Invalidný dôchodok
Strana 3 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Invalidný dôchodok
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2285
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
@Kimi tak ako vravíš. Aj sa píše, že je to choroba, ktorá ovplyvňuje nie len samotného pacienta ale aj rodinu. A je to pravda. Najhoršia je tá nestabilita. Môže ti byť lepšie nejaké obdobie, ale potom sa to ľahko môže zhoršiť. A ďalšia vec sú lieky. Nemám nič proti nim, len predsa len majú aj nejaké nežiadúce účinky a aj tie musíme tolerovať. Ale s tou chorobou je to ďaleko horšie. Ja som nestabilný a viem, že dlhodobo by som nedokázal robiť nikde. Preto si lámem hlavu s tým ID, ale nejak sa mi do toho nechce lebo mám tušenie, že by mi nedali ani tých 45% ako píšeš, že majú tvoji kamaráti niektorí. Ale ano je to fakt málo pri tejto diagnóze.
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 507
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
A stalo sa ti niečo traumatické? nemáš ešte na isto diagnózu?
U mňa je to tiež také, že doktorka to rieši ešte, ale myslím že schizofrénia alebo schizoafektívna to bude
A ešte mám k tomu aj OCD
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Ahoj
Chcem tým teda povedať, že je dôležité, že sa niečo zistilo, no pravda niekedy varíruje. Schizoafektívka je čosi iné ako schiza či posttraumatická stres.porucha.
Keby si mám ja dať dg, tak si ale dám paranoidná schizofrénia, preto ju tu mám aj uvedenú.
OCD - jedna radosť. Ja mám občas tiež OCD správanie, no za tých niekkoľkokrát, čo som bol hospitalizovaný, nikto nič také nezaznačil.
Z toho svojho ID sa teším- práve preto, že som dlhšie ako dva roky v jednej práci nevydržal. Teda... vyštudoval som výšku, no aj tú som musel kvôli chorobe na rok prerušiť. Zdá sa mi, že nie som dosť odolný na dlhodobú záťaž. Jedná sa aj o kolektívy a sociálnu sféru- keď mám byť dlho v nejakom kolektíve, nevytváram si bežné vzťahy ako iní ľudia- tie moje vzťahy síce sú, no potom sa dosť často kazia. Od človeka sa vždy čosi očakáva, musí si nájsť svoje miesto v kolektíve- ja mám potom sklon k úniku preč, do bezpečia. Bez invalidného by som bol v prďáku.
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
To OCD je asi nič a oproti týmto diagnózam, to by som povedal, že je slabý odvar, tak preto ti to asi nezaznačili.
Ak si vyštudoval výšku s touto diagnózou klobúk dolu. Čo sa týka tej práce, tak si na tom ešte vcelku dobre, ja som na každej brigáde čo som bol ešte pred chorobou som vydržal pár dní/týždňov len. Teraz by som nevydržal ani deň. Takže nie si ešte vcelku tak zle na tom.
Mňa nebaví hlavne robiť dookola to isté a tí istí ľudia. Takže sme na tom podobne, ono asi každý schizofrenik má problém sa začleniť do spoločnosti. Na to, že máš túto chorobu si celkom úspešný aj. Výšku s touto diagnózou hoci kto nedá. A v tej robote som ti napísal ako to mám ja.
Vravíš, že bez ID by si bol v prdeli. Možno nie, rodina by ťa podržala určite. Chorobu si nevyberá nikto. Ja sa bojím tiež o seba dosť, lebo doma túto chorobu nechápu a ID nemám, preto som nežiadal, lebo som bol v nemocnici len chvíľu a preto myslím, že by mi ho nedali aj keď v stave nie som ideálnom.
Spomínal si, že nezvládaš dlhodobú záťaž, ja nezvládam ani krátkodobú. Ja som ešte na trvalý pomer nebol zamestnaný, lebo som chodil do školy, ale aj na brigádach čo som bol, som ti spomínal ako som dopadol. Jediný raz som odpracoval celý týždeň a mal som dosť. V tomto som dosť ťažký oriešok.
Aj som čítal, že s touto chorobou na TPP pracuje, len 20% ľudí. Neviem teda, či sú tieto informácie pravdivé ale môže to tak byť. S touto diagnózou je aj lepšie nepracovať asi. Záťaž a stres len zhoršuje chorobu.
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
V prďáku-no asi by ma podržali, no som takto finančne nezávislý. A mám tú prácu z domu-aj to poteší.
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Jaro123444 and Peto2024 like this post
Ďakujem Vám vopred za rady
Jaro123444- V.I.P.
Zdravotný stav
Peto2024 likes this post
Nemyslím, že toto je dôvod na žiadosť - to by mal ID každý druhý človek.. Čo takto trénovať (budovať) svoju odolnosť a pracovať s neprimeranou vzťahovačnosťou, napr. terapia ap?Jaro123444 napísal:som slabo odolný voči stresu a záťaží a vzťahovačný.
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Já jsem kdysi zkoušela trénovat odolnost vystavováním se zátěži, jenže to nijak nezabíralo, odolnost stále stejná. Pomohl až čas, velmi dlouhý čas, 5 a více let. Ale stačil by mi trochu větší stres po dobu 1-2 měsíců a spustí se mi další ataka a budu zase v pr****. Takže (aspoň u mě) to trénovat nejde.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 838
Reputácia : 70
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Český psychiater Honzák hovorí, že ak máš strach z odmietnutia, zober stokorunu a opakovane choď do obchodov (kde majú na dverách napísané, že nerozmieňajú) a požiadaj ich, aby ti tú stokorunu rozmenili. Na začiatku to bude veľmi nepríjemné. Možno týždeň nevstúpiš do obchodu a utečieš od dverí. Možno ťa prvé odmietne rozloží na niekoľko týždňov.. Ale postupne to slábne - takto funguje ľudská myseľ. A po nejakom čase si z toho prestaneš robiť starosti, vstúpiš do obchodu, odmietnu ťa, odídeš..
Ale pozor! Ten nepríjemný pocit tam bude vždy, lenže s tým ruka v ruke vybuduješ odolnosť. Ľudia si naivne myslia, že strach obavy sa zníži alebo zmizne - to nie je samozrejme pravda.. Všetko zostane ako predtým, s tým rozdielom, že si vybuduješ nezdolnosť (odvahu, kuráž)..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mous and motylek like this post
Naša diagnóza schizofrénia v novej tabuľke:
a) ľahké formy 20-35%
b) stredné ťažké formy 45-60%
c) ťažké formy 65-80%
kimi2028- V.I.P. Golden