Moje halucinácie
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Moje halucinácie
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2075
Reputácia : 753
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, Juraj and Mous like this post
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 147
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 44Bydlisko : Trnava
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Matej and Juraj like this post
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 136
Reputácia : 130
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj likes this post
nuz..ono je to presne naopak..psi schizofrenii je dopaminu vela, preto sa liekmi znizuje..jednoducho povedaneKatuska napísal:Čo sa týka mňa ja neverím tym bludom.ze za psychózy môže málo dopaminu v mozgu.
relouth- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 195
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 10.01.2020Bydlisko : Banská Bystrica
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, dzuli08 and Juraj like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2075
Reputácia : 753
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Juraj, vrana and Mous like this post

Sweetheart- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 327
Reputácia : 29
Dátum registrácie : 12.08.2021
Zdravotný stavDiagnóza: 23.1
Súčasná medikácia: aripiprazol, olanzapin, lamotrigin, buspiron
Matej, Juraj and vrana like this post

Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 136
Reputácia : 130
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj, vrana and Sweetheart like this post
tak ja neviem, či sa úplne stotožňujem so svojou diagnózou, ale proste beriem to tak, ako to je. Myslím, že som z tých "šťastnejších" schizofrenikov, čo sa týka toho, že dokážem pracovať a fungujem relatívne ako zdraví ľudia.....akurát tak tých liekov sa asi nezbavím do konca života... po pravde, neviem či by som to riskovala vysadiť, asi odvádzajú svoju robotu....tiež mám skúsenosť, že po vysadení cca v 17tke sa mi psychóza v 18tke vrátila. Tiež mám skúsenosti s rôznymi haluzami, páči sa mi ako ich rozdelil vrana na tie kategórie - veru niektoré, som mala aj ja. Dôležité je, že to je už minulosť.....Samozrejme aj teraz sa mi stane že sa mi niečo zdá alebo mi niečo v prírode pripomína niečo iné, ako keď v oblakoch vidíte napr. nejaké zvieratko alebo pod, ale môj mozog to už vníma inak. A zvukové/hlasové haluze už vôbec nemávam chvalabohu.....to bolo to najotravnejšie. Ale sem tam sa mi stane že mám v noci strašne divný a nepríjemny sen a následne aj pocit. Napr. že som hore a niečo sa deje , ale pritom spím. Potom otvorím oči a som v posteli samozrejme. Ale to mávam len občas, inak spánok je pre mňa kľúčový, na vypnutie. Nočné by som nemohla robiť, to by mi ani obvodná neschválila ani psychiatrička. A inak zasa sa mi ide meniť doktorka toto už bude asi piata osoba. A to nie, že by som ja odchádzala z tej ambulancie, ale striedajú sa tam. No uvidím aká bude táto, zatiaľ som tam bola len raz.
Prajem Vám len pekné a "bezhaluzové" obdobie

Držte sa.

dzuli08- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 489
Reputácia : 428
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 36
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, kimi2028, Juraj, vrana, Sweetheart and Saladin like this post
dzuli08 napísal: páči sa mi ako ich rozdelil vrana na tie kategórie - veru niektoré, som mala aj ja. Dôležité je, že to je už minulosť.....Samozrejme aj teraz sa mi stane že sa mi niečo zdá alebo mi niečo v prírode pripomína niečo iné, ako keď v oblakoch vidíte napr. nejaké zvieratko alebo pod, ale môj mozog to už vníma inak. A zvukové/hlasové haluze už vôbec nemávam chvalabohu.....to bolo to najotravnejšie.
Ahoj @dzuli08
Tak oNo Som to musel nejako zaradiť, tie hlasy a slová, s každej strany sa na mňa sypali. Najhoršie boli tie TV haluze, ale v počiatku choroby to boli mozgo haluze, tam Som priam 14 rokov bojoval o svoj myšlienkový názorový systém.
Škoda len, že to bola taká doba, začiatočnícky nástup informačného veku, vek internetu a ďalšie. Nebola až taká možnosť získať informácie o chorobe, vedomostí a múdrosti ako teraz.
Želám ti a prajem veľa duševnej pohody
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 147
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 44Bydlisko : Trnava
Zdravotný stavDiagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Matej, Juraj and Mous like this post
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3