Predznamenie ochorenia
Predznamenie ochorenia
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 494
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Re: Predznamenie ochorenia
Veľmi ma mrzí tvoje ťažké a veľmi smutné, stresujúce detstvo. Vtedy sa formuje osobnosť človeka a ťahá si všetky krivdy v duši po celý život.
Ty absolútne za nič nemôžeš, napriek ťažkému životnému osudu si silná osobnosť, vyštudovala si, vydala sa a máš milované dieťa. Čo je úžasné
To, že prišla choroba, sa úprimne vôbec nedivím. Nejdem nikoho obviňovať, ale stačí si tvoj príbeh prečítať a každému dôjde, kde bol spúšťač.
Jediné riešenie je odstrihnúť toxické kontakty a prerušiť vzťahy, ktoré ti len a len ubližujú. Môžeš užívať i kilá liekov, keď ti bude stále niekto hádzať polená pod nohy, kritizovať ťa za výchovu dieťaťa (hoci sám daný človek pre závislosť neurobil pre teba nič dobré), počúvať "zaručené" tipy, že sa stačí vyhriať na slnku, usmievať a ono ťa to prejde - STOP-technika! Si dospelá, svojprávna žena-matka, každý nech si radšej pozametá pred vlastným vchodom! Rodina-nerodina, môj názor je, že už len počúvať takéto "názory" dáva človeka psychicky dole, spôsobuje hnev, úzkosti a u teba sa to môže pretaviť do psychotických symptómov...
Ale nechcem ti dávať životné rady, len som vyslovil svoj názor.
Osobne som už cítil prodromálne štádium, hlavne keď boli spočiatku doma konflikty a únik z toho bolo pre mňa akútne oddelenie, kde som cítil konečne pokoj od tohto sveta...
Tiež niektorí mi dávali "akožerady" a ktorých som potreboval, nereagovali.
Toto je myslím nielen u mňa spúšťač zhoršenia príznakov a vtedy som už vyhľadal odbornú pomoc, lebo som cítil, že to proste nedávam. Najhoršie mi robí stres, hlavne dlhodobejší.
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 366
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina, rasto, Juraj and motylek like this post
Ahoj
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937