psychiatria
Strana 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: psychiatria
Musím však oponovať jednému,čo píšu v spomínanim Martininom odkaze.Nie je pravda,že by nebolo dokázané,že schizofrénia je zmena chemických procesov v mozgu.Ono to dokázané je.Bolo to v prednáškach od renomovaných psychiatrov v starom Triadovom fóre.Viem to z konzultácií s lekármi.Na viac sa odvolať momentálne neviem.
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Hlavne poslednu dobu, ked vidim deti ake su zle, stale placu a kricia, asi by som na to nemala nervy

Co sa tyka toho prispevku o psychiatrii, myslim, ze tam je dost pravdy...
Anonymný- Anonymný

Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
no neviem nakolko su tieto nemoci dedicne, ale schizofrenia dedicna je..aj ked v nasej rodine netrpi nikto dusevnou poruchov, a ja ju mam..tak neviem, deti nechcem hlavne kvoli tomu..cely zivot vidiet pred sebou chudaka..to im nechcem spravit
Anonymný- Anonymný
kk
kk- Anonymný
Anonymný- Anonymný
martina napísal:Dakujem ti anonym. Pravda je taka, ze nie kvoli tomu nechcem mat deti, aby ma brali za chudaka, ale kvoli tomu aby oni neboli chory. Pretoze to by som im neurobila, aby to zdedili po mne a mali cely zivot na hovno. Pretoze tak to je. Dusevne chory clovek ma zivot na hovno. Nevie si tak uzit zivot ako zdravy clovek. Ma svoje stavy, kedy by bol najradsej keby nezil a nevie sa z nicoho tesit. Su chvile ked je mu fajn, ale je to nic oproti zdravemu cloveku.
Úplne do posledného písmena s Tebou, drahá Martina, súhlasím.

1.) som nesmelý, neviem si predstaviť sex s nejakou osobou, na to som príliš plachý a hanblivý, veď ja sa ani neprezliekam pred svojimi príbuznými, ale vždy zaleziem, aby nikto nevidel, a tak sa prezlečiem; intimita sexu je preto pre mňa totálne tabu a nemôžem si to predstaviť...
2.) dôvod, aký máš Ty, že nechcem aby to po mne niekto zdedil a trpel celý život len preto, lebo som ho ja splodil a on zdedil po mne špatné gény...
3.) dôvod anonyma - že nechcem, aby mali pred očami chudáka a slabocha, som príliš nezodpovedný, aby som dokázal uniesť taký celoživotný záväzok, akým je dieťa...
Nikdy som nemal nejaké dievča. A ani nerátam do budúcna, že sa nejaké také nájde. Nie som na vzťahy. To je pre mňa tabu,... svet, ktorému nerozumiem.

A to, že máme život na hovno, ako si povedala Ty, Martina, je trefa. Teraz pri tejto agitovanej depresii, čo mám, sa mi to tak vidí úplne zreteľne. A považujem to za pravdu.

Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5024
Reputácia : 937
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
A neviem či chcem mať deti, predsa je to len veľká zodpovednosť. Ani nie tak kvôli génom, lebo hoci to môže byť dedičné, pravdepodobnosť nie je až taká veľká. Mám kamárata, ktorý trpí schizofrénnym ochorením od roku 1997. Začiatkom roka 2003 si našiel priateľku a žili spolu v jednom byte, ona vedela, že je chorý. V roku 2006 otehotnela a zrazu jej jeho choroba začala prekážať. Odsťahovala sa a rozišla sa s ním. Narodil sa im syn, ale to už neboli spolu.
Ja by som napríklad aj dieťa chcel, ale muselo by byť silné zázemie pre rodinu, aby mi okrem manželky s dieťaťom pomohli, lebo je to ozaj veľmi veľká zodpovednosť. Keď som bol v nemocnici, bol kopec schizofrenikov, ktorí boli rodičmi, ale väčšinou rozvedených. V minulosti sa mladí brali a mali deti skôr ako to je teraz. 19-23 roční sa zosobášili po roku dieťa po roku druhé a oni ochoreli 26-30 roční.
Igor- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 147
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Inak suhlasim s Igorom, ze aj ked si my chori najdeme niekoho, hlavne zdraveho, casom presne ako hovoril, moze utiec. Pretoze stavy dusevne chorych sa tazko zvladaju. A hlavne staci len naznak agresivity, nervozity, depresie a uz ma dus. chory po chlebe. Berie sa to inak ako u zdravych ludi, ktori tiez maju obcas svoje stavy.
Takze tak.
Majte sa krasne a vsetko dobre!!

Anonymný- Anonymný

filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stavDiagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Strana 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5