Zavislosti...
Zavislosti...
O fajceni(beznych cigariet)tu je popisane uz hadam aj dost,a tak som sa rozhodol popisat tie svoje zavislosti...Potrebujem to proste niekam niekomu povedat...
Moja "cokoladova mania"pokracuje...Stalo sa u mna nepeknym zvykom kupovat si kazdy den jednu horku,ma sice nizsi obsah cukru,ale predsa,jest tolko cokolady na cukrovku???
Preco to robim?Dovodov je viac...Prvy je,samozrejme,chutovy pozitok...Druhy hadam bude to,ze si tym nieco kompenzujem.Ale co?Chodim teraz v podstate unaveny a castokrat aj hladny z roboty...Ale to,ze som jedol zakazane veci(a stale jem),nie je ziadna novinka,takze na pracu to zvalovat nemozem...Treti dovod,je:"zakazane ovocie chuti najlepsie"...
Neviem,ci som zlyhal ludsky,alebo som "normalny zavislak",ale asi to druhe...A toho sa velmi bojim...
O devastacnom ucinku asi 16-tich cigariet na organizmus diabetika ani nemusim hovorit...Dokedy to moje telo vydrzi?Ako s tym zapasit ked nejaka zasadovost,predsavzatia a pevna vola u mna od isteho momentu absentuju...
Zelam Vam,aby ste do toho nespadli tak ako ja...
Michal- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 265
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Zavislosti...
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Viac neviem, čo povedať. Je to trošku hanblivá téma, ale som rád, že X dal sem ten link, som o tej stránke totiž nevedel. Súcitím s Tebou X a chápem to.
Iná moja závislosť je jedlo. Najmä v časoch depresívneho výkyvy som schopný zjesť 6-7 tisíc kJ na jedno posedenie behom 20 minút. Také niečo ako prežranie, ktoré by bolo nepríjemné, tak to nepoznám. Práveže v čase depresie si týmito pocitmi chutí a sýtosti kompenzujem nejaké to emočné strádanie alebo problémy. Túto závislosť má mnoho ľudí a tiež je to ťažké sa prekonať. Takže chápem aj Shadowa ohľadom ten čokolády. Síce na sladké nie som extra, ale keď vidím niečo tučné, mastné, alebo mcdonaldské, joj, to nepoznám mieru.
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5075
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Joo a žrádlo - to je teda závislosť. Hlavne si to človek veľm rýchlo odôvodní - šak môžem si dopriať ne? A včera plný polievky, potom som si spravil 3 rožky so salámom a sedím si u TV (Star Trek si nenechám ujsť, moja srdcovka) a tam napečené linecké od ženušky... no nezožral som celý tanier?? A ešte si hovorím - šak zjem len tie spálené, aj tak na nich nebola zas tak hrdá... no.. a nakoniec každý sa zdal aspoň trošku spálený a zaslúžil si moje zjedenie... takže asi tak... možno by sa uživil aj spolok anonymných prežieračov
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
- Počet príspevkov : 643
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Včera som mal bolesti hlavy, depresívne rozlady, znížené vyjadrovacie schopnosti, zlé sústredenie, spavosť, demotivácia a pocit "že sa mi nič nechce". Čiže výpadok kofeínu sa manifestoval silno. Uvidím, ako to pôjde ďalej, keď budem prijímať kofeín len cez kapučíno, pričom kofoly, zelený čaj a MemoPlus zostanú minulosťou... (i keď ten MemoPlus tuším je skôr o tauríne a ginku, než o kofeíne... ).
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5075
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
» Boj s drogami,závislosti a psychózy
» Momentálne zlozvyky a závislosti
» Závislosti na moderných výdobytkoch techniky