schizoafektívna porucha
schizoafektívna porucha
darkside16- Nový člen
- Počet príspevkov : 1
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 14.10.2013
Re: schizoafektívna porucha
hatule- Nový člen
- Počet príspevkov : 7
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 18.12.2013
Napr. ja keby som chcel ísť teraz do dôchodku - pozeral som si tie kritériá - tak by som už nemohol ísť. Proste by som musel mať vo svojom veku odpracované dva roky. Lenže keď budem mať odpracované dva roky, tak už budem mať 29 rokov veku a to už musím mať 5 rokov odpracovaných. A za päť rokov odvtedy, to budem mať už vek, keď bude treba mať zase viac rokov odpracovaných, proste je to naháňačka za odpracovanými rokmi, ktoré už do staroby nikdy nedobehnem. Reálne mi teda invalidný dôchodok byť priznaný nemôže. Možno nejaká sociálna výpomoc alebo čo, ale nie ID. Hm.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5063
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
lukeb1- Nový člen
- Počet príspevkov : 3
Dátum registrácie : 09.05.2014
vodičák závisí asi od doktora, čo píše potvrdenie. Mám známeho, čo VO má a pritom mal závažné stavy. Osobne by som VO bral všetkými desiatimi, ale pochybujem, že by na to obvodný l. pristúpil, za ďalšie sa vlastne ani sám necítim pripravený za volant sadnúť. Vždy som si hovoril, že byť absolútne v pohode aspoň dva roky. Myslím, že by som ani teraz nemohol tvrdiť, že je to so mnou OK.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4792
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
lukeb1- Nový člen
- Počet príspevkov : 3
Dátum registrácie : 09.05.2014
fontána
fontána- Anonymný
http://schizo.sk/liecba-ochorenia-f20-a-f25/strava-a-psychohygiena/
Ale žiaľ, o kvasených podobách nemám informácie. Síce Ti teda musím odpovedať, že neviem, aspoň som chcel odpovedať, aby to tu nezostalo bez odpovede. Mrzí ma to. Ak zistím viac, určite ešte napíšem.
Všetko dobré!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Milá fontána
V roku 2014 mi diagnostikovali schizoafektívnu psychózu zmiešaný typ. Prežila som stav mánie (nespala som týždeň), do toho schizofrenickú epizódu a po nej silná depresia. Po vyše roku som vysadila lieky, okrem Kventiaxu, preto sa mi vrátila depresia s úzkosťou ( v mojom ponímaní vnímam úzkosť ako strach z ľudí, sociálnu fóbiu). Čiže jeden relaps.
Mám čiastočný invalidný dôchodok, pracujem vo svojom odbore a cítim sa v podstate teraz fajn. Už je to rok a pol.
Rozprávala som sa s mojim psychiatrom na tému tehotenstvo. Povedal mi, že je to na zváženie, nakoľko tehotenstvo by mohlo prejsť v poriadku, ale po pôrode by mohli nastať problémy. V podstate ja sama deti ani nechcem, necítim sa na to. Skôr riešim otázku toho, kto ma raz, ked zomriem, pochová. Je to možno morbídne, môj dobrý kamarát sa mi smeje, že po smrti mi to už môže byť jedno.
Ďalšia vec je, že ked ma pred tým rokom a pol dávali v nemocnici dokopy, nastavili ma na depotnú injekciu, ktorú som ale užívala iba polroka (Xeplion), pretože som z nej mala vedľajší účinok - laktáciu. Teraz som len na dvoch tabletkách: Abilify ráno, Kventiax na noc. Je to krásne, že som OK pri dvoch tabletkách a veľmi som za to vďačná. Len problém je ten, že z tej injekcie som pribrala (jem normálne trikrát denne napr.) a už som naspäť neschudla. Čo ma ale trápi viac, je, že necítim vôbec hlad. Trvá to už od tej injekcie, ktorú som brala pred rokom. Mrzí ma, že ani psychiater, ani obvodný lekár mi na to nevedia nič povedať, lebo sa s takýmto problémom vraj ešte nestretli (poznajú len presne opačný problém, kedy pacient cíti nadmerný hlad a potom sa prepcháva).
Akékoľvek podnety k týmto témam uvítam. ďakujem pekne
Dorothy555- Nový člen
- Počet príspevkov : 1
Dátum registrácie : 30.01.2018
Hatule
Na to se léčím s F 25. 2 taky mi to lítá občas pro nejezeni léků naposledy jsem vydržela 8 měsíců . Nato si syn zlomil nohu, těhotenství , umřela mi moje maminka a šlo to z kopce beru aripiprazol 15 , lamotrigin 50-0-100"" nepřibírá se po něm "" brala jsem i elontril 150 mg ale ten mi vysadil protože mi začal dělat mooooc zle . Příznaky jak z vysazení léku, teď momentálně se ptám sama sebe z jakých.
Utíkám k psychiatrovi a hned že vysadit ,nasadit tohle ono jako bych po těch letech nevěděla sama .
Ale dá se . Jináč se těším ze života jako před tím .
. sem tam +- 20kg hore dole ,ale držím se stále okolo tě
hatule- Nový člen
- Počet príspevkov : 7
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 18.12.2013
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Blahoželám k úspešne zvládnutej operácii. Je tu skutočne super, že Ti to takto výrazne pomohlo, že sa dá otvorene hovoriť o záchrane zraku.
Čítam, že si celkom pekne nažívaš a žiješ relatívne pokojný, no určite pestrý život s rozmanitými aktivitami a záujmami. Je to veľké plus, no a tá pravidelná dovolenka v Chorvátsku, to je paráda. Ten kamarát vozíčkar pravdepodobne dosť vnútorne trpí asi svojou situáciou, takže má problém prejavovať lásku k druhým ľuďom, lebo ju necíti ani k sebe. Často sa za aroganciou skrýva pocit menejcennosti a nevyrovnanosti. Samozrejme to neznamená, že mu to musíš tolerovať, určité odtiahnutie sa od neho je, mám pocit, možno aj žiaduce, obzvlášť ak by Ťa jeho správanie psychicky dávalo dole.
V kúpeľoch som ešte nebol, takže v tom Ti, žiaľ, neviem poradiť. Veľmi Ti ale prajem, aby si si ich užil a bolo Ti dobre. Užívaj si aj naďalej leto, prajem Ti krásne dni, Robo.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
» schizofrenia
» Ako sa dnes máš? 5
» Schizotypova porucha
» Bipolárna porucha