Ako sa dnes máš? 19
Strana 10 z 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Re: Ako sa dnes máš? 19
Tak držím ti palce Juraj, viem že si nebol v nemocnici tak určite dolož kontroly od psychiatra, nejakú symptomatiku nech v správe opíše a určite ti pomôže aj posudok psychologa. Myslím že hospitalizácia zas neni podmienkou niekedy na priznanie dôchodku, sú ľudia čo majú aj bez hospitalizácie invalidný napr. aj na depresie, písal som si aj s jednou pani čo má plný invalidný na schizofréniu a nebola vôbec v nemocnici, vraj najviac prihliadajú na psychologický posudok. Tak neviem podľa čoho to posudzujú všetko ale záleží asi od posudkového a myslím že ak ti psychiater napíše správu takú že to neni dobre s tebou a nie si schopný pracovať by to mali rešpektovať.
Keby máš aj najľahšiu schizofréniu môžeš získať až 35% , čo síce nestačí na invalidný ale je to dosť % aj pri ľahkej forme. Čiže zaradiť do katerogie stredne ťažký na prvú hranicu, teda 45% by ťa v pohode mohli. Ja som počul veľa krát že bez hospitalizácie neni veľká šanca získať invalidný na psychiku, ale to neni pravda.
Tak držím palce
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Matej, dzuli08, Juraj, Catherin4 and Lucas like this post
Tak tak, držíme ti všetci palce
Akosi sa roztrhlo vrece s tými posudkovými komisiami. Verím ti, že máš stres, kto by prirodzene nemal? Vari najjednoduchšie je byť sám sebou - viem, ľahko sa to povie. Ale opísať svoje problémy tak, ako sú - ktoré často tu s nami zdielaš. Prešiel si si veľmi nepríjemnými psychotickými stavmi, užívaš silné lieky, ktoré ťa výrazne tlmia a obmedzujú v živote. Proste vysypať to všetko... Základ je i tak lekársky nález od psychiatra, eventuálne i psychologický posudok (ak treba).
A náš @Jaro123444 už je náš poradca, máš široký prehľad v tomto, vďaka za informácie
@Catherin4
Máš môj veľký obdiv, aká si vytrvalá v boji s takým šéfom. Čistý pako! To by nebolo na moje nervy, toto veru nie... Držím palce, aby si to zvládla, si silná, ale naozaj pri najbližšej možnej príležitosti čím skôr preč, pre takého "píp" nevyrábať ani cent!
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 359
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, regina, dzuli08, Juraj, Patty_Pillow, Catherin4, Jaro123444 and like this post
Sú aj ľudia, ktorí možno majú nejaký psychický problém, myslím tých depresívnych a úzkostných a už sa to nedá zvládnuť len terapiou ale asi potrebujú lieky ale veľa z tých ľudí nechce ani radšej antidepresíva jesť, lebo sa boja a je veľa všeliakých predsudkov., alebo vyhľadať psychiatra.
Psychické problémy sú aj v dnešnej dobe veľké tabu a neznáma a kto nezažije to nevie pochopiť, tak neviem už potom na čo iné by sa mal dať invalidný ako na najvážnejšiu psychickú chorobu, teda vážne ochorenie činnosti mozgu a je to choroba komplexná, nie len o halucináciach a bludoch ale často o depresiách, úzkostiach, citová vyprahnutosť , neschopnosť prežívať radosť, plánovať niečo, vytrvať pri tom, zlé kognítivne funkcie ako pamäť, rýchlosť spracovania informácii ,schopnosť učiť sa atd.
Ťažký stav môže byť aj človek čo v nemocnici nebol, nie každý chce ísť tam ležať , ja som tiež vystriedal veľa antipsychotík a antidepresív lebo všetko bolo bez efektu a mal som nežiadúce účinky, naozaj som sa necítil dobre a preto ma doktorka 2x už poslala do nemocnice, samozrejme šiel som dobrovoľne. Lebo už nevedela čo so mnou robiť, ukázal mi to aj ten psychologický posudok a teraz mi píše že som v remisii ale nie úplne kvalitnej do papierov.
Čiže ja si myslím že na takúto diagnózu by mal byť priznaný invalidný dôchodok bezpodmienečne, aj tak to neni žiadna výhra tých pár eur predsa, jasne že v robote by si človek zarobil viacej, z invalidného dôchodku veľmi človek nevyžije a aj doma neni stále byť bohviečo, teda nečinný a veľa ľudí by doma nevydržalo ani mesiac, čiže aj ten invalidný neni výhra, je to len taká malá barlička, pre človeka čo má výrazne pracovné obmedzenie.
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Matej, Juraj, Catherin4 and Lucas like this post
ano, toto je pravdaJaro123444 napísal:vraj najviac prihliadajú na psychologický posudok.
@juraj od 2023 sa dvihali sadzby na schizo ochorenia, tak sa mozno postasti
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 255
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Juraj, Jaro123444, motylek, Lucas and Peto2024 like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Patty_Pillow likes this post
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
motylek, Lucas and Peto2024 like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Matej, Jaro123444, motylek, Lucas and Peto2024 like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
1. tvůj zaměstnavatel není v Německu jediný, Německo je velké
2. v Rakousku bys byla blíž příteli i rodině
Neříkám, že máš rovnou změnit práci, ale podívat se na nabídky práce bys mohla.
Tvůj přítel mi připomíná mého manžela. Tomu taky dlouho trvá, než se k něčemu rozhoupe. Jednou jsem mu už dala nůž na krk a pohrozila mu, že jestli bude dál laxní, rozejdu se s ním (to jsme ještě nebyli manželé). Byla jsem tehdy fakt rozhodnutá se s ním rozejít.
Mělas vidět, jak byl zaskočený a přemlouval mě, ať zůstanu s ním. Myslím, že v takové "krizi" se ukáže, jestli u chlapa zvítězí láska k partnerce nebo vlastní pohodlnost.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 831
Reputácia : 66
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Catherin4, Jaro123444 and Lucas like this post
tak ja sa mám celkom fajn. Dni nejak plynú, raz sú lepšie inokedy horšie. Jesenná depka sa u mňa nedostavila (dúfam, že ani nepríde), hoci keď je tak sychravejšie alebo hmla, pociťujem pokles v nálade. Teraz mám dovolenku, tak trocha oddychujem. Ale aj čo to porobím, dnes som už dala prať a vyvešala, dala do poriadku wcko. Ešte niečo uvarím. Štvrtok idem po dlhšej dobe k našim, tak sa teším na rodnú hrudu. Mohla som ísť už dnes, lenže zajtra doobeda mám ešte kontrolu u doktorky, tak pôjdem až potom poobede.
V práci je to kadejaké, je tam aj neistá budúcnosť. No uvidíme, čo život prinesie. Zatiaľ to ale zvládam, horšie je, že som sa nejak veľmi nepohla s písaním rigorózky. Nechce sa mi čítať tie odborné knihy v anj, čo som i požičala z knižnice. Ale už aj v tomto smere nastal menší pokrok a k niečomu som sa dokopala.
Na popud nemenovanej osoby, som začala písať básne v slovenčine. Jednu som venovala kamošovi, je o horách a úplne ho vystihuje. Bol z toho celkom aj v šoku. Ale nebudem klamať, že ten človek mi nie je ľahostajný, bohužiaľ z jeho strany to nie je až tak intenzívne. Ja ale stále nejak dúfam, že možno sa to zmení.
Medzičasom som bola aj na túre na Veľkom Inovci, bola to taká pohodovka Išli sme rodina + turisti. Jeseň je krásna, úplne čarovná. Ešte sa možno pôjdem niekam vyvetrať v rámci tohto obdobia.
Takisto minulý piatok som si troška "vyhodila z kopýtka". Bola som večer v meste s jedným známym a skončili sme aj na takej diskotéke, tak sme sa trocha odviazali. Do toho klubu chodia ale takí starší ľudia, nie žiadne deti alebo tínedžeri. Druhý deň ale bol náročný na fungovanie, darmo už nemá 20 ani 25
Dnes mám ešte v pláne ísť na kávu s tetou, ktorá pracuje v tomto meste. Už som s ňou volala a sme dohodnuté.
Toľko asi odo mňa, čo som vám chcela zdeliť, našlo by sa toho aj viac ale možno by vás to ani nezaujímalo a detaily by boli na dlho
Prajem ešte peknú stredu, držte sa, držím nám palce !
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, regina, Catherin4, Jaro123444, motylek and Lucas like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 255
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Matej, regina, Patty_Pillow, Catherin4, Jaro123444, motylek, Lucas and Peto2024 like this post
Strana 10 z 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13