skrátka spevniť sa, budovať fyzickú silu. Následne budem pripravený pridávať ďalšie typy cvikov a pridať aj posilňovačky.
Základný môj postup, aký aj odporúčam, je brať si toho len málo naraz. Teda trebárs desať drepov, 10 brušákov a 10 klikov, a potom niekoľko hodín dlho nič, a zase až navečer znovu. Teda žiadne zaberačky a hodiny v kuse cvičiac. To je cesta, ako sa ľudia ako my môžeme pohnúť, si myslím. Je to len môj názor, možno mylný, ale postupujem podľa neho s radosťou.
Iným tipom na zlepšenie môžu byť dlhé prechádzky, chodenie do schodov (ignorovanie výťahu). Tiež beh na mieste, krátkodobý, napr. na minútu na rozpumpovanie tela. Stavím sa, že denne 1 minúta behu na mieste spôsobí už o 5 dní schopnosť denne bežať na mieste 2 minúty. Alebo spôsobí schopnosť bežať na mieste 1 minútu ráno a 1 minútu večer. Pokrok je neodvratný a pozitívne účinky sú dokonalé. Platí, že čím horibilnejšiu kondičku máme, tým rýchlejšie a na pocit skvelejšie pozitívne účinky cítime pri pomalom zakomponovaní drobného cvičenia do nášho denného programu.
Držím palce!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5063
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
???
..............................
Kondička u mňa je v rámci minimalizmu pomerne dobrá, ale v rámci normálneho fungovania veľmi biedna.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4792
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Re: Aká je tvoja fyzička?
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 664
Reputácia : 295
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Anita1006- Domáci člen
- Počet príspevkov : 33
Reputácia : 4