Ako sa dnes máš? 8
Strana 10 z 88 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 49 ... 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5069
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
myslím si, že tá terapia je pre Teba ako svetlý bod (hoci tých bodov máš viacero). Škoda je to len tak hodiť za hlavu. Mám dojem, že čas na psychologičku máš, takže by bola aj škoda to ukončiť.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4792
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Ale vďaka, Matej, Tuto, za povzbudenie. Uvidím, ako to napokon dopadne.
Mimochodom, Tuto, Tvoje želanie bolo splnené a odkazy v aktuálnych článkoch sa zdvojnásobili, vďaka za pripomienku.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Myslím, že sa nechystá nad Tebou zlomiť palicu alebo hodiť flintu do žita. Určite má komplikovaných klientov hneď viacero a vie, že niektoré terapie proste idú skôr cestou terapeutického pomalého ovplyvňovania, než že by šli cestou systematického pokroku v nejakom vopred zadanom cieli. Najmä ak sú klienti veľmi mladí, tak do 30 rokov, tak tam sa ešte počíta s tým, že človek časom mení niektoré svoje náhľady a psychicky sa vyvíja, nie je ešte hotovým človekom. A to treba spomenúť dnešnú populárnu teóriu o neuroplasticite mozgu, ktorá naznačuje, že spoje i počet neurónov môžeme životnými skúsenosťami aktívne meniť a ovplyvňovať, takže "učením sa" vieme zmeniť aj totálneho pesimistu na bezstarostného optimistu. Proste mozog sa perfektne učí a prispôsobuje všetkým podmienkam, desiatky rokov života posilňuje tie spoje a siete, ktorým my venujeme našu aktívnu pozornosť a záujem. Ezoterici to volajú pravidlom príťažlivosti, teda "na čo myslíš, to Ti v živote pribúda". Ale to je všetko len o tejto neuroplasticite.
Ani neviem, na čo Ti robím takúto prednášku. Prepáč. Skrátka Janka má viacero orieškov medzi klientami a hoci má svoje vlastné emócie a tiež je človekom, z profesionálneho hľadiska vie, že často bývajú niektoré terapie len o sprostredkovávaní názorov psychológa na klientom zdieľané zážitky z uplynulých dní zažitých od posledného sedenia... A tie Vám idú veľmi dobre a majú rozmanité klady.
Prajem Ti zlepšenie nálady a pekný víkend, Meret. Prídem kuknúť aj na blog.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Meret co by som dal za taku terapiu sa vyrozpravat a mat niekoho ako je Jana trebars. Pracuj na sebe aj nadalej, ide ti to super.
Naposledy upravil APBTCANDY dňa So 21 máj 2016 - 13:17, celkom upravené 1 krát.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Ma to mrzí, dal som vlastne podporu takémuto vývoju tým piatkom. Dochádzka sa bude robiť za týždeň a pol, tak ešte teoreticky, ak by som mával dobré nálady, tak by som mohol svoju povesť čudného a náladového zvrátiť.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
pre všetkých, ale možno hlavne účastníkov dnešného zella pridávam odkaz na spomínaný "schizofrenní úplněk (spln)":
http://www.astroklic.cz/uplnek-21-5-2016/
Majte sa,
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka napísal:Matej, prečo si si dal oraziť priepustku u psychiatra? Mal si si to dať u obvodného, nemal by mať s tým problém. Podľa mňa stačí poprosiť, ukázať lekársku správu od psychiatra, že si tam naozaj bol a pečiatka by mala byť tvoja.
Nerozumiem. Akú lekársku správu? Mne nič psychiatrička neodovzdáva do ruky, len recepty. Obvodná je viacero kilometrov od psychiatričky, takže vlastne musím prejsť pomaly na inú stranu mesta, aby som si išiel po razítko. Neviem, ako to zrealizovať, že či teda ísť za ňou a ukázať jej priepustku od psychiatričky, a že by som povedal niečo ako "prepáčte, tu je priepustka a razítko psychiatra, mohli by ste mi dať razítko všeobecnej namiesto psychiatra?"
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ďakujem za radu, určite si to teda v priebehu nasledujúceho týždňa skúsim vybaviť. Dochádzky sa budú spracúvať až na konci mesiaca, takže v tomto týždni sa pokúsim dostať štempel od obvodnej. Ak to pôjde, tak Ti pošlem veľkú kyticu v obrázkovej podobe sem na fórum ako výraz vďaky, lebo som nevedel, že sa to tak dá robiť. Len škoda, že obvodnú mám v úplne inej časti mesta než psychiatričku. Ale to je najmenej. Drž sa.
Ahoj Robo.
Mal si duplicitný príspevok, tak som Ti jeden zmazal. A ten, čo zostal, som si celý prečítal. Vidím, že si mal naozaj super výlet v Prahe a žiješ opäť raz pokojne a kultúrne vyspelo. Povedal by som, že psychicky prosperuješ. Máš celkom dobrú pamäť, že si pospomínal také rôzne detaily z Prahy. Tieto podrobnosti mi utvárali pri čítaní príjemnú predstavu, takže som nadobudol kvalitný náhľad na to, ako sa Ti v tej Prahe viedlo a čo ste tam robili. Si fajn pisateľ. Teším sa, že Ti schválili kúpele a že teda budeš mať aj leto veľmi príjemné (+staré dobré Chorvátsko). Držím Ti k tomu všetkému palce, maj sa pekne. Posielam Ti slniečko, keďže máš rád teplúčko:
Ja celkom fajn dnes. Vyspal som sa doružova od 22:20 do 7:30. Teď pôjdem raňajkovať nezdravé jaterničky a následne vypijem drink, lieky a horsa do nového dňa. Včera bol môj deň hlavne o spaní, fóre a čítaní knižky "Vzorec šťastia". Sú tam obohacujúce myšlienky, ktoré ma už teraz dosť posunuli. Som na strane 178 z 256. Mal by som ísť robiť školu, ale stále nachádzam nejaké "ale". Musím sa dajak nakopnúť...
Náladovo ok. Podráždenosť trochu prítomná. Som viacej nervózny, než obvykle. Má prísť návšteva, tak aj toho sa trochu bojím... Stav hodnotím v polke víkendu na 2.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 10 z 88 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 49 ... 88
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 16