Ako sa dnes máš?
Strana 2 z 84 • 1, 2, 3 ... 43 ... 84
Re: Ako sa dnes máš?
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
popoluska napísal:Ale to nepripustim,lebo uplne stratim pamat. Nechcem byt uplne vygumovana,to teda v ziadnom pripade a do nemocnice teraz nepojdem,ved idu Vianoce.
To nie je pravda, popoluška. Ja som absolvoval sériu šiestich elektrošokov v rámci elektrokonvulzívnej terapie a nestratil som pamäť "úplne". To neplatí. Človek nestratí pamäť úplne, ani sa nestane vygumovaným. Naozaj. Neboj sa tej terapie, je veľmi účinná. Stratíš pamäť iba krátkodobú, to znamená, že si nebudeš presne pamätať v nemocnici, čo ste mali akurát včera na obed, alebo či si sa včera sprchovala, alebo čo ste si vlastne hovorili na poslednej psychoedukácii či na poslednom autogénnom tréningu. Jediné takéto poznatky zabudneš a trošku Ťa to zneistí. Ale nič z dlhodobej pamäte nestratíš! Naozaj!
Vrelo Ti ako pacient, ktorý ju absolvoval, tú terapiu odporúčam. Nie je dokonalá, nevydržia tie pozitíva navždy, ktoré sa dosiahnu, ale asi na pár mesiacov by sa Ti malo uľaviť. Skutočne. Neboj sa toho, nebudeš vygumovaná.
PS: Prepáčte, to sa asi sem nehodí, ale nezabudnite na tému v "Technické a dizajnové záležitosti fóra". Je to dosť dôležité pre mňa, hoci viem, že teraz máte iné, závažnejšie problémy, preto sa hanbím, že toto píšem, no aj tak. Vďaka.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5063
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
popoluska napísal:Matej neznesiem ten pocit byt v narkoze a nevediet,co sa so mnou deje.
Tomu presne nerozumiem, mne narkóza nevadí. Nechcem byť premúdrely, ale asi to zrejme súvisí s nejakou Tvojou traumou alebo komplexom. Nemyslím to v zlom, ale v dobrom. Môj krstny neznesie ihly, bojí sa jak fras, keď má ísť na injekciu. A súvisí to zaiste s nejakým jeho zážitkom v detstve, aspoň tak to vysvetľujú moderné psychologické teórie niektoré. (Nie žeby som sa v nich vyznal, to iba tak nahlas uvažujem). Hm.
popoluska napísal:A tej pamati verim,ze stratim nie kratkodobu,ale dlhodobu pamat.To nie,toho sa strasne bojim,lebo som videla pacientov po elektrokonvulzivnej liecbe.Boli totalne vymleti.
Verím Ti. Ale potom je vskutku zvláštne, lebo ja mám práveže opačné skúsenosti. Chodil som na elektrošoky s rôznymi spolupacientmi, jedného som mal aj na izbe. A videl som len pozitíva. A ver mi, nikto z nich, vrátane mňa, nestratil ani kúsok z dlhodobej pamäte. Ja som si tiež myslel pôvodne, že stratím z dlhodobej pamäte niečo, a tak som si do nemocničného denníčka napísal pre istotu všetky heslá a loginy a podobne, chi Chápeš, aby som sa po elektrošokoch mohol nalogovať do svojho mailu. Ale nič také nebolo treba nakoniec. Vôbec som nič z pamäte nestratil. Iba som bol zmätený bezprostredne po zákroku. Je možné že si videla tých pacientov bezprostredne po zákroku, vtedy sú dezorientovaní, aj ja som bol. Ale do takých 3 hodín sa tu upravilo a bola pohoda. Bol som to zase ja, len akurát že už menej depresívny.
Popoluška, popracuj prosím na tom Tvojom strachu z narkózy. Nebolo by dobré odmietať takúto dobrú pomoc. Hoci viem že nie je dokonalá, pretože tie dosiahnuté pozitíva nevydržia navždy, ale len istú dobu (u mňa to bolo asi 3 mesiace).
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5063
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ahojka- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 106
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 03.11.2009
Vek : 42
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Ahoj Popoluška
ahojka- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 106
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 03.11.2009
Vek : 42
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Strana 2 z 84 • 1, 2, 3 ... 43 ... 84