Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 13

Strana 45 z 85 Previous  1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 65 ... 85  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 45 Empty Re: Ako sa dnes máš? 13

Odoslať  kimi2028 Ut 20 október 2020 - 17:08

Ahojte kamaráti, ako sa máte? Dnes bolo to celkom dobre. Nálada bola dobrá. Len ma mrzí, že nemôžem nič robiť. Strašne sa mi trasú ruky tak som požiadal kamarátov, pre ktorých píšem šachové články o trpezlivosť. Zobrali to dobre, čo ma potešilo a zaželali mi všetko dobre, čomu som rád. Dnes som si trávil čas pri šachových videách, čo sa mi rátalo. Dnes mám online ešte šachový tréning s jedným pánom veľmajstrom na zaujímavú tému. Tak sa teším a potom už pôjdem spať... Aj ja Vám prajem pekné dníky plné pohody a pracujúcim dobre šichty.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2278
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Matej, Tuto and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Iacobus Ut 20 október 2020 - 19:59

Pozdravujem.

V pondelok som bol na depot prvýkrát pri obvodnej lekárke, stale ma boli stehno. Doteraz sa mi to este nestalo. Nemozem ani normalne sediet. A tak.
Poviem vám, mal som strach. Preto som sa hneď sestry opýtal, ci picha depot. Odpovedala, že bežne. Potom vnutri sa ma pýta, koľko ampuliek mi má pichnut. Pricom jedna ampula obsahovala prášok a druha disperzne prostredie na suspenziu. Čiže v živote nevidela liek Abilify Maintena. Takže trocha sa bojim, ci spravne pripravila suspenziu alebo ci ju spravne pichla do svalu, ale dufám, že pichnut injekciu do svalu zvladla.

Inak sa mám dobre, povedal by som, že som zdravý človek. Avšak nezvládam prácu, tí ľudia a všetko okolo toho ma veľmi vycerpava. Potrebujem vydrzat este mesiac. Snad to zvladnem. Len neviem, čo robiť. Už vážne nevládzem. Nemôžem ísť ani na PN, lebo nás je v lekárni málo. Jedna kolegyňa je na PN do novembra a druhá bude od novembra.

Keď sa nad tým zamyslím, pripadá mi to ako ambivalentný pocit. Na jednej strane tvrdím, že sa mám dobre, priam som zdravý; na druhej nezvladam prácu, ktorú by každý zdravý farmaceut zvládal hravo.

Dnes som namaľoval jeden obraz, s ktorým sa asi pochválim. Rozhodol som sa, že ho darujem psychiatrovi, on tiež maľuje, je umelec. Len ma mrzí, že som ho rovno nemaloval na plátno, ale len na obycajný papier.

S prianim vsetkeho najlepsieho, Jakub

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 45 20201010

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

Matej, Tuto, Dušan, kimi2028 and Katuska like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 45 Empty Ako sa dnes mas?

Odoslať  Katuska Ut 20 október 2020 - 21:05

Ahojte , ja sa mam tuto dobu celkom dobre aj ked sa deje co sa deje. Akurat sa trochu v noci prebudzam ale inac ok. Dnes aj vcera som bola v praci, ktoru sa mi dari celkom zvladat aj napriek tomu co mam v sebe takze som rada. Mam tam aj dobre kolegyne a tiez pre mna neni normalne ze som sa ako tak zaclenila do kolektivu nakolko mam socialnu fobiu. Takze som vdacna za kazdy den ked sa mam OK Smile drzim vam palce vsetkym Smile ahojte
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej, Tuto, kimi2028 and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus St 21 október 2020 - 22:14

Zdravím,

mám sa dosť dobre, až na tie ambivalentné pocity. Pripomína mi to slovo valenčné elektróny. A v podstate by to mohlo byť od toho slova odvodené. Lebo valenčné elektróny sú v poslednej elektrónovej vrstve, sú teda najvzdialenejsie od atomoveho jadra. Tak uvažujem, že aj tie pocity sú od seba tak nejako veľmi vzdialene. Čiže odporujú si. Cítim sa zdravý, ale zároveň neviem pracovať ako zdravá populácia. Dúfam, že sa nehneváte, že tu píšem o chémii. Ešte by som dodal, že atómovým jadrom sa venuje jadrová alebo nukleárna fyzika, rovnako aj elektrónovým vrstvám. Ale valenčná vrstva je predmetom štúdiu všeobecnej chémie. Mám celkom rád jadrovú fyziku, je to veľmi zaujímavé, najmä kvantová mechanika. Ale sú aj interdisciplinarne vedy ako fyzikálna chémia, jadrová chémia a podobne. Nemám to rád. Podľa mna by malo byt jasne urcene, čo je fyzika a čo chémia. Chcel by som sa tomu aj venovat mozno v dalsom stúdiu. Chcel by som studovat biomedicinsku fyziku. Tam by som sa to všetko naučil, len problem je v tom, že je to len denne studium a to nie je realizovatelne. Problem mi robi aj moja vykonnost, strasne upadam, neviem, či pod vplyvom liekov alebo je to chorobou.

Ako iste viete, čaká nás testovanie. Prihlásil som sa ako dobrovolnik. Chcem pomahat. Beriem to ako moralnu povinnost pomoct pri takejto situacii. Avsak meni sa kazdy den a je mozne, že testovanie vobec nebude. Co by ma trochu mrzelo, lebo o pár rokov by som mohol spominat na to, ako som v roku 2020 pomahal s testovanim.

Vsetko odo mna. Pozdravujem a želám vsetko dobré. Jakub

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

Matej, Tuto, regina, dzuli08, Dušan and kimi2028 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 22 október 2020 - 18:16

Ahojte kamaráti. Mám sa veľmi dobre. Bol som ráno na ultrazvuku brušnej dutiny a zistili mi tam nejaké vecí. Netuším, čo to pre mňa znamená. Mám hraničnú veľkosť sleziny a nejaké ochorenie pečenie hepatopatia (zápal). Nepanikárim, som zvedavý, či mi doktorka predpíše nejaké lieky na to alebo ako sa to bude liečiť. Inak psychicky OK. Negatívne príznaky valcujú, ale nie je to nič zásadné. Mrzí ma, že netrávim čas užitočne. Neviem si pomôcť. Idem pozerať futbaly európsku ligu teraz a tak nejako sa rozptýliť... Teším sa na to.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Tuto, Dušan and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 23 október 2020 - 14:54

Ahojte, dnes sa mám dobre. Tie negatívne príznaky sú také výrazné, že nedokážem s nimi bojovať. Nepodarilo sa mi bohužiaľ sa nejako rozptýliť. Hovoril som po telefóne s obvodnou doktorkou ohľadom výsledkov tak, že vraj to s tou pečeňou má každý, kto do tej ambulancie príde. Nemám to vraj brať vážne. Very Happy Vraj aj jej toto tam vyšlo, čo bola raz tam na to.Very Happy Idem sa povenovať šachom trochu a aj teším sa na to. Mám nové video z kráľovskej indickej obrany tak idem si pozrieť hlavnú variantu v podaní pána veľmajstra... Držte sa kamaráti a píšte, že čo máte nové. Pekné dni vám prajem.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Tuto, regina, Dušan and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 23 október 2020 - 16:52

Ahojte! U mňa nič extra, skôr taký neutrál. Venujem sa najmä svojim záležitostiam a bol som máličko aj vonku. Doniesol som tak domov aj zopár nevyhnutností zo supermarketu. Teraz mám pohodu aj zdravotne je to OK. Priam ma to prekvapuje, že sa tak cítim, snáď až na nejakú tú hádavosť, čo asi neprospieva atmosfére naokolo. Prítomná doba je prazvláštna, tak snáď to všetci "dáme" snáď aj dokonca k posunu do lepších časov. Prajem vám čo najlepšie prežívanie a adekvátne tomu aj správanie. S pozdravom Tuto welcome or bye

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Matej, regina and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Pi 23 október 2020 - 20:17

Ahojte Wink

Ako sa mám? No, dalo by sa povedať, že dobre....nie som nadsena s opatrení vlady a ako to zobral moj šef....ale vždy si hovorim je lepšie chodiť do práce....ako byt doma - hoci každy je doma - no dufam, v jedno ze aspon stravnace mi preplatí....no dosť už...ina téma vztahy - dost blbá tema....no ani neviem, ci som vo vztahu, alebo nie....skor to beriem ako zvyk ten vztah....bud sa dačo zmeni, alebo ani neviem zostava len koniec...jo, podme na inú temu....co nove?.....tak to testovanie každeho, ma trošku desí....ani nie tak ludia hoci aj to....ale mna hlavne ten odber ide to dost hlboko do nosa.....neviem no, musim sa zučasniť a mam obavi.....ako fajn, je to prospešne pre ludí, atd....ale mam obavy.....tak do pondelka nejako prežijem na byte a potom sa uvidí...som tu sama...aj preto som sa trochu rozpisala....

Prajem pekny zvyšok večera.... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

Matej and regina like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Pi 23 október 2020 - 22:03

Ahojte!

v prvomrade kimi,
aj ja mam zhoršené pečeňove testy uz asi 4 roky. Chodim s tým pravidelne 2x do roka na kontrolu internistke. Psychiatricka ma mi odporúcala aj sono a navstevu gastroenterologa, no internistka ma nikde neposlala, uzatvorila to, že je to od psych. liekov a ze mam pravidelne brat Lagosu. Tak som to viac neriešila, hoci ma poškodená pečeň neteší. Práve preto som vysadila a poznižovala všetko, čo sa psych. liekov dalo. Psychiatrička tvrdí, že to z liekov nie je a odporúča ďalšie vyšetrenia ako som už spomínala.

A ako sa mám? V posledné dni som dosť ustatá a dnes ma bolela aj hlava a mala som zalahnuté v jednom uchu. Zdalo sa mi, akoby na mna nieco liezlo. Stále sa este necitim dobre. A úplne ma nahneval vcera nas premier s tými opatreniami, ktoré nás silou-mocou tlacia k testovaniu. Testovanie mi nepripadá bezpečné, kedze si tam kazdý má na jednom mieste nad kosom plnom servitok odkaslat a vyfukat si nos. Kedze chodim len do obchodu a k lekarovi, nemám chut sa ist vobec testovat. Mám strach ze sa tam nakazim. O dva týzdne vsak mam ist aj internistke aj psychiatricke a nie je jasné ci bez testu budem moct. Celkovo premier trepe kazdý den nieco iné a clovek nevie co ho caká ak na test nepojde. Raz sa vravi ze bude musiet s rodinou do karanteny, inokedy zas ze moze v nutnom pripade do potravin a k lekarovi. Som z toho maximálne znechutená. Vcera povedal, ze testy su cestou k slobode a dnes zas ze po testoch mozno bude este tvrdsi lockdown. Ako sa majú ludia v tom vyznat. Hnevá ma tá neistota.

Dnes som inak varila, boli sme naposledy na nakupe vo vzdialenejsom obchode, na cintorine a u mojej mamy a sestry. Dcera s rodinou ostava v bratislave, syna mám doma, robi a studuje z domu. Nejako budeme musiet tie dalsie týzdne zavretí doma vydržať bez toho , aby sme sa stretávali. ČO už Sad

Držte sa, forumaci!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 672
Reputácia Reputácia : 297
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Iacobus likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 24 október 2020 - 5:08

Ahoj @regina ja som mal pečeňové testy v poriadku.

Ja nepôjdem na testy. Medzi masy ľudí nepôjdem určite a myslím si, že zapadám dokonale k tým, ktorým sa to neodporúča. Píše tam, že ľudia so zdravotnými obmedzeniami, ktorý sa vyhýbajú sociálnemu kontaktu tak nemusia sa ísť testovať. Aj tak skoro nikde nechodím. Teda dnes som využil výnimku z opatrení. Musel som ísť von o 4. rannej ako úplny ... (dajte si za ..., čo chcete, ale niečo veľmi neslušné Very Happy ), ale oplatilo sa. Vonku som stretol len 3 policajné autá inak nikto. Hore len policajti a ja... Very Happy Cítim sa tak od rána veľmi dobre. Som tomu rád, ja musím chodiť vonku a neviem, že čo budem robiť len doma. Hoci tušil som posledný týždeň, že ako to dopadne tak som sa pripravoval na to. Opatrenia vnímam ako potrebné, uvítal by som už teraz tvrdý lockdown. Robiť ľudí pokusných králikov. Byť doma 6 týždňov sa mi nechce, preto lebo nevie niekto rozmýšľať. Je jasné, že tvrdý lockdown bude. Ľudia sa stavajú chorými hlavne v práci alebo rodinách, čo znamená, že klesať nebude to.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 24 október 2020 - 20:38

Dobrý deň.

Mám sa dobre, som rád, že je víkend. Oddychujem. Včera som mal návštevu pár priateľov, a ktorými som sa spoznal v nemocnici. Bola to posledná príležitosť stretnúť sa, tak sme ju chceli využiť. Ako viete, od dnes takéto stretnutia nie sú možné, ak som správne pochopil premiéra. A to nie je vôbec isté...

Osobne sa dosť bojím tvrdého uzavretia krajiny, myslím, že by to bola katastrofa pre ekonomiku, nehovoriac o tom, že mnohí podnikatelia hlavne v cestovnom ruchu, gastre majú problém už teraz. Aj keď situácia sa zhoršuje, neviem, aké iné východisko by bolo. Naozaj snáď len pretestovať čo najviac ľudí a tí nakazení by sa odizolovali. To je podľa mňa reálne, len naozaj musí prísť otestovať sa dosť ľudí a, samozrejme, pozitívni musia ostať doma. Lebo po rozhovore s niekoľkými mám dojem, že pravidlá sa stále porušujú a štát to nevie usledovať. Čo ma veľmi mrzí. Ďalej veľa ľudí sa bojí toho testu. A touto cestou by som vás chcel vyzvať, nech už sa rozhodnete akokoľvek, aby ste boli zodpovední.

Pochválim sa so svojim ďalším obrazom. Je tam veľa nevydarených ťahov štetcom, ale postupne sa zlepšujem a to ma teší. Teraz zasa idem 10 minút maturovať, aby bol v normálnej veľkosti... Neviem, či by som mohol založiť novú tému, kde by som postupne pridával svoje obrázky.

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 45 20201013

Pozdravujem a prajem pekný zvyšok víkendu. Jakub

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Tuto, Dušan and kimi2028 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 25 október 2020 - 8:45

Ahojte, priatelia.

Ahoj @Iacobus. Smile Musím povedať, že maľuješ veľmi krásne obrazy. Ani trochu mi to nepríde laické, práveže mám z nich dojem profesionality. Cítim v nich kusisko skutočného umenia. Tieto moje pohľady síce nemajú veľkú výpovednú hodnotu, nakoľko sa v umení nevyznám vlastne takmer vôbec, no ide o môj úprimný dojem a pocity. Určite podporujem, že by si si založil v sekcii "Kútik umeleckej tvorby" tému a dával tam svoje diela. Smile Tiež Ti v inej veci "ako občan" ďakujem za to, že si sa prihlásil ako dobrovoľník na to testovanie. giving a hug Prajem Ti všetko dobré, Jakub, drž sa! Vitaj

Ahoj @regina. Smile Aj ja som smutný z tej neistoty. Zronený Často chýbajú jasné informácie a človek si musí skladať mozaiku informácií útržkovito kade-tade z rôznych vyhlásení a článkov. Snáď to bude čím-skôr už dobré a ako vravel trefne @Tuto, posunieme sa už do lepších časov. Uf

Ahoj @Tuto. Smile Skutočne obdivujem Tvoju pokoru, s akou pristupuješ k svojim obmedzeniam a k svojej túžbe uplatniť sa na trhu práce. A ako to dávaš do vzťahu k ľudskej spoločnosti. Naďalej si úprimne myslím, že svoj potenciál máš značný a že si svoju cestičku k nejakej forme zamestnania nájdeš. Už máš za sebou všeličo a myslím si, že máš ešte aj všeličo dobré pred sebou. Yes Zostávam Tvojím vrúcnym fanúšikom. Prajem Ti, Tuto, pekné dni, nech sa máš dobre. giving a hug Super!

@Katuska, @kimi2028, @Mischelll, @xkrchnav, @Dušan, @dzuli08, @fuhino, @rasto --->>>  giving a hug

Pozdravujem aj všetkých ďalších čítajúcich i píšucich. Všetko dobré do Vašich dní, priatelia!  community together

matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 13 - Stránka 45 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5071
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

Tuto and Iacobus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 45 z 85 Previous  1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 65 ... 85  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: