Bipolarna porucha a vodicak
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: Bipolarna porucha a vodicak
som dostal od policie oznamenie, ze moja OBVODNA lekarka nahlasila podozrenie,ze som nesposobil na vodicak- do 15 dni mam doniest od tej istej lekarky potvrdenie, ci som schopny....urobila tak na podnet posudkarky
takisto moj psychiater pri konstatovani ze beriem antipsychotikum okamzite buchol do kartoteky peciatku, ze nebudem jazdit ak beriem lieky a dal mi to podpisat, a ze jej znama, psychiatricka iniciativne vyhladava v kartoteke diagnozy a nahlasuje na dopravny inspektorat - odkial vie o vodicakoch, to neviem
takze tak.
niekto napisal prilis prisny zakon- niekto si robi alibi - a niekto doplati
len poviem ze jazdim roky defenzivne, bez nehody,bez pokut, davam bacha na druhych, aby do mna nenarazili a davam prednost tym, co sa tlacia z pripojneho pruhu ,ked som na hlavnej ,ci na krizovatke radsje dam prednost aj ked ja mam prdnost
narkomani, opilci,chronicky pokutovani, ludia s nadmernym testosteronom, agresivni ...ti maju ten vodicak nadalej
snad len tolko k spravodlivosti na svete
hypomaniak- Domáci člen
- Počet príspevkov : 37
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 08.10.2012
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Vtedy som ešte nemal diagnózu, takže som bol pred obvodnou aj zákonom pokladaný za bežne spôsobilého.
Viacerí s našimi diagnózami jazdia a úspešne, bez problémov. Ja by som teraz aj skúsil začať jazdiť, ak by bolo auto, ale mám strach z toho, že nebudem zvládať sledovať všetky ruchy a podnety z premávky a z techniky jazdy. Totiž stáva sa mi aj v iných situáciách, že keď na mňa naraz pôsobí viacero podnetov, tak to dajako neviem spracovať a dostanem sa do stresu alebo až paniky. Neviem si predstaviť, že rýchlo treba rozbehnúť vozidlo, nahodiť jednotku, sledovať semafór, v tom sa vrhá cyklista krížom cestou, ďalší chodec sa blíži k prechodu a zozadu trúbi nejaký nervózny vodič. Proste to je pre mňa čistá panika...
Známa mi povedala, že trebárs technika jazdy sa dá veľmi dobre zautomatizovať, až to už nebude predstavovať žiaden stresujúci podnet. A potom už zostane len ťažiskovým podnetom premávka. Možno by som sa na to aj dal, ale strach vo mne prítomný naďalej je...
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5075
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ťažko mi je ale vyjadriť sa k tomu, či pri takejto diagnóze vodičák mal byť či nie. Veľa je totiž aj takých sebecķých ľudí, že napriek svojmu stavu jazdia. Ale ťažko odhadnúť, na koľko to je diagnóza a na koľko ľahostajnosť. Neviem, či som sa dobre vyjadrila
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 2 z 2 • 1, 2
» Bipolárna porucha
» Bipolárna porucha a antidepresíva
» Bipolárna porucha a invalidný dôchodok
» schizoafektívna porucha