prvá návšteva psychiatrie
prvá návšteva psychiatrie
som tu nový a v prvom rade by som sa chcel ospravedlniť ak je tu už taká téma, asi som si ju nevšimol. Po dlhom čase (asi 5 rokov) som sa odhodlal a objednal som sa k psychiatrovi , lebo sa to čoraz viac zhoršuje a nabaľuje , kvôli panickým atakom, úzkostiam, derealizácii, atď. Idem prvýkrát a chcel by som vedieť ako prebieha vyšetrenie u takého psychiatra ? Vyhýbam sa ľuďom, už ani po ulici neviem normálne chodiť a chytajú ma záchvaty a nie, že by som tam ešte pol hodinu rozprával. Inak mi pani sestrička kázala doniesť zdravotný záznam, no práve, že som chcel obísť všeobecnú lekárku. Musí byť ten záznam ? resp. výpis , lebo všeobecná mi asi nedá kartu ? Ďakujem pekne
nescafe- Nový člen
- Počet príspevkov : 1
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 24.04.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: prvá návšteva psychiatrie
Vitaj na fóre. Bližšie informácie, ako prebieha úvodné vyšetrenie u psychiatra, nájdeš aj tuná: http://schizo.sk/?page_id=100
V zásade to prebieha tak, že musíš vysvetliť, čo Ťa trápi, a lekár už následne sa Ťa bude pýtať otázkami, na ktoré odpovieš už ľahšie. Myslím, že tá ťažšia fáza je odpovedať na otázku: Ako Vám môžem pomôcť? Tam treba povedať, o čo ide. A lekár už potom pohotovo Ťa bude viesť otázkami, takže sa už nestratíš a povieš všetko, čo on potrebuje k tomu, aby Ti zvolil správnu liečbu. Tamten link, čo som Ti odporučil, je skôr pri stanovení diagnózy nejakej psychózy, ale zíde sa to aj Tebe, si myslím. Veď koniec koncov možno aj Ty prežívaš vzťahovačnosť alebo paranoiditu.
Čo sa týka záznamu, výpisu, tak ja som kedysi mohol pokojne obísť všeobecnú lekárku, sám psychiater mi to tak navrhol. Čo som pozeral u niektorých dnešných lekárov, tak mnohí to majú na nástenkach, že chcú pri prvotnom vyšetrení záznam od všeobecného lekára alebo kartu. Možno je to bežný postup dlhé roky, no ako vravím, nevedel som o ňom, lebo mi bolo umožnené postupovať inak. Asi to teraz teda tak vyžadujú. Moja súčasná psychiatrička to na nástenke v čakárni tak má vypísané, že to vyžaduje tiež.
Držím Ti vrúcne palce. Hlavne sa neboj nič, lekár je kompetentný človek, ktorý Ti navrhne dobrý postup liečby a verím, že sa Tvoje starosti uberú novým trendom, ktorý bude v znamení čoraz istejšieho zlepšovania.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5065
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)