Čo si predstavujete pod pojmom aktívny životný štýl?
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl
Čo si predstavujete pod pojmom aktívny životný štýl?
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2245
Reputácia : 760
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Re: Čo si predstavujete pod pojmom aktívny životný štýl?
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 636
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
kimi2028 and Mous like this post
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 918
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj likes this post
Život je taký, aký je. Nedá sa dennodenne naplno slobodne žiť i keby si mal melón euro/mesačne.
K životu patria rutiny, domácnosť, záhrada, nakupovanie, opravy na dome, venovanie sa rodine a pod... a keď to porobiš zistiš, že na seba ti neostalo viacej času.
Sú ľudia, ktorý žijú takýmto štýlom, napr. moja sestra. Tá chodí do práce a po nej sa venuje domacnosti a pod. Ak si nájde čas na seba, tak cez voľno, ale aj to ma ukrojené.
Takže podľa mňa je nefér oproti pracujúcim, keď dôchodca fňuká nad tým, že nevie, ako využiť kopec voľného času. Je veľmi veľa možností, ako naplniť deň.
V prvom rade je to zmeniť svoj spôsob myslenia. Čím človek myslí, taký je. Ak človek chce do svojho života pritiahnuť niečo nové a neznáme, najprv to musí dať druhému, iným ľuďom. Taký je zákon rezonancie. Potom to dostane.
Ak chce zmeniť svet, najprv musí zmeniť seba a začať u seba. Ak niečo chce robiť, musí sa zmieriť s tým, že sa mu niekoľkokrát nebude chcieť. To je normálne, lebo myseľ, eGo nemá rado nové a neznáme veci. Treba myseľ vycvičiť na toto.
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
regina, dzuli08 and kimi2028 like this post
Dlhé mesiace Som tu vypisoval, ako Som program menil, zdieľal s ostatnými, ktorý mali možnosť doň nahliadnuť a zobrať si z toho niečo.
Vždy si položím takú otázku, čo by Som robil kebyže mám melón euro/mesačne. Odpoveď to, čo doteraz. Nemám príliš vysoké nároky.
Čiže robím to, čo mi finančná situácia dovoľuje. Ostatné aktivity, ktoré Som robil, sú tak povediac pozastavené na pozadí, ktoré čakajú na príležitosť.
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
dzuli08 and Mous like this post
Ja ako som písal tiež by som možno iné nerobil. Resp. ja som taký, že keď rodičov nebudem nedajbože mať už tak si doprajem. Chodil by som minimálne po Slovensku, do toho hral by som šachy na šachových turnajoch. Bol by som na každom turnaji na Slovensku... Tiež navštívil by som aj veľké mestá Európy... Možno by som skončil na pár týždňov aj v Amerike...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2245
Reputácia : 760
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
vrana likes this post
» Zdravý životný štýl a Psychohygiena
» Prieskum - zdravý životný štýl
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl