Neviem čo mám robiť ;(
Strana 1 z 2 • 1, 2
Neviem čo mám robiť ;(
Rose- Nový člen
- Počet príspevkov : 4
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 22.10.2011
Re: Neviem čo mám robiť ;(
nemusíš si robiť zvlášť veľké starosti s psychiatriou. Pokiaľ nie si na akútnom oddelení, je to v podstate len pohoda. A aj to akútne závisí od toho, ako si reálne na tom. Osobne si myslím, že ty si predstavuješ oddelenie psychiatrie ako nejaký horor, zlý sen. V skutočnosti je to tam neporovnateľne lepšie ako napríklad na iných oddeleniach. Ani najmenej to nemám chuť porovnávať s neurológiou alebo onkológiou. Na psychiatrii je určitá náplň dňa, režim. Podľa diagnózy sú Ti určené rôzne terapie, ktoré sú spravidla celkom fajn a príjemné. Okrem terapií je tu aj vyladenie medikácie, teda branie liekov. V prípade akútneho oddelenia je zamerané prevažne na medikáciu a prvotné stabilizovanie pacienta. Znamená to, že okrem vyššej dávky liekov sa často dostávajú aj sedatíva, aby bol jednotlivec v kľudnom stave. Mnohí pacienti sa akútnemu oddeleniu vyhnú, lebo nie je nevyhnutné ich stabilizovať takýmto spôsobom. Ak si do nemocnice prišla dobrovoľne, môžeš ju opustiť podpísaním reverzu, ale osobne to nedoporučujem z dôvodu, aby Ti primerane vyladili lieky a nešla si domov s dávkou, ktoré Ti bude neprimeraná.
V nemocnici sú nudné hlavne víkendy, keď sa málo toho deje. Vtedy sú aj vo veľkom priepustky a mnohí pacienti idú na túto dobu domov, do mesta...
Sebapoškodzovanie je pomerne vážna vec. Diagnostikovanie schizofrénie rozhodne nedávaj len do rúk ambulantného lekára, tam by som sa spoliehal práve na nemocnicu.
Drž sa. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4794
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Schizofrénia, pokiaľ viem, sa diagnostikuje po dlhodobom pozorovaní pacienta a to v ambulantnej liečbe nie je možné. Tie obavy o takom zaradení by som hneď hodil za hlavu. Môžu ti napísať minimálne diferenciálnu dg., čo je iba dočasné. Nesúhlasím však s idylkou psychiatrie, o ktorej písal Tuto. Určite má pravdu, no len zo svojho hľadiska. Ja som nič dobré na psychiatrii nezažil, no to závisí od typu zariadenia a referenciách lekárov. Nie vždy platí, že sa dostaneš do dobrých rúk. Týmto ťa nechcem vystrašiť, no ak sa nedáš dokopy skôr či neskôr sa na psychiatriu dostaneš. Máš 17, celý život pred sebou a aj keď je taký aký je a je na pi.. mala by si ho žiť. V 16-tich som sa tiež poškodzoval, v tom istom období som sa 3x pokúsil o samovraždu, pamätám si, že som vtedy na nič iné nedokázal myslieť. To, že sa poškodzuješ znamená, že prežívaš vo svojom vnútri niečo ťažké. A to je istým spôsobom tvoja jediná forma terapie. Kompenzovanie duševnej bolesti fyzickou a demonštrácia postojov. Psychoši povedia, že je to depresia, atď. V skutočnosti to je komplex tvojich problémov, ktoré oni nevedia pochopiť, a preto sa ho snažia zovšeobecniť a formálne uviesť. Podľa mňa by si sa mala vyhnúť hospitalizácii tak, že to vyskúšaš ambulantne. Verím, že je šanca, aby ti to pomohlo. Mala by si sa dať dokopy a nechať to poškodzovanie tak. Na svete je kopa skvelých vecí, čo stoja za to.
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Rose- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
žiadne ochorenie a následná hospitalizácia idylkou nie je. Na druhej strane viem, že snáď okrem pôrodníckeho a detského sa s človekom vzhľadom na starostlivosť, možnosť fajčenia, tolerovania excesov a podobne nikde nestretneš. Určite by som radšej strávil polrok na psychiatrii ako týždeň-dva v koryte na neurológii. Závisí na tom ako to berieš, ale to je už subjektívne a rozhodne nie objektívne.
.............................................................................................
Ahoj Rose,
nerozmýšlala si najskôr zájsť za psychológom ako za psychiatrom? Z Tvojich príspevkov cítim silné predsudky k oborom psyché. Nedaj sa uniesť niečím podobným. Nikto Ťa nebude týrať, alebo vymývať Ti mozog. Ako píšem skús sa porozprávať s klinickým psychológom. Práve naneho je pomerne spoľah. On nepredpisuje lieky a a dokonca aj jeho zistenia nevedú k ďalším následkom. Možno by Ti stačilo pár sedení a pokrok by sa v tvojom "že vraj probléme" naskytol.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
- no ja som si nemohla vybrať či pôjdem najprv za psychológom, ako som spomínala skončila som v nemocníci dosť skaredo som si dorezala žili a keď uvideli aj ostatné jazvy tak má poslali hneď za psychiatrom, nemala som na výber.
Najhoršie je teraz že zajtra budem musieť už prísť domov. A rodičia mi už aj zbalili kufre ako ich poznám. A tie moje myšlienky. Už mi z nich ide prasknúť hlava.
Rose- Nový člen
je dosť ťažké hodnotiť Tvoju situáciu z toho, čo viem. Pripadá mi, že si dospela do situácie, ktorej riešenie nie je celkom v Tvojich rukách, ale rodičov. Skús sa s nimi otvorene porozprávať a zmier sa bez prehnaných emócii s výsledkom diskusie.
Osobne si myslím, že keď už je to takto, neboj sa ísť na pár týždňov na oddelenie psychiatrie. Ber to ako oddýchnutie si od rutiny, ktorá je všade okolo Teba. Ak budeš zodpovedne pristupovať k celému eventuálnemu pobytu, môžeš byť pomerne rýchlo doma.
Je veľa predsudkov okolo psychiatrie, never im. Takéto oddelenie nie je strašiakom. Sú tam mnohí pacienti, ktorí potrebujú láskavý a príjemný prístup a podľa toho sa k nim chová aj personál. Viem, že odlúčanie od blízkych nie je jednoduché a pobyt v nemocnici nie je nič extra, aj keby tam bola piesková pláž s koktailovým bufetom. Veľa bude záležať na Tvojom prístupe.
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Strana 1 z 2 • 1, 2
» Poézia - niečo aj od nás, niečo prebraté
» Zaciatky choroby - vase pribehy
» Ako sa dnes máš? 13
» Čo robiť ak mám psycho diagnozu