Ako sa dnes máš? 13
Strana 43 z 85 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 64 ... 85
Re: Ako sa dnes máš? 13
@Iacobus: Držím Ti moc palce v príprave na štátnice, ako aj v iných Tvojich snahách. Nech už Ťa ochorenie poznačilo kognitívne akokoľvek, naozaj Ťa vnímam tak, že si inteligentný a bystrý do obrovskej miery stále aj v súčasnosti. Stále si veľký šikovník s veľkým náskokom a vždy budeš.
@Mischelll, to, že sa mávaš v práci vždy dobre, ma veľmi zaujalo. Kiežby som aj ja to tak mával. Je to super, až sa mi natíska otázka: Ako to robíš? Dáš si kávičku a po hodine je z Teba výkonná fredka s dobrou náladou. Wau. Strašne sa zároveň z toho teším, prajem Ti to. Ešte si pamätám, ako v čase prvej vlny covidu si mala pracovné problémy so svojím zamestnávateľom a teď krásne duševne i inak prosperuješ. Držím Ti palce aj do ďalšej budúcnosti, maj sa pekne, Mischelll.
Vrúcne pozdravujem aj @Tuto, @dzuli08, @kimi2028, @Dušan, @regina !
A vlastne všetkých ďalších píšucich i čítajúcich.
Mám Vás rád, kamošky a kamoši.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5074
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, xkrchnav and kimi2028 like this post
Mám sa zhruba dobre. Trochu sa cítim ale otupeno... na spôsob, že sa mi nič nechce. Ale viem, že sa musím donútiť - mám overené, že som potom veľmi rád, že som sa napokon rozbehol a donútil. Naopak, ak hnijem, tak mám tendenciu cítiť k sebe odpor, klesá mi vtedy sebaúcta na bod mrazu. Škola mi prešla na distančné vzdelávanie a online vyučovanie, takže som včera fyzicky v škole nebol. Sobotu som vyplnil praním 3 várok, surfovaním po webe, prečítal som asi 200 strán knižky "Mýty o úspechu" od Barkera a dočítal som knižku "Telo v 21. storočí", čo je písané formou interview s doc. Sedliakom, odborníkom na telovýchovu a stravovanie. Čítanie mi zabralo veľa hodín, pričom zväčša som pri knižkách ležal... a v tejto súvislosti som bol príjemne prekvapený, že som vôbec ani raz nezadriemal. Nebol žiaden šlofík. Neviem, či ma tie knižky tak strašne zaujali a držali v bdelosti, alebo ako. Večer som cvičil a zhruba 2 a pol hodinky sa učil Excel, jazyk C a anglinu.
Cez týždeň som mal od stredy do piatku relatívne vážnu krízu. Depresívny "pád". Chytil som sa do pasce negatívnych myšlienok, začal som im opätovne veriť, až ma to doviedlo v piatok do úzkostí a frustrácie. Z tej spomínanej knižky "Mýty o úspechu" som si okrem iného zatiaľ vzal aj to, že tie svoje aktivitky musím preformulovať ako hru, zábavu. Len tak dokážem z nich vyťažiť niečo na spôsob "flow" prežívania, a teda mi nebudú, ako idú dni, odoberať energiu. Lebo vlastne, keď som v tento týždeň v stredu duševne upadol, tak v tom malo prsty aj to, že tie aktivity, ktoré mi natrieskavajú harmonogram, som po vyprchaní prvotného nadšenia začal vnímať ako povinnosť, nudu, ako niečo, do čoho sa musím nútiť. A teda ako niečo, čo mi odčerpáva energiu. Tým pádom sa mi zvýšili požiadavky na odpočinok, ktorý som však sebe nemal priestor dopriať. A tak sa spustila kríza. Riešenie vidím v tom, že si tomu musím prisúdiť všetky relevantné znaky zábavnej hry, aké literatúra opisuje. A vytrieskať z toho teda zábavu a flow. Inak to nemám šancu dodržiavať. Bolo by to totiž len neustále odčerpávanie a míňanie energie, nikdy nevykompenzované dobíjaním bateriek. To je neudržateľný životný štýl (neudržateľný podľa mojej skúsenosti ani viac ako 3 dni za sebou... ).
A tak v týchto časoch víkendu sa snažím si všetky tie mimopracovné aktivitky prerábať na očividnejšiu a zreteľnejšiu formu zábavnej hry.
Známka dnes 1-.
Všetko dobré, kamaráti!
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5074
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
Krásny zvyšok nedele!
Jožin
Stredy a soboty 20:00
Video projekt S duševní ne-Mocí v partnerství môžete sledovať na:
YouTube
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
@Matej, ďakujem za povzbudenie.
Všímam si, že vo svojom hodnotení dní si veľmi opatrný. Čistú jednotku som u teba este nevidel. Do veľkej miery sme si v tom podobný. Ked sa ma niekto pýta, ako sa mam, odpovedam, dobre alebo dost dobre. Nikdy nepoviem vyborne. To preto, lebo sa bojim, ze by sa to mohlo zhorsit. Resp. ani to neviem dobre verbalizovat, ale malo by to byt nieco ako pokora. Je to tak aj u teba?
Myslím si, že si velmi aktivny, v dnoch mas naplnene skoro vsetko, za to ta obdivujem, aj ked velakrat pises, ze to stale nie je dost. Ja som vacsinu casu prevazne pasivny.
Včera som sa ucil. Dnes uz nie. Ale kym pojdem spat, este nieco prestudujem. Preco som sa dnes este neucil? Vcera vecer som zacal maľovať. Maloval som neskoro do noci a prve dva obrazy su hotove. Dnes som namaloval treti. Aj by som sa so svojimi výtvormi pochválil, ale asi nie su publikovatelne, predsalen pripominaju tahy stetcom patrocne dieta. Ale uprimne poviem stetec som drzal v ruke este na prvom stupni ZS, odvtedy vobec a na to vsetko to nie je az take zle. Dolezite je, ze ma to bavi a odreagujem sa pri tom. Ak budem pokracovat, verim, ze sa budem zlepsovať.
Odo mna asi vsetko, majte sa dobre, Jakub
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej, Tuto and kimi2028 like this post
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, Dušan, kimi2028, Iacobus and Katuska like this post
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, Dušan, kimi2028, Iacobus and Katuska like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2283
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, Tuto, Iacobus and Katuska like this post
Ako sa dnes mas?
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, xkrchnav, Dušan, kimi2028 and Iacobus like this post
Majte sa všetci. Ja som na PN tiež kvôli destabilizovanému spaniu teraz. Od pondelka už chcem zas makať naplno. Držte palce. Vďaka.
Jožin
Stredy a soboty 20:00
Video projekt S duševní ne-Mocí v partnerství môžete sledovať na:
YouTube
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Dušan and Katuska like this post
Verím, že fórum Ti bude užitočné, poprípade možno aj Ty napomôžeš pomoci pre ďalších. Niekedy stačí aj porozumenie, že nie si sama, a vie Ťa aspoň ktosi pochopiť, a prípadne pomôcť radou. Na fórum naväzuje Zello, teda Zello dialógy, kde môžeš podebatovať o svojich záležitostiach nielen v oblasti ochorenia. Prajem Ti, prirodzene, čo najlepšie výsledky v zápase s ochorením a veľa chápavých ľudí navôkol. Držím palce... Tuto
Ahojte všetci!
Dnešok považujem za skôr pasívny. Aj akp. som plnil poslabšie a z neho aktivity na vonkajší priestor boli v symbolickej rovine. Zdravotne sa najmä objavuje mierna nervozita a trošku aj hádavosť. Inak v podstate čo písavam. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, Dušan, kimi2028 and Katuska like this post
@xchrnav, pekné videjká. Prajem ti, čo najlepší spánok. Spať je dôležité.
@tuto drž sa aj ty kamarát:) Čo budeme s tou pasivitou robiť? Správna odpoveď je necháme to tak. Aj relaxovať treba. To je tiež dôležité a treba to vedieť.
BTW všetci: Ako najradšej relaxujete? Ja najradšej vo vani, pri dobrom šachovom videu, pri dobrom filme najlepšie Bud Spencer.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2283
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, xkrchnav, Dušan, Iacobus and Katuska like this post
Doteraz som najradšej relaxoval pri knihe. Ale teraz mám novú zábavku, pri ktorej oddychujem. Je ňou maľovanie. Je to naozaj dobre odreagovanie. Určite by som odporúčal.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej and kimi2028 like this post
Strana 43 z 85 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 64 ... 85
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14