Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 79 z 84 Previous  1 ... 41 ... 78, 79, 80 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 79 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  Betarka So 24 jún 2023 - 15:41

No neviem ake to tam bolo pred x rokmi,mne je tu fajn sestricky aj doktory su starostlivy len ked robi niekto bordel su prisny. Fajcit tu mozem skoro cely den,akurat na tom akutnom oddeleni je to trosku na nervicky. Pri spolubyvajucich si pripadam ako normalna,vzdy vysmiata,ochotna mylia si ma tu so destrickou ) ako rezim nieje nejak prisny len to ze som zvyknuta pit kavu skoro rano a tu zalievaju dva krat do dna. Je super ze mozme mat mobily inak by som sa zblaznila z tej nudy. Do piatka tu bola aj dobra partia ale skoro vsetkych prepustili lebo tu boli len na detoxe. Su tu smutne pribehy a osudy ludi. Na akutnom byva clovek vacsinou tyzden a potom ludi bud prepustia alebo poslu na somaticke oddelenie. Je nove prerobene ludia si to tam chvalia. Asi tolko k tvojej otazke

Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 10
Reputácia Reputácia : 1
Dátum registrácie : 24.06.2023
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

janka,janka likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Betarka So 24 jún 2023 - 19:04

To ma mrzi ono dlho trva kym ti nastavia lieky.mne ich museli zmenit lebo ma z nich bolela hlava a mala som z nich zive sny az take ze cely den sa mi v hlavicke premietali )

Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 10
Reputácia Reputácia : 1
Dátum registrácie : 24.06.2023
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek So 24 jún 2023 - 19:16

@Patty_Pillow Zrovna jsem přijela domů. V metru mě starší pán chtěl pustit sednout. Embarassed Pustila jsem já jeho. Smile
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 830
Reputácia Reputácia : 66
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Patty_Pillow likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina So 24 jún 2023 - 23:02

Ahojte,
tak napíšem aj ja ako sa mám. Bola som po polroku na kontrole u psychiatričky. Popýtala sa ma na deti, manžela, ja ako sa mám a keď som jej povedala, že som znížila Aripiprazol tak, že každý druhý deň už tri mesiace beriem pol tabletky, potom mi už len dohovárala, aby som sa vrátila na pôvodnú 10 mg dávku. Vraj prečo znižujem. No, prečo? Nie je lepšie brať čo najmenej? Vraj beriem aj tak málo liekov - len ten Aripiprazol. Ostatní pacienti vraj berú viac. Akoby som nevedela. Som si vedomá, že beriem malú dávku liekov a aj ja som kedysi brala toho viac. Som vďačná za to, že sa cítim dobre aj po znížení. Mala som síce niekoľkotýždňové obdobie, keď som dosť trpela rôznymi úzkosťami. Chcela som to aj riešiť nejakou terapiou u psychológa, no potom to akosi pominulo. Teraz keď mi aj napadne nejaká úzkostná myšlienka, nerozpiplávam ju, snažím sa si ju nevšímať. Aj toto som psychiatričke povedala a ona si stále šla svoje: "Zvážte ten návrat na tých 10 mg." Najlepšie bolo, že ďalší termín mi chcela dať až o rok. Ja som navrhla znova o pol roka a tak som dostala termín tesne pred Vianocami. Následne som oľutovala, že som to nenechala na ňu, teda o rok. Aj tak so mnou nechce nič riešiť - len dávku Aripiprazolu. Vôbec nepripúšťa, že by sa mi to mohlo zlepšovať.
Inak fungujem dobre. Dobre spím, denne 7-8 hodín, vstávam skoro. Starám sa o domácnosť, pomáham s vnúčatami.Teší ma, že kváskujem. Mám pár overených receptov, majú úspech. Strojopis som už dlhšie netrénovala, čo ma trochu mrzí. Mám však viac energie ako kedysi a ľahšie sa mi púšťa do činností, čo mám denne na pláne.
Do ďalších dní prajem všetkým všetko dobré!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 669
Reputácia Reputácia : 296
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

Matej, Patty_Pillow, Mous, Catherin4, motylek and dusan_fajnor.personal like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous So 24 jún 2023 - 23:25

@regina ono to bude milná predstava. Cítiš, že Ti je lepšie, tak znížiš lieky. Povaha týchto chorôb je však taká, že sa nevyliečia. Lieky to držia na uzde, človek prestane mať stavy a myslí si, že sa mu to spravilo už navždy a on je odolnejší. Žiaľ je to klam-po vysadení alebo znížení sa opäť mòže objaviť psychóza.
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

regina, Saladin and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Ne 25 jún 2023 - 6:34

Prusoevok som vymazala, mala som tu mnoho chyb, pisem z mobilu.

Naposledy upravil regina dňa Ne 25 jún 2023 - 6:45, celkom upravené 1 krát.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Ne 25 jún 2023 - 6:42

Mous,
Neviem nakolko je to mylna predstava. Psychoza sa možno môže vrátiť alebo môže prísť tzv. syndrom z vysadenia. Som si toho vedoma. Raz som lieky narazovo vysadila a do roka som bola v nemocnici.
Niektorí tvrdia to, iní zas iné. Existuje teoria, ze lieky su už návykové, keď sa dlho uživaju a tak sa nedá znížiť alebo vysadiť zo dna na deň. MUDr. Vojáček tvrdi, že každá choroba sa da vyliečiť, ze lekar, co ti povie, ze to máš na doživotie, nie je dobrý lekár, že lekár nesmie brať pacientovi nádej. Ja tomu verim, že zo psychozy sa dá vyliečiť, ale treba zmeniť životný štýl, sposob života, stravovanie,..., čo konkrétne u koho je ťažká otazka, je to nadlho. Ja sa nikam neponáhľam. Zmenila som zivot, zanechala všetky snahy o karieru, vzdala sa prace, našla zmysel života doma, v zahrade. Snažím sa žiť viac v sulade s prírodou. Celá rodina sme sa začali stravovat inak. Myslim, ze mi to prospieva. Znižovať chcem fakt pomaly, dlhšie chcem zostať na tejto dávke a uvidim. Davam si pozor, aj keď človek nikdy nevie, čo príde. Preto sa nebránim ani k navratu na vyššiu dávku. Inak tie úzkostné stavy čo som niekolko týždňov mala, si myslím že boli dosledkom toho zníženia davky.
Preto ani nikoho nenavadzam na znizovanie. Ja len chvem brať, čo najmenej liekov. Možno túto dávku, možno nižšiu. Dr. mi neodporúčala pôvodne znížiť ani na 10 mg aripiprazol a to sa mi naoriek tomu osvedčilo. Ona by mi ani AD nebola vysadila a bez nich fungujem dobre. Kym som ich brala mala som depresivnu formu schixoafektivnej poruchy, teraz mi to prekladifikovala. Ja som sa dala na túto cestu a nik mi tú moju nadej nevezme. Pokojne ma len sledujte. Budem len rada, ak ma upozornite, ze regina ide to dolu kopcom, daj si pozor. Viem, ze to myslite dobre. V tejto skupine je fajn prostredie, som rada, ze existuje a som Matejovi neskonale vďačná a aj vsetkym tu za vaše prispevky. Ucime sa jeden od druheho a každý mame svoju cestu.
Práveže ma zarazilo, že mi dr. vždy zdôrazňovala, ze u každého je to individualne, no tu noju individualnu cestu moc podporiť nechce. Keď som hovorila o nejakej psychoterapii tak na to vobec nereagovala, akoby uz nadomnou zlomila tu pomyselnú palicu Sad a to ma mrzi tento jej pristup.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 25 jún 2023 - 7:21

Ahojte kamaráti a kamarátky, mám sa veľmi dobre. V poslednom čase mám len veľmi málo problémov spočívajúce v nechuti do činnosti a mierne kognitívne príznaky. Inak je všetko tak, ako má byť. Včera som bol hrať jeden turnaj v malom futbale proti okolitým dedinám. Atmosféra turnaja bola výborná. O výsledky nešlo, ale ten ťažký turnaj sa podarilo nám vyhrať. Neprehrali sme ani jeden zápas zo štyroch. Hoci skupinu sme mali veľmi ťažkú... Vyraďovačka bola už v pohode. Aj ja som si zvykol a svojich som veľmi podržal. V posledných 2 zápasoch som dostal len 4 góly...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2272
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

regina, Patty_Pillow, Catherin4, motylek and dusan_fajnor.personal like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ne 25 jún 2023 - 11:00

@regina Souhlasím s  @Mous -em, ale myslím spíš z opatrnosti. Držím Ti nicméně pěsti na Tvé cestě snižování antipsychotik. Doufám, že budeš opatrná a kdyby se Tvůj stav začal zhoršovat, nasadíš si větší dávku AP dřív, než skončíš v nemocnici. Kdyžtak piš pravidelně na fórum, jak Ti je.

Já se přiznám, že jsem (po dohodě s mojí psychiatričkou) po první atace vysadila antidepresiva. Měla jsem pocit, že je nepotřebuju, že mám stabilní náladu i bez nich a beru je zbytečně. A vyplatilo se - několik let jsem pak AD brát nemusela. A pak mi je při 2. hospitalizaci nasadili znovu. Asi je zase vysadím (ve spolupráci s mojí psychiatričkou). Naštěstí moje dr. je v tomto rozumná, že mě nechá rozhodovat o sobě sama. Taky si myslím, že čím míň prášků, tím líp, ALE antipsychotika si po 2 atakách už vysazovat netroufám, i když mám pohodový život, nechodím do práce a mám málo stresu. Beru už jen 10 mg Abilify, což mi po 2 atakách přijde jako taková udržovací dávka.

Jinak se mám po dovolené a při užívání Abilify velmi dobře. Tato AP mi velmi sedí, lépe než všechna předchozí. Jsem aktivnější, našla jsem si nové koníčky, nové přátele a po nemoci opět chodím víc ven. Po dovolené jsem i opět snížila Neurol, beru teď denně "jen" 0,25 až 0,5 mg.
Jediné, co mi vadí, čeho může být příčinou Abilify, je zvýšené vypadávání vlasů. Na radu kamarádky používám šampon proti padání vlasů a pro růst nových vlasů, ale po tomto šamponu mi padají vlasy ještě víc. sad and unhappy Střídám ho proto se šampony na objem vlasů, z těch mi padají vlasy míň. Kamarádka říká, že mám používat pouze ten její osvědčený šampon proti vypadávání vlasů, že mi časem narostou nové vlasy. Ale já mám už tak málo vlasů, že si nemůžu dovolit nechat si jich ještě tolik vypadnout. sad and unhappy
No, nějak to snad vyřeším, už jsem se kvůli tomu objednala ke kožní dr. a jsem zvědavá, jestli mi i něco doporučí, nebo mě jen odbude s tím, že to mám z Abilify. Pokud to druhé, tak 3 dny poté jdu shodou náhod ke své psychiatričce a svěřím se jí s tím. AP bych ale nerada měnila, Abilify mi jinak velice vyhovuje. Tak jsem zvědavá, co jiného by psychiatrička v takovém případě vymyslela.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

regina, kimi2028, Catherin4 and janka,janka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Po 26 jún 2023 - 14:36

Nevíte náhodou vy, co sem chodíte delší dobu, co je s @Jaro123444 ? Už jsem ho tu pár měsíců neviděla a už se mě na něho ptali dva lidi.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Po 26 jún 2023 - 14:45

@motylek od cca marca sa neozýva ani na súkromné správy, ale zahliadla som jednu správu na modrom koníku, tak možno tam funguje, aj ja som tam fungovala kým som nenašla toto fórum
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 471
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Po 26 jún 2023 - 14:48

@Patty_Pillow Díky, aspoň nějaká nová informace (ten modrý koník). Mně se Jaro ozval tady naposledy na konci března (marec).
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 79 z 84 Previous  1 ... 41 ... 78, 79, 80 ... 84  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: