Olanzapín
Olanzapín
sunflower93- Nový člen
- Počet príspevkov : 4
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 19.10.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Elicea, Olanzapín
Re: Olanzapín
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 526
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Ja som, žiaľ, mal s ním skúsenosť podobnú Katuške. Bral som ho ešte voľakedy pred rokom 2009, možno 2008 - vtedy bol komerčne známy ako Zyprexa. Takisto som na ňom pribral asi 25 kg, čo som potom zhadzoval až ďaleko neskôr, niekedy okolo roku 2013. Aj ja inak ale môžem potvrdiť, že čo sa týka príznakov, tak mám ho zapamätaný tak, že účinkoval kvalitne. Vedel moje vtedajšie problémy kompenzovať ako jeden z tých lepších a účinnejších liekov spomedzi tej palety, čo som mal možnosť v rokoch 2005-2010 vyskúšať. Iba škoda toho výrazného pribratia.
Možno, ak si človek nejako dá špeciálne pozor, tak pribrať nemusí. Ja som si vtedy pozor veru nedával, nebral som tento jeho bočný účinok z letáka úplne vážne... takže keď som začal pomaličky viac jesť, lebo sa mi začalo viac žiadať, tak som si to neuvedomil v dostatočnej miere. Navyše vtedy môj lekár ma tak trochu zavádzal, lebo povedal, že takáto tabletka nemá žiadne kalórie, a preto sa z nej nedá pribrať. Tento argument mi už vtedy prišiel čudný a dnes viem, že ma jednoducho chcel iba pre moje posťažovanie odbiť. Vieme, že je ten argument "z cesty". Chcem tým ale v konečnom dôsledku povedať, že možno teda ak si pacient nejako dá výrazne pozor a sleduje svoje chute a svoje stravovanie i pohyb, tak si vie azda i na olanzapíne udržať hmotnosť. A tešiť sa potom skôr z jeho efektivity, čo sa týka schizo-príznakov, lebo vo veci efektivity, ako som písal, sa mi zdal naozaj dobrý.
Držím palce.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5075
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Katuska and vrana like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 684
Reputácia : 175
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 684
Reputácia : 175
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Jeden čas Som si sny zapisoval a snažil Som sa z toho niečo vydedukovať. Dosť často sa mi sníva i o psychiatrickom pobyte v nemocnici, na vojne v kasárňach, v triede v škole, v base na oddelení, o rodine a konečne aj o mame.
Ale väčšinou sú to sny, ktoré majú v niečom defekt, handicup. Nie je to, ako film, či pribeh z knihy,
Napr. @Juraj spomína chrup. Mne da sníva ako si vylamané zuby vyťahujem von spoku s okostnicou a pod.
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Juraj likes this post