Ako sa dnes máš? 8
Strana 7 z 88 • 1 ... 6, 7, 8 ... 47 ... 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
dlhsie som do tejto temy neprispel. nemam sa uz nejaky cas moc dobre. som bez energie, vela casu prelezim a malo toho urobim. napriek tomu sa snazim denne aspon vencit psa a robit jednoduche domace prace. ked mi je lepsie, tak trosku citam alebo idem na chvilu von s kamaratmi. nebyva to ale casto.
pravidelne sa mi vracaju negativne zazitky z minulosti, respektive situacie, kde som zlyhal, spraval sa nemozne alebo nevhodne. byva mi kvoli tomu trochu smutno. tento stav trva uz asi tri tyzdne.
forum inak pravidelne navstevujem a citam si, co mate nove, ako sa Vam dari. velmi ma zaujima, ako ziju ini ludia s nasou dg, a kedze uz dlho nechodim na stacionar, nie som s podobne chorym clovekom vobec v kontakte.
som rad, ze uz nie je zima. to ma tak teraz tesi. v tieto dni je sice dazdivo, ale je uz vsetko zelene, nieco je uz aj odkvitnute, ale byva pekne a teplo.
majte sa pekne.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ahoj Lístie. Veru aj mne pomáha vidieť, ako si žijú iní s našimi diagnózami. Veľa mi to do žitia dáva. Som rád, že aj Tebe a že naďalej vnímaš chodenie na fórum ako svoje plus. To, že chodíš venčiť psa, to je super, lebo to znamená, že sa udržiavaš aj v určitom hygienickom štandarde, aby si mohol ísť na ulicu. To je z môjho pohľadu veľké pozitívum, lebo ja keď som nemal napríklad zamestnanie ani školu, tak som celé dni hnil doma a ani som sa neumýval a neholil. Ten psík Ti teda v tomto výdatne pomáha, plus aj jeho priateľstvo, ktoré je so psom jedinečné. Prajem Ti úprimne zlepšenie stavu a príjemné obohacujúce čítanie knižiek. Drž sa, si statočný, vedieš si dobre.
Ahojte, priatelia.
Čo mám nové? No vlastne nič. Spal som od nejakej 1:00 do 9:30. Doobedie trávim pasívne, rozprával som sa s rodičmi, občas som na nete, popíjam drink a malinovku. Zistil som, že som pribral na 78kg, lebo som v posledný týždeň pil dosť sladkých minerálok (fľaša okolo 1100 kJ). Musím s tým niečo urobiť... Psychicky sa cítim lepšie... už sa tak neporovnávam so zdravými známymi. Veď sa mám v tejto robote veľmi dobre, baví ma to, napĺňa, šéfstvo mám tiež báječné. Kolegyne sú super. Tak prečo riešiť nevýhody, keď základ je, aby práca bavila, trávim v nej (ak nerátam spánok, a naopak rátam voľný víkend) 42% svojho životného času, takže je veľmi dôležité, aby mi "sadla". Je to príliš dôležitý kus koláča z celkového môjho času. A nech majú spolužiaci veľké úspechy. Neberiem im ich. Ja som predavač-admin, to je moja profesia, nehanbím sa za ňu. Keď niekto to vidí ako niečo nízke, tak nech.
Asi pôjdem robiť niečo do školy. Čítal som knihu "Vzorec šťastia" a tam mi doporučuje autor robiť školu len pre seba, teda nie pre vonkajší prospech. Čiže nastoľuje teóriu, že keby som za ňu vôbec nedostal Mgr., a ani by som si ju extra nesmel písať do životopisu, tak by som bol v nej výkonnejší. Lebo vonkajšie motivácie vraj oberajú o výkon a záujem. Tak som rozmýšľal, čo mi vlastne filozofia dala za celé tie roky. A už som čosi z toho vypísal vyššie Tutovi. Takže horsa venovať sa tomu pre seba, pre rozvoj schopností a vlastností.
Prajem Vám, priatelia, pekný deň, super zello, pozdravujte Jožina. Som rád, že ste.
S úctou
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5069
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ďakujem, že si mi venoval taký dlhý odstavec v Tvojom peknom príspevku. Ani ma neprekvapuje, že si dobre odhadol, že sme na škole mali psychológiu, ale vlastne v prvých troch rokoch, teda mám len Bc. štátnicu z psychológie, ale zasa chváliť sa tým... Najviac sa mi vtedy rátal predmet "Psychológia učenia", kde sme sa dosť podozvedali, čo je pre koho najlepšie pri štúdiu, a vlastne mi tento predmet bol nápomocný celý čas na VŠ. Osobne si však myslím, že Ty si väčší psychológ odomňa, to vidím na Tvojich predcíznych príspevkoch, ktoré tu už viac rokov ukladáš, teda píšeš. Určite máš nielen v tom moje výrazné sympatie.
................
Ahoj Lístie,
na Tebe vidím, že je dobré mať psíka, alebo podobne. Aspoň je dôvod ísť niekde von a zbaviť sa tej rutiny a snáď sa aj trochu "prebrať", z letargie domova.
...............
Ahojte všetci,
u mňa spestrením dňa bolo najmä rozsypanie drobných mincí pri platení v supermarkete a bolo ich celkom dosť. Ľudia za mnou v rade šomrali, niektorí aj pomohli, ďalší radili. Nakoniec to (asi) dobre dopadlo, ale nebol som z toho extra nadšený. Za chvíľu ide Zello a potom hokej Slovensko - Kanada, takže už sa teším aj na telku. Akp. už mám takmer hotové.
Zdravotne dobre, ale veľa som polihoval, teda môžem napísať, že únava aj pasivita. Mama urobila výborné plnené sladké rožteky, tak asi aj vo hmotnosti na váhe to nebude nič moc
Majte sa čo najlepšie a užite si vííííkend. S pozdravom Tuto
Naposledy upravil Tuto dňa So 14 máj 2016 - 21:45, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : nesprávny nick)
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4792
Reputácia : 773
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Napokon som si zmenil avatar na bieleho psíka. Zdal sa mi z toho, čo mi google ponúkol, najpeknejší. Chcel som jazvečíka, ale neboli tam vyhovujúci. Takže teraz je môj obrázok akosi neutrálny, a to je fajn.
V noci som spal ok. Vstal som o 9:00. Mám za sebou raňajky, lieky, pijem drink. Na pláne mám upratovať a seminárku. Prísne som si zakázal ísť četovať.
Náladovo sa mám celkom obstojne. Deň ešte len začína. Prajem Vám pekné ráno a vydarenú nedeľu. Majte sa pekne.
PS: K psíkovi ma inšpiroval Lístie. Ide o symbol psychike-napomáhajúceho priateľstva a symbol odhodlania vstať z postele a bojovať o svoju každodennú činnosť a zdravie.
Naposledy upravil Matej dňa Ne 15 máj 2016 - 12:17, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : doplnenie PS)
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5069
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
pridávam sa k tým, čo si zmenili avatar (síce je stále o tom istom - tej istej, ale Lara má mnoho skvelých podôb...). To len tak na okraj. Inak čo vlastne nové? Blogujem. A vidno to a má to úspech. Včera 204 ľudí (jedinečných návštev), dnes sa uvidí, ale vyzerá to byť dosť nad stovku. Práve som tam hodila článok o tom, ako vidím do budúcnosti, že bude vyzerať môj náhrobok. Milé, že.
Okrem toho po fyzickej stránke tradične, glykémie všelijaké, ale v princípe to už nevyzerá až tak strašidelne. Akurát som dnes zas nikde nebola, kondícia za nebeskou bránou
Po stránke psychickej tiež dobre, síce predvčerom ma zas chytila večerná depresia, suicidálne myšlienky, ale odoznelo to a môžem veselo blogovat dál
A tak.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
dnesok bol dost hekticky pre mna. Mal som rano silnu uzkost. Viacej to rozoberat nejdem. Tesim sa na oteplenie. Zatial tolko a strucne o mne, inak zdravotne fajn fyzicky.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
prepáč, asi som sa nejako zamyslel a nedomyslel...
..................
Ahoj Matej,
je len dobre, že si OK. Dúfam, že si si cez víkend dobre oddýchol. Tvoj avatar je podarený, hoci ani ten prvý nebol vôbec zlý. Ja som si aktualizoval ten mačiatkový od minula (kocúrik v ruke je už v súčasnosti veľký mlsný kocúr) na mačiatkový aktuálny. Fotka bola urobená nedávno a predbežne boli mačiatka pomenované Cilka (trojfarebná) a Blesk.
..................
Ahoj Meretseger,
Tvoj blog je dobré čítanie. Naposledy som si pozrel ten náhrobok. Je to úsmevné, priam recesistické. Mrzia ma tie výkyvy na večer, ale som rád, že máš silu to prekonať.
..................
Ahoj APBTCANDY,
prajem Ti, aby si bol zasa fit. Úzkosť je hnusoba, určite o tom povedz aj doktorovi. Myslím na Teba.
..................
Ahojte všetci,
mám sa celkom dobre, hoci nás tí Fíni v hokeji nabili. Takže zase sa nebudú rozdávať pädesiateurovky, ako aj konieckoncov vždy. Hokej je však také rozptýlenie, príjemné strávenie času, hoci by som bol rád aj výhre. Dnes bol celkom fajn deň. Pomáhal som kŕmiť mačence, a už si hovorím, že by sa mali naučiť piť z misky. Akp. mám momentálne spravené aj na pondelok, tak to asi nechám aj zajtra, teda si ponechám náskok... (to sú problémy!) Čítam aktuálne Herre F.: Cisár František Jozef I.;
Zdravotne v podstate len zvládnuteľné drobnosti. Doplnok výživy Ginko Pro Brain mi zatiaľ robí len dobre, istý čas som ho užíval ráno, ale to počas trávenia nebolo na žalúdok OK, tak som si ho dal do obedných liekov, čo je už fajn. Inak pre dnešok sa to všetko pomerne dalo, dokonca únava nebola taká výrazná, hoci dosť odpočívam.
Všetkým vám želám úspešný aj príjemný začiatok pracovného týždňa. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
je takmer desať hodín a ja by som tak spala....a prečo?...no preto, že sa konečne učím....strašne ma to uspava....ešte dobre, že neležím .....inak konec učeniu....a to som si už oddychla....ale ja neviem...moj spánok je stále taky tvrdy....fakt mozu nas aj vykradnuť a ja sa nezobudím.....a to predtým som mala velmi plytky spánok......no zatial sa z toho teším.....to učenie no z toho ani moc sa neteším....ale musím ....musím sa premocť.....a dnes dokonca chcem aj behať....tak to bude teda den premáhania....lebo zase po istom čase to chcem skúsiť .....inak vonku je chladno....ale vidno slnko tak to mozno zajtra bude lepsie to počasie....mám velmi rada slnko aj sa vyhrievam na nom rada...dokonca som uz tmavsia co minuly tyzden svietilo u nas.....no mne sa opalenie pleti a ruk nepáči.....chyta mi to tak do hneda...a nechcem byt čierna ako isty občania tohoto štátu....inak sa mám velmi dobre...až na to učenie.....
S prianím krajších dní plných slnka sa lúčim....
- Počet príspevkov : 639
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Majte sa,
Jozin
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
A čo sa momentálne učíš? Myslím, že je dobre, že si tak oddýchneš, je to základ pre každý fajn deň.
..................
Ahoj xkrchnav,
teraz si daj na lieky veľký pozor, zobrať niekoľko pirulí je omnoho jednoduchšie, ako potom sa trápiť kdesi na oddelení. Si šikovný človek s veľkým srdcom a máš aj rodinu... Jednoducho príliš neriskuj.
..................
Ahoj ester,
veru, veru.
..................
Ahojte všetci,
dnešok bol celkovo pohodový deň. Bol som v okresnom meste, naši mali tam cestu, tak som sa pridal. Okrem nákupu som aj kúpil knihu v zľave a už sa teším, že ju načnem, keď dočítam toho Františka... Teraz tak trochu vegetujem, ale za chvíľu budem dokončovať akp.
Pekný deň prajem. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Strana 7 z 88 • 1 ... 6, 7, 8 ... 47 ... 88
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 16