Atarax a iné anxiolytiká
Atarax a iné anxiolytiká
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 30
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Atarax a iné anxiolytiká
Spočiatku na mňa mali silný tlmivý účinok, takže som furt spal, ale potom, keď som si zvykol na Xanax, tak už som nespal. Pýtaš sa na účinnosť - myslím, že všetky tieto benzodiazepíny majú nevýhodu v tom, že sa na ne dá zvyknúť, a to dokonca až tak, že sú návykové. Človek jedného dňa potrebuje väčšiu a častejšiu dávku, aby dosiahol rovnaký efekt. Ich efekt sa teda pri rovnakom dávkovaní časom stráca. Ale proces navyknutia nie je zrovna časovo krátka záležitosť, možno ho treba papať aj rok, kým začne vynechávať efekt. Teda aspoň ja som po takom zhruba roku už potreboval ďalšie typy anxiolytík, ktoré buď boli opäť na princípe benzodiazepínov, alebo som siahol aj po Prothazine, u ktorého som využíval jeho tlmiaci účinok, hoci ide iba o antihistaminikum.
Preto som dospel k názoru, že anxiolytiká sú zaujímavé pomôcky, ale žiaľ dočasné. Do roka pravidelného užívania si organizmus príliš navykne. Je vhodné vtedy vystriedať nejaké iné, trebárs aj keby išlo o nejaký iný alprazolam, alebo najlepšie nejaký iný benzodiazepín. A potom hádam sa po dlhšej dobe môže k pôvodnému vrátiť a účinnosť by mohla byť možno aj obnovená. Súdim z toho, že som si dal po dvoch rokoch neužívania voľakedy dávnejšie Xanax, a hoci som si predtým naňho veľmi navykol, vtedy po dvoch rokoch mi znovu začal riadne účinkovať a zabral na môj úzkostný problém.
Z môjho hľadiska, ktoré je záležitosťou čisto subjektívnou, možno zosumarizovať, že mi bolo najlepšie antidepresívum Escitil, ktoré vitalizuje, oživuje, aktivizuje človeka aj myseľ, a takisto celkovo brojí proti depresii, plus navyše účinkuje celkom dobrým spôsobom na sociálne úzkosti a autistické sklony. To sadlo u mňa jak riť na šerbel s prepáčením. Preto teraz do značnej miery dokážem dobre fungovať. Escitil je pre môj mozog jednička.
Držím palce.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 4994
Reputácia : 927
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 30
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
frances farmer napísal:... v prvom prípade som ho bral dlhú dobu, ale nemal na mňa žiadny vplyv...
Účinky Neurolu na seba si priveľmi nepamätám. Ale myslím, že v čase, keď som ešte nepoznal skvelé anxiolytické účinky AD Escitilu, tak bol pre mňa zaujímavou alternatívou voči nefungujúcemu Xanaxu liek Lexaurin. Obzvlášť 3 mg. To vedelo upokojiť aj moje nepokojné končatiny a ustavičný tlak k chodeniu.
Xanax je asi skôr pre také ľahšie stavy, keď má človek jednoduchší typ depresie a je mierne napätý. Tvoje obtiaže sú evidentne o niečom inom a treba na ne ťažšie kalibre. Ten Neurol alebo ten môj Lexaurin sa zdajú byť pre zatiaľ vhodnými prostriedkami. Len pozor na tú návykovosť, človek potrebuje na ukľudnenie a utlmenie úzkosti čoraz vyššie dávky. Preto, prosím, buď opatrný.
Držím palce.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 4994
Reputácia : 927
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-