Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 8

Strana 10 z 88 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 49 ... 88  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 10 Empty Re: Ako sa dnes máš? 8

Odoslať  Matej Pi 20 máj 2016 - 21:03

Meret, určite sa nevzdávaj terapie s Jankou. Myslím si, že len málokto Ťa dokáže tak pochopiť ako ona. Aspoň som teda nadobudol dlhodobo pocit, že Ti tá terapia naozaj psychicky prospieva. Proste nejde len o to, aby trauma z Tvojej mysle zmizla a náhle si dokázala mať seba radu. Ale práveže aj celé to rozprávanie u nej, u osoby, ktorá Ti rozumie, a to pravidelné stretávanie, pokecanie, prebratie uplynulých dní - to všetko je veľké plus a často Ťa to pozitívne nakopáva. Nevzdávaj sa toho len v mene túžby mať zelenú pozeraniu sa. To za to fakt nestojí. Držím Ti hojne palce, hlavu hore, Meret. Make own luck. giving a hug

Ako sa dnes máš? 8 - Stránka 10 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5069
Reputácia Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto Pi 20 máj 2016 - 21:08

Ahoj Meretseger,
myslím si, že tá terapia je pre Teba ako svetlý bod (hoci tých bodov máš viacero). Škoda je to len tak hodiť za hlavu. Mám dojem, že čas na psychologičku máš, takže by bola aj škoda to ukončiť.
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4792
Reputácia Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Pi 20 máj 2016 - 21:12

Skôr by som to myslela tak, že by to bolo dobré pre ňu. Ľutujem ju (hoci to celkom určite nepotrebuje), že pracuje s takým niečím, ako som ja.
Ale vďaka, Matej, Tuto, za povzbudenie. Uvidím, ako to napokon dopadne.
Mimochodom, Tuto, Tvoje želanie bolo splnené a odkazy v aktuálnych článkoch sa zdvojnásobili, vďaka za pripomienku.
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Pi 20 máj 2016 - 21:31

Pre Meret:

Myslím, že sa nechystá nad Tebou zlomiť palicu alebo hodiť flintu do žita. Smile Určite má komplikovaných klientov hneď viacero a vie, že niektoré terapie proste idú skôr cestou terapeutického pomalého ovplyvňovania, než že by šli cestou systematického pokroku v nejakom vopred zadanom cieli. Najmä ak sú klienti veľmi mladí, tak do 30 rokov, tak tam sa ešte počíta s tým, že človek časom mení niektoré svoje náhľady a psychicky sa vyvíja, nie je ešte hotovým človekom. A to treba spomenúť dnešnú populárnu teóriu o neuroplasticite mozgu, ktorá naznačuje, že spoje i počet neurónov môžeme životnými skúsenosťami aktívne meniť a ovplyvňovať, takže "učením sa" vieme zmeniť aj totálneho pesimistu na bezstarostného optimistu. Proste mozog sa perfektne učí a prispôsobuje všetkým podmienkam, desiatky rokov života posilňuje tie spoje a siete, ktorým my venujeme našu aktívnu pozornosť a záujem. Ezoterici to volajú pravidlom príťažlivosti, teda "na čo myslíš, to Ti v živote pribúda". Ale to je všetko len o tejto neuroplasticite.

Ani neviem, na čo Ti robím takúto prednášku. Prepáč. Skrátka Janka má viacero orieškov medzi klientami a hoci má svoje vlastné emócie a tiež je človekom, z profesionálneho hľadiska vie, že často bývajú niektoré terapie len o sprostredkovávaní názorov psychológa na klientom zdieľané zážitky z uplynulých dní zažitých od posledného sedenia... A tie Vám idú veľmi dobre a majú rozmanité klady.

Prajem Ti zlepšenie nálady a pekný víkend, Meret. Prídem kuknúť aj na blog. it is perfect giving a hug

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  CHINAMAN Pi 20 máj 2016 - 23:07

Matej nenechaj sa zasliapnut a len sa nad tym pousmej a nech si myslia co chcu to je ich vec. Sme len ludia a robime chibi a vdaka chybam sa posuvas dalej. Ja napr. som si teraz spomenul co som tu napisal davnejsie pred nastupom do zamestnania ze neodidem resp nedam vypoved pokial ma sami nevyhodia a ak dostanem pokutu za zle odvedenu pracu tak tam nieco asi rozbijem od zlosti a pridu po mna... lol!

Meret co by som dal za taku terapiu sa vyrozpravat a mat niekoho ako je Jana trebars. Pracuj na sebe aj nadalej, ide ti to super.

Naposledy upravil APBTCANDY dňa So 21 máj 2016 - 13:17, celkom upravené 1 krát.
CHINAMAN
CHINAMAN
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 567
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Bydlisko Bydlisko : ŽILINA

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 21 máj 2016 - 11:39

Dneska mi je ľúto, že som bol celý deň včera taký naštvatý. sad and unhappy V tento týždeň celkovo som býval často smutný a "bez nálady", pričom som sa vynímal značnou nekomunikatívnosťou. A ešte aj taký zbabraný naštvatý piatok. A ešte som bol aj u doktorky, takže keď bude robiť šéfka dochádzku, tak zbadá moju priepustku a na nej razítko psychiatra. A bum bác, dá si jedna a jedna dokopy - a bude z toho aféra, že Matejovi predsa len niečo furt je, je divný a náladový, a dokonca chodí k psychiatrovi! A už sa budú ťahať konšpirácie, že ako som strašne čudný a čo všetko je na mne akože choré. Rýchlosťou blesku to budú vedieť aj vedúce smeny.

Ma to mrzí, dal som vlastne podporu takémuto vývoju tým piatkom. sad and unhappy Dochádzka sa bude robiť za týždeň a pol, tak ešte teoreticky, ak by som mával dobré nálady, tak by som mohol svoju povesť čudného a náladového zvrátiť. Embarassed

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka So 21 máj 2016 - 18:49

Matej, prečo si si dal oraziť priepustku u psychiatra? Mal si si to dať u obvodného, nemal by mať s tým problém. Podľa mňa stačí poprosiť, ukázať lekársku správu od psychiatra, že si tam naozaj bol a pečiatka by mala byť tvoja.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  xkrchnav So 21 máj 2016 - 19:12

Ahojte,
pre všetkých, ale možno hlavne účastníkov dnešného zella pridávam odkaz na spomínaný "schizofrenní úplněk (spln)":

http://www.astroklic.cz/uplnek-21-5-2016/

Majte sa,
J.
xkrchnav
xkrchnav
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1600
Reputácia Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Bydlisko Bydlisko : Adamov, ČR

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

http://krizovatkaduse.osvobodse.cz
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 21 máj 2016 - 19:18

filipka napísal:Matej, prečo si si dal oraziť priepustku u psychiatra? Mal si si to dať u obvodného, nemal by mať s tým problém. Podľa mňa stačí poprosiť, ukázať lekársku správu od psychiatra, že si tam naozaj bol a pečiatka by mala byť tvoja.

Nerozumiem. Akú lekársku správu? Mne nič psychiatrička neodovzdáva do ruky, len recepty. Obvodná je viacero kilometrov od psychiatričky, takže vlastne musím prejsť pomaly na inú stranu mesta, aby som si išiel po razítko. Neviem, ako to zrealizovať, že či teda ísť za ňou a ukázať jej priepustku od psychiatričky, a že by som povedal niečo ako "prepáčte, tu je priepustka a razítko psychiatra, mohli by ste mi dať razítko všeobecnej namiesto psychiatra?" Embarassed Embarassed Embarassed

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  filipka So 21 máj 2016 - 20:51

I tak by sa to dalo urobiť-dohodnúť sa so všeobecnou lekárkou, či by ti nepotvrdzovala priepustky namiesto psychiatra na základe jeho priepustky. Nič zvláštne na tom nie je, stačí sa o tom pozhovárať so všeobecnou, či by bola ochotná. Ja to tak robím-len poviem, že som bola u psychiatra a sestrička od všeobecného mi dá pečiatku. Stačilo len o to poprosiť.
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Robo So 21 máj 2016 - 22:03

Ahojte kamaráti. Bol som na výlete pozrieť stovežatú Prahu. Praha je nádherné mesto. Do Prahy sme išli v piatok 13. autobusom, jedna noc bola v autobuse, druhá v penzióne, tretia v autobuse a nadránom sme boli už doma... Prvý deň sme pricestovali okolo 7:30 hod ráno, odložili sme si veci a od 10:00 hod do 13:00 hod sme mali sprievodkyňu. Povedala, že pochádza z východného Slovenska a že už 14 rokov robí v Prahe sprievodkyňu. Prvý deň sme išli na Hradčany, Loretu, videli sme čestnú stráž, Václavské námestie, Zlatú uličku sme nestihli... Druhý deň sme mali 2- hodinovú plavbu po Vltave, na lodi sme mali aj obed, ja som si dal kuracie mäso a varené zemiaky. Podľa toho, čo si vyberali druhí, tak ja som mal asi naj diétnejší obed... V tom penzióne, čo sme bývali sme mali zaplatenú večeru, ale mne tá večera vôbec nechutila- mali sme lazane, aj špenát tam mol-proste mne to nechutilo... Druhý deň sme mali na raňajky švédske stoly-tak ja som si vybral sladké raňajky- rožky, mini maslá a lekvár. Potom sme išli ešte raz na Václavské námestie. Autobus nás potom odviezol z penziónu ku hlavní nádraží a tak sme potom pochodili po Prahe... Na tej plavbe loďou po Vltave nám pustili pesničku od Bedřicha Smetanu- Vltava. A potom ešte jednu, ale už neviem, ako sa volá... Bola to taká krytá reštauračná loď, okrem obedu si tam niekto kúpil pivo, kávu, džús... Ja som si raz dal v penzióne, v ktorom sme bývali kávu, platil som za ňu 35,- Kč. Potom o druhý deň som si kúpil s kamarátom 2- krát pivo. Prvé Gambrinus stálo 31,-Kč a druhé Plzeň stálo 38,-Kč.Samozrejme pri pozeraní hokeja... Aj na tej lodi som si kúpil kávu, tam ale stála 50-,Kč... No a jedna pani si dala na Václavskom námestí kávu, stála ju až 88,-Kč... Videli sme aj Karlov most, na ktorom pred každou sochou predávali čačky-mačky... O 16:00 hod sme jeden deň videli aj Pražský orloj, ako sa otvára... Z plavby loďou po Vltave sme videli aj hotel Prezident a hotel Inter Continental. Ja som si v Prahe kúpil pekné tričko, 5 ks stredne veľkých maľovaných magnetiek s nadpisom Zlatá Praha- rozdelil som ich pre rodinu, jedna zostala mne... Potom ešte také reporelo o Prahe, Kúpil som aj 1 kg kávy, ktorá sa volá JIHLAVANKA. 2-krát po 500 g v jednom supermarkete. Aj keď ja pijem iba instantné kávy, ako napr. Nescafé... tak aj Jihlavanku som mal komu podarovať... Potom som dostal a aj kúpil niekoľko pohľadníc, obrážtekov-papierových. chcel som si kúpiť aj takú podrobnú popísanú knihu o Prahe, ale ma to dosť neskoro napadlo, tak som si ju kúpil potom v Poprade, lebo tam v Prahe sme išli už domov...Cestou do Prahy aj z Prahy som zjedol jeden celý Kinedril, a tak to vyzeralo, že mi takmer celý autobus "závidí", že som jednu aj druhú cestu prespal, každý bol unavený a ja vďaka spánku som hneď vládal všade po Prahe chodiť...Aj na lodi sme mali sprievodkyňu, ale už druhú,,, No a mali sme všetci okolo krku oranžové šatky-pri tej prvej sprievodkyni, aby sme sa nestratili ako jedna skupina... Na tej lodi sme ešte dostali k obedu aj koláče-ja som mal čokoládový špic a kokosky. Minule som išiel ku obvodnej doktorke, či mi už vypísala sestrička návrh na kúpeľnú liečbu, lebo keď som išiel ku nej, tak mi povedala, že návrh na KL tak skoro vypísaný nebude, lebo že pani doktorka má veľa zdravotných kariet, čo má vypisovať a vybavovať... Potom so asi po 3 týždňoch ku doktorke, vyšla sestrička, pýtal som sa, čí mám návrh na KL vypísaný a ona mi na to povedala. Pán... Robo, už máte dávno vypísaný návrh na kúpele, už som ho chcela skartovať... Tak mi vypísaný návrh na kúpele dala, zaplatil som 10 Eur a išiel som do Všeobecnej zdravotnej poisťovni odovzdať už vypísaný návrh... Pani pracovníčka mi ale hneď po podaní návrhu povedala, že musím si ísť po výsledky krvi a moču, ktoré nesmú byť staršie ako 3 mesiace, čo ma dosť prekvapilo, lebo chodím do kúpeľov každý rok, a nikto mi pred tým nekázal ísť pre výsledky krvi a moču.. Tak som potom išiel ku psychiatričke, povedal som jej, čo mi treba, tak mi hneď vytlačila papier ohľadom mojej krvi... Potom som išiel ku obvodnej doktorke, vyšla sestrička, povedal som jej, čo mi treba, dala mi skúmavku, na druhý deň´som jej ju dal, na druhý deň bolo všetko v poriadku, tak som odniesol výsledky krvi a moču pracovníčke VšZP, potom mi povedala, že to je už všetko a že mi návrh príde domov postou, tak na neho čakám... Bol som aj pri zubárovi, 2-krát mi volala sestrička kvôli pre objednaniu, lebo doktor bol niekde preč. Potom mi doktorka vŕtala do zubov, pýtal som aj umrtvenie a dala mi tam aj teflónovú pásku... 2.júna sa idem "porozprávať" aj ku psychologičke, tiež som bol pre objednaný, ale v pohode... Psychicky sa mám dá sa povedať, že dobre... Hlasy nepočujem, lieky beriem pravidelne... Chcel som navštíviť kamaráta, bol ale celý týždeň preč, tak ho navštívim v pondelok. Minule som išiel do obchodu LIDL, kúpil som si pekné kraťasy-bavlnené za necelých 8 Eur, no nekúp to... Už sa teším, že je vonku teplejšie, mám rád leto, blížia sa mi meniny-7.júna a sestra má v ten istý deň narodeniny, takže sa už teším na oslavu. Sestre som objednal v darčekovej predajni-lebo takú nemali-osušku. Farebnú osušku-takú červenú a žltým nápis ANDREA. Povedali mi, že mi zavolajú, keď už osušku dostanú, mám počkať taký týždeň, dva... A ešte som kúpil sestre čajíky, takže sa môže tešiť na 2 pekné darčeky odo mňa... V júli ako som už spomínal pôjdem na dovolenku do Chorvátska a potom v auguste pravdepodobne pôjdem do kúpeľov... Otec robí v Prahe, nestretli sme sa tam ale, lebo by musel ísť 2 hodiny metrom... Ale nevadí, už je doma..Otec mi dal české koruny aj české stravné lístky, konkrétne 5 a tri gastráče som dal za kávu Jihlavanku... Milí moji kamaráti,prajem Vám krásne leto, dobre si oddýchnite, nazbierajte silu, energiu, buďte so sebou spokojí a šťastní. nemajte žiadne stresy a depresie, to aj ja mám s tým problém, ale ak sa budeme udržiavať v dobrej forme, tak sa nám depresie možno zmiernia. Veď žijeme len raz práve tu a práve teraz. Takže asi tak. Majte sa krásne, píšte básne. Som šťastný, že Vám môžem milí moji kamaráti písať, že ako sa mám, čo mám nového a tak... S pozdravom ROBO. study study study study study study flower flower flower flower flower flower sunny sunny sunny sunny queen queen queen queen elephant elephant elephant elephant jocolor jocolor king king albino albino albino albino albino
Robo
Robo
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 236
Reputácia Reputácia : 52

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 22 máj 2016 - 8:26

Ahoj Filipka Smile
Ďakujem za radu, určite si to teda v priebehu nasledujúceho týždňa skúsim vybaviť. Dochádzky sa budú spracúvať až na konci mesiaca, takže v tomto týždni sa pokúsim dostať štempel od obvodnej. Ak to pôjde, tak Ti pošlem veľkú kyticu v obrázkovej podobe sem na fórum ako výraz vďaky, lebo som nevedel, že sa to tak dá robiť. Len škoda, že obvodnú mám v úplne inej časti mesta než psychiatričku. Ale to je najmenej. Smile Drž sa.

Ahoj Robo. Smile
Mal si duplicitný príspevok, tak som Ti jeden zmazal. A ten, čo zostal, som si celý prečítal. Vidím, že si mal naozaj super výlet v Prahe a žiješ opäť raz pokojne a kultúrne vyspelo. Smile Povedal by som, že psychicky prosperuješ. Smile Máš celkom dobrú pamäť, že si pospomínal také rôzne detaily z Prahy. Tieto podrobnosti mi utvárali pri čítaní príjemnú predstavu, takže som nadobudol kvalitný náhľad na to, ako sa Ti v tej Prahe viedlo a čo ste tam robili. Si fajn pisateľ. Smile Teším sa, že Ti schválili kúpele a že teda budeš mať aj leto veľmi príjemné (+staré dobré Chorvátsko). Držím Ti k tomu všetkému palce, maj sa pekne. it is perfect Posielam Ti slniečko, keďže máš rád teplúčko: Sun 1

Ja celkom fajn dnes. Vyspal som sa doružova od 22:20 do 7:30. Teď pôjdem raňajkovať nezdravé jaterničky a následne vypijem drink, lieky a horsa do nového dňa. Smile Včera bol môj deň hlavne o spaní, fóre a čítaní knižky "Vzorec šťastia". Sú tam obohacujúce myšlienky, ktoré ma už teraz dosť posunuli. Som na strane 178 z 256. Reading Mal by som ísť robiť školu, ale stále nachádzam nejaké "ale". Musím sa dajak nakopnúť... Applause

Náladovo ok. Podráždenosť trochu prítomná. Som viacej nervózny, než obvykle. Má prísť návšteva, tak aj toho sa trochu bojím... Thumbstone Stav hodnotím v polke víkendu na 2. Ambulance

welcome or bye

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 10 z 88 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 49 ... 88  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: