Skoro vobec nerozprávam
Skoro vobec nerozprávam
Pred rokom a pol som prekonala ťažkú akútnu psychózu s príznakmi schizofrénie. Okrem negatívnych príznakov ma trápi že som úplne prestala rozprávať. Pred psychózou som bola komunikaktívna a teraz len odpovedám keď sa ma niekto niečo spýta a aj to vaččšinou dávam jednoslovné odpovede. Zaujímalo by ma - máte alebo mali ste niekto podobný problém???
Snehulienka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 64
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 13.02.2016
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.9
Súčasná medikácia: Abilify maintena 300 mg
Re: Skoro vobec nerozprávam
mala som to, nehovorila som, nebolo o čom... trvalo to tak 3 mesiace počas najťažších depresií...ale sa to aj opakuje... V tom čase som nedvíhala telefóny, nikto ma nezaujímal a vlastne som mala pocit, že nikoho ani ja a je to z ich strany len silené. Vtedy som si dosť písala s X a volala, lebo som to tak cítila, že prežil to, čo aj ja ...tým aj, že sme tu, máme podobné diagnózy. Ono dosť záleží aj od toho, aká si bola "pred tým" ako u teba ochorenie prepukla. Ak si aj vtedy bola introvert, tak to je proste dané povahou.
Píšeš, že nehovoríš veľa, ale ak by si chcela, dnes je zello a mohli by sme sa tam o tom "porozprávať" viacerí s tým, že ty sa nemusíš pripájať hovoreným slovom, budeš nás len počúvať a sama usúdiš, či sa cítiš alebo nie, aby si sa pridala. Takto nejak som aj ja začínala teraz je to veľa krát tak, že všetci by sme chceli hovoriť ... Neviem prečo, ale mám pocit, že by si tam našla to, čo hľadáš... samozrejme, rozhodnutie je na tebe...
Držím palce
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ďakujem za Tvoju odpoveď! Áno asi som bola trošku introvert aj pred psychózou ale bola som oveľa oveľa komunikatívnejšia. Zajímali ma druhí ľudia, veľa som sa ich pýtala. Teraz ma druhí ľudia nezaujímajú tak sa ani nič nepýtam, ani nič nehovorím
Na zello sa niekedy rada pridám, ale dnes nemožem, bo v tom čase cestujem.
A čo Ti pomohlo dostať sa z tých depresií? Ako sa to u Teba prejavovalo? Ak sa teda možem spýtať...
Snehulienka- Domáci člen
Zdravotný stav
Ja mam tiež taky problém, že menej rozprávam odkedy beriem lieky, nejak ma to spomalilo. Aj ked niekedy tiez som vela tak nerozpraval, ale teraz mam pocit, že o niečo menej. Neviem možno si to namyslam. Mozno to bude tým, ze niekedy moja komunikativnost ma netrapila tak ako teraz. Mam kamaratov to hej a neviem sa az tak zapajat do debat s nimi ako by som chcel. Hlavne, ked sme viaceri. Chcel by som byt vyrecnejsi....
Tak nie si v tom sama
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 30.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify maintena 400, Questax 200, Xanax 0,5
Ďakujem za Tvoju odpoveď! Pozerám že užívaš abilify maintena 400 tak ako aj ja - ak sa možem spýtať, máš po ňom nejaké vedľajšie účinky?
Snehulienka- Domáci člen
Zdravotný stav
Beriem Abilify Maintena, taky nový liek, ktorý prisiel len v juli na trh minuleho roka. Je to najlepsi preparat, na intramuskularne pouzitie, aky na trhu je, lebo nepriberam z neho, zo zaciatku som schudol zopar kil a teraz sa udrziavam na rovnakej vahe. Akurat ze mam vyhrady, ze trosku ma utlmuje, ale nie tak vyrazne ako z Questaxu co beriem. Questax beriem koli tomu, ze nemozem zaspat, preto ich poctivo beriem vecer. Nevykruca sa mi hlava ako zo Zypsilanu takzv. EPS syndrom, dalej nenuti ma chodit ako zo Xeplionu najvyssia gramaz. Takze je to myslim v pohode ten ABILIFY depot.
A tebe ako vyhovuje liek Abilify? A nepriberas nahodou zo Zypexy dost vyrazne? Lebo tusim to je inym nazvom Olanzapin a ja som z neho priberal, ked som bral na zaciatku liecby...
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 30.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify maintena 400, Questax 200, Xanax 0,5
Snehulienka- Domáci člen
Zdravotný stav
Ale celkovo vnímam svoju komunikačnú bariéru negatívne.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5075
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Snehulienka- Domáci člen
Zdravotný stav
» Harm Reduction Camp 2017? máme vôbec záujem sa stretnúť?
» Keď (na)stražíte uši, čo počujete? Počujete vôbec niečo?