Nová Kniha o schizofrénií písaná nami na fóre
Nová Kniha o schizofrénií písaná nami na fóre
mám tu taký nápad: každý tu na fóre má svoj jedinečný životný príbeh, aj odkedy sa mu do neho priplietla schizofrénia a iné ochorenia tohto typu.
Napadlo mi, či by ste sa nechceli zúčastniť ako spoluautori pri napísaní knižného diela, o tejto chorobe či iných psychózach?
Nosným by bol príbeh, ktorý sa vám skutočne stal. Vopred by sme si vymedzili maximálny rozsah pre jedného, napríklad 50 strán. Aj osnovu....to ešte porozmýšľam a upresnil by som to.
Samozrejme, všetko by bolo anonymné. Mal by som takú predstavu, že po napísaní by sa kniha skúsila vydať, a sprostredkovať príbeh pacientom aj rodinám. Samozrejme, nebolo by to vo veľkom náklade. Skúsil by som prípadne zohnať sponzorov a podobne.sám ešte nemám presnú predstavu.
Ale naozaj že sa tomu povenovať....žiadne flákanie;))) porozmýšľajte a dajte mi sem vedieť, či by ste sa pridali. Ja som už začal písať dávnejšie.také prípadové štúdie by mohli byť cenné aj v odborných kruhoch?možné to je. Ale skôr to brať ako hru s nejasným koncom-možno by to vyšlo len ako e-kniha....na to by sme sa vedeli aj zložiť.
Čaute
M.
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 936
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, rasto, Juraj, Saladin and motylek like this post
Re: Nová Kniha o schizofrénií písaná nami na fóre
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 654
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
rasto likes this post
Ahoj
tých pár dní som premýšľal nad týmto celým, ako nad projektom. No a dospel som okrem iného aj k záveru, že bude najlepšie, aby tí, ktorí sa chcú na tej knihe podieľať, mi napísali osobnú správu. Tou cestou si to potom ozrejmíme.
Inak je to vec na pár rokov, ako som spomínal, s nejasným cieľom. Možno sa to nedostatne ani k ľuďom. Čo ste mi písali, pošlem vám dnes nejaké info.
Zatiaľ tak.
ahoj
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto, Juraj and motylek like this post
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mous napísal:Posielam Vám ešte raz výzvu-kto by mal chuť sa podeliť o svoj príbeh, bez prílišného populizmu a pátosu, so snáď skromným cieľom, pomôcť ľuďom s podobnými problémami a prispieť do knižky-napíšte mi privátnu správu.ahoj))
Ja už sa moc minulosťou nechcem zaoberať, všetko, čo mi chodilo hlavou som spísal a je to na mojej stránke, radšej sa chcem sústrediť na prítomnosť s ohľadom na možnú budúcnosť
A nemám momentálne tvorivé obdobie, čo sa týka písania, takže asi nie
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1300
Reputácia : 169
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Mous likes this post
Obávam sa, že by som nebol schopný napísať súvislý text o mojej minulosti bez toho, aby bol písaný rukou Hádesa (dúfam, že som použil správny prímer z gréckej mytológie) a to nechcem. Zároveň by ma písanie retraumatizovalo a to nechcem tiež. Najradšej by som na všetko zabudol a posunul sa ďalej. Dúfam, že chronos urobí svoje a v tomto mi pomôže.
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj and Mous like this post
Nie, samozrejme, pokiaľ sa človek na to necíti, nič nie je povinné. A tiež nie každý je na to.
Ale pre úplnosť...
Jeden významný psychoterapeut je názoru, že pokiaľ človek má sklon písať o probléme, je to vhodné a priam žiadúce... vraj to pomáha. Poznáme denníčky napríklad. Dá sa povedať, že ma trochu nasmeroval.
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina, rasto, Juraj, Saladin, motylek and Lucas like this post
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj and motylek like this post
Mous napísal:Ahoj.no len dodavam, že nás už je dosť.majtesa
Držím palce, nech sa vám dielo zdarí
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1300
Reputácia : 169
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Juraj likes this post
» Anhedonia pri schizofrenii
» Rozhovor o schizofrénií
» Reklamy na fóre
» Zmeny na fóre