Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

nepravda

Strana 1 z 2 1, 2  Next

Goto down

• Zaslať odpoveď

nepravda Empty nepravda

Odoslať  denisa Št 26 august 2010 - 18:25

Ahojte,
viem, ze ma uz mnohy z vas neakceptovali, doslova mi vynadali za moje nazory, ale skor nez to znova urobite, skuste sa zamysliet. Ja to nepisem, preto, ze vam chce ublzit, prave naopak. Viem, ze potrebujete pomoct. Poznam to, aj ja potrebujem pomoct. Ale verte mi, ze to kazdy a nie len ti co maju diagnostikovanu dusenvnu poruchu ci chorobu.
Btw. prisaham, ze kazdy druhy clovek, ktory by siel za psychiatrom, tak by mu psychiater diagnostikoval minimalne daku neurozu, ked uz nie rovno psychicku chorobu......
Takze, dovolte moj nazor: psychicka choroba, ci porucha je chybne pomenovana nalada, ktoru si zial dotycny vytvori sam a chudak ani nevie ako. A rovnako si tu naladu aj moze zmenit, problem je, ze nevie ako. Ako??? Na to existuje dokonca veda, ma skratku NLP a je to neurolingvisticke programovanie. ( Jedina dostupna literatura v slovenskom, resp. v ceskom jazyku, ktora tuto vedu opisuje je knia od A. Robinsa s klisovtym nazvom: Nekonecna sila)
Prosim o nazor len tych, ktory si sanu knihu precitali, resp s NLP sa aj stretli a vyuzili ju. Ostatni mi na tento moj nazor (mysleny ako pomoc pre vas) nepiste. Dakujem.

A keby niekoho zaujimalo, tak moja prva a posledna navsteva u psychiatra: Velky plusom bolo uz to, ze ma dany pschiater nevykopol uz pri dverach, so znamou hlaskou, nemozem vas zobrat, namam na vas cas. Avsak moju diagnozu mi tato ( pre mna pochybna ) psychiatricka stanovila na zaklada neceleho tridsat minutoveho rozhovoru ,schizofreniu. Je toto mozne, aby toto urobil psychiater? Vsade kam sa pozriem sa docitam o tom, ako je narocne takuto diagnozu stanovit, je to dlhodoby proces a navyse je to na zaklade mnohych testov a vylucenia inych chorob. Ako keby nestacilo, dotycna sa ma stanazila utvrdit, ze choroba je dedicna a za kazdu cenu sa snazila zo mna vydolovat niekoho, kto je psychicky chory u nas v rodine. Nikto taky nie je. Napriek tomu mam v lekarskej sprave neexistujucu sestetnicu, doslova imaginarnu, ktora je momentalne liecena na psychicku chorobu, a ako psychiatricka uvadza a doslova v mojej sprave vymysla a sirsie pribuzenstvo z otcoej strany je psychicky chorych. A ako tana ******* doktorka uvadza, aj kopu inych vymyslov v zmysle motta: co sa babe chcelo, to sa babe prisnilo. Je tam kopu klamstiev. Lekarka sa ma pytala, ci sa mi stracaju veci. Povedala som, ze nie, nemam s tym problem, ani problem so zamapatavanim si. Vie co mam v sprave? Ze mam poruchu pamati....... Je toto mozne? Ako by ste to na mojom mieste riesili? Naozaj, odpovedzte mi.
Toto je len jedna z mojich skusenosti, ktore ma utvrdzuju, ze psychiatri, psychiatri je len marnost, nad marnost a uboha pomoc, pre ludi, ktory sa citia tak ako obcas Matej pri svojich vylevoch. ( Matej, chapem, neodsudzujem.)

Naposledy upravil Matej Skalík dňa Št 26 august 2010 - 19:07, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : vulgarizmus)
denisa
denisa
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 18
Reputácia Reputácia : 3
Dátum registrácie : 23.06.2010

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

nepravda Empty Re: nepravda

Odoslať  Laura So 28 august 2010 - 20:46

Denisa,niečo na Tvojich úvahách pravdy je,knihu som nečítala,priznám,lebo je už dosť kníh o spochybňovaní psychiatrických diagnóz.Aj Tvoj zážitok s lekárkou može byť pravda.Nie je však pravda,že schizofrenici neexistujú,kto si nepamatá svoje haluze,ten to nepochopí.Ja som si často po šokoch nepamatala moje bludy,no keď mi v Pezinku šoky nedali,pamatám si na svoje totálne mylné fantázie.Otázka je len,či má každý správne určenú diagnózu a či sa u nás duševné choroby správne liečia.No asi nič lepšie ako lieky sa zatiaľ nevymyslelo.To či niekto viac verí napr.hypnóze,homeopatii a podobným veciam je každého osobná vec.
Laura
Laura
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 385
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  denisa Ne 29 august 2010 - 14:07

Laura,
musis pozornejsie citat. Tak za
1.| nikde som neuviedla, ze je to kniha o spochibbnovanie psychiatrickych diagnoz. Je to kniha s presnym navodom, ako ovladat svoju mysel a de facto, to znaci, ze aj presny navod ako ovladat svoje pozitivne aj negativne priznaky schizofrenie ( ked si uz teda pri tej psychiatrii)
2.| Nikde som neuviedla, ze schizofrenici neexistuju

Btw. Naozaj ti pridu soky ako najlepsi sposob? Mne to pride, ako keby si mala migrenu a niekto ti odpili hlavu. Samozrejme, ze je pravda, ze ti od bolesti pomoze...... Rovnako ako vsetky ostatne fakty okolo toho.

3.) Nic lepsie ako lieky sa nevymyslelo???? Btw. lieky na dusevnu chorobu neexistuju, len lieky na potlacenie ich priznakov. Precitaj si par poslednych prispevkov od Mateja, ihned z praxe uvidis, ze lieky nie su najlepsim riesenim........ Denna prax to dokazuje, fakty. Co moze byt preukazatelnejsie?

4.| Slusne som poprosila, aby som ohladom neurolingvistiky vyjadrovali len ti, ktori to skusili, alebo aspon nieco o tom vedia.

Moj zazitoki s lekarom je pravdivy, viem to preukazat nou podpisanou lekarsko spravou, zaroven neexistenciou mojej sestretnice z maminej strany - nikdy sa nenarodila, tato udajna sestrenica v suvastnosti liecia sa na dusevnu chorobu, rovnako ako lekarskymi zaznam ostatnych clenov rodiny z otcovej strany. Zase, fakty
denisa
denisa
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 18
Reputácia Reputácia : 3
Dátum registrácie : 23.06.2010

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Laura Ne 29 august 2010 - 17:45

Denisa,Tvoje príspevky ma uvádzajú do veľkej dilemy.No knihu nemám,nemožem si ju prečítať.Možno je na nete,ale nerada čítam knihy z netu.Čítala som rozne príspevky,keď ešte bolo staré triadove fórum,14 stranový príspevok ako veľmi ostrá kritika elektrošokov,že Ti dokonca zabijú dušu a podobné prehnané veci.Veĺmi ma to však rozrušilo,lebo mne keď šoky dávali,už to spať nezoberiem.No pevne verím,že v budúcnosti sa im už vyhnem.To s tou seseternicou Ti verím,mne sa tiež stalo niečo mierne podobné,no nechcem to tu rozoberať,lebo zas budem mať fóbiu,že kto to tu može čítať.Tvoja cieľavedomosť presvedčiť všetkých na svoju "vlnu",je však dosť naliehavé a viem,že keď niekto roky berie lieky,nemal by ich vysadiť zo dňa na deň.To som už skúšala v minulosti viackrát a nedopadlo to dobre.Nepreháňaj stavy po šokoch,že je to ako odrezať hlavu,keď si šoky v živote nezažila.Verím,že veľa rokov u nás šoky robiť nebudú a rozhodne nie som zástanca šokov,no myslím,že hlavu ešte mám.
Laura
Laura

Počet príspevkov : 385
Reputácia Reputácia : 20

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  ahojka1 Po 30 august 2010 - 18:29

hm...
ahojka1
ahojka1
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 25
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 03.06.2010

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Ivan Po 13 september 2010 - 10:23

O princípoch neurolingvistického programovania si môžte prečítať tu http://www.google.com/search?hl=cs&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Acs%3Aofficial&q=neurolingvisticke+programovanie+princ%C3%ADpy&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
Kniha o ktorej píše Denisa: nepravda 000006
Jej obsah: Popis: Jak získat a udržet si nejvyšší možnou výkonnost, sebedůvěru, myšlenkovou a finanční nezávislost a jak zdokonalit vlastní osobnost.

Obsah:

I. ČÁST: Modelování lidské dokonalosti
I. Královský poklad
II. Rozdíl, na kterém skutečně záleží
III. Síla nálady
IV. Zrození dokonalosti: víra
V. Sedm lží o úspěchu
VI. Ovládnutí mysli: jak řídit vlastní mozek
VII. Posloupnost úspěchu
VIII. Jak vypátrat cizí strategii
IX. Vnější projev: cesta k dokonalosti
X. Energie: palivo pro dokonalost

II. ČÁST: Základní vzorec úspěchu
XI. Zapomeňte na všechna omezení: co chcete?
XII. Síla přesnosti
XIII. Kouzlo vazby
XIV.Vrchol dokonalosti: metaprogramy
XV. Jak překonávat odpor a řešit problémy
XVI. Přeznačkování: síla perspektivy
XVII. Fixujte se na úspěch

III. ČÁST: Vedení: výzva k dokonalosti
XVIII. Stupnice hodnot: hlavní kritérium úspěchu
XIX. Pět klíčů k bohatství a ke štěstí
XX. Vytváření trendů: moc přesvědčovat
XXI. Živoucí dokonalost: výzva pro lidstvo
Slovníček pojmů
Robbinsův výzkumný ústav

Ivan
Ivan
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 211
Reputácia Reputácia : 1
Dátum registrácie : 13.09.2010

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

http://psychiatria.nazory.eu/
hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Ivan Po 13 september 2010 - 11:07

Tak som sa stručne zoznámil s princípmi NLP a toto je výsledok. Nič nového pod slnkom pre mňa. Praktikujem to už roky bez toho, že by som to nejako pomenovával, alebo sa to od niekoho učil. Proste ma to naučil život a okolnosti.

Chcel by som poznamenať, že tento prístup je čiste psychologického charakteku, a dokáže vplývať len na patológiu v tejto oblasti. Schizofrénia poväčšine ale nie je psychologickým problémom, ale fyzickým problémom. Ako možno viete, schizofrénia je len pomenovanie príznakov, nehovorí nič o tom, o akú chorobu sa jedná. Na to aby ste dostali diagnózu schizofrénia stačí splniť len niektoré zo škály schizofrénnych príznakov. V niektorých prípadoch nemusíte splniť žiadne, viď prípad Denisa, stačí, ak si ich iluzívne, alebo pseudoiluzívne vytvorí psychiater.
Prácu psychiatrov pozná každý z vás, a viete, že to nie je nič zložité. Rozsah psychiatrickej práce je veľmi malý a je odkázaný len na pomenovanie príznakov a nasadenie liečby, ktorú každý z vás pozná. Na psychototické problémy antipsychotiká, na depresiu antidepresíva a na úzkostné stavy anxiolitiká. Maniaci dostanú líthium.
Psychológova sa snažia zlepšiť váš prístup k okoliu a k sebe, a tým to zhaslo.
Čo ale keď nič z toho nezaberá? Respektíve vás to nevylieči? A nevylieči vás ani najdokonalejší NLP prístup? Čo potom? Nuž treba hľadať a skúšať ďalej, čo by mohlo zabrať.
Ivan
Ivan
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Ivan Po 13 september 2010 - 11:19

Niekde som tu čítal o elektrošokoch. Zamýšľali ste sa niekedy, prečo môžu byť elektrošoky efektívne? Teoreticky ich môže byť veľa, ale jeden taký logický je napríklad tento. Prečítajte si najprv toto: http://fakty.wgz.cz/schizofrenia . Paraziť. Je zničiteľný, alebo prinajmenšom oslabiteľný elektrickým prúdom vpusteným do hlavy.
Ivan
Ivan
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  filipka Po 13 september 2010 - 18:51

Rozne fantasticke teorie sa objavuju stale.
Mna by vsak zaujimalo, ako by vysvetlila teoria o prazitarnom ochoreni DEDICNOST SCHIZOFRENIE? Asi nijako...
filipka
filipka
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1048
Reputácia Reputácia : 120

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Ivan Po 13 september 2010 - 21:44

filipka napísal:Rozne fantasticke teorie sa objavuju stale.
Mna by vsak zaujimalo, ako by vysvetlila teoria o prazitarnom ochoreni DEDICNOST SCHIZOFRENIE? Asi nijako...

Objavujú sa fantaziálne aj vedecké teórie. V prvom rade si treba ujasniť, čo to vlastne schizofrénia je. V podstate ide len o pomenovanie príznakov choroby, nie však pomenovanie skutočného ochorenia, ktoré tieto príznaky spôsobuje. Aj keď náznaky tu sú. Jedným z nich je aj parazitálna infekcia. Schizofréniu spôsobuje napríklad aj intoxikácia ťažkými kovmi, alebo špatný metabolizmus dôležitých látok pre telo z potravín. Samozrejme že môžu existovať aj ďaľšie dôvody, o ktorých sa ešte nevie. Len tak pre zaujímavosť. Častým príznakom duševných poruch je derealizácia, ktorú vyvoláva špatná funkčnosť súčastí zodpovedných za bezporuchové vnímanie. Pozrite si, ktoré zdravotné indispozície môžu napríklad spôsobovať derealizáciu a tým aj nejakú formu psychickej újmy http://derealizace.wgz.cz/.
Takže dedičnosť u schizofrénie môže byť spôsobená rôznymi okolnosťami. Pri toxoplasmoze to môže byť: Vrodená toxoplazmóza je špeciálna forma, pri ktorej je plod infikovaný cez placentu od matky. http://sk.wikipedia.org/wiki/Toxoplazm%C3%B3za . Alebo sa môže geneticky zdediť znížená časť imunity , zodpovedná za slabú obrany schopnosť pred toxoplasmozou. Nakaziť sa toxoplasmozou nie je až taký problém. http://www.vasekocka.estranky.cz/clanky/jeste-neco-o-chorobach/toxoplasmoza.html
Psychiatrická štúdia z Hradca Králové http://www.tigis.cz/PSYCHIAT/Psychiatrie02_06/WEB/PDF%20web/05_18_Holub_final_web.pdf
Ivan
Ivan
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Ivan Po 13 september 2010 - 22:04

O tom, že všetko závisí od kvalitnej práce lekárov je aj tento príbeh: Cäcila D. se už pět let přemísťuje z jedné neurolog. – psychiatr. kliniky na druhou a je podrobována různým diagnostickým i terapeutickým výkonům: od lumbální punkce po encefalografii, od narkoanalýzy po elektrošoky. Nakonec v lékařské zprávě stojí: „Něco organického je vyloučeno: jedná se o konverzní hysterii.“ S touto diagnostickou etiketou je pacientka přeložena na naše oddělení. Již při naslouchání anamnéze se nám vnucuje myšlenka, že všechno mluví pro talamické ložisko .Rentgenové vyš. Vykazuje chronické zvýšení nitroleb. tlaku. A oční nález svědčí pro „chorioiditis centralis peracta“. Touto oklikou se dostáváme od hypotetické místní diagnózy „talamické ložisko“ k diagnóze toxoplasmózy. Sabin-Feldmannova zkouška vskutku vychází pozitivní je i toxoplasmická reakce.
Ivan
Ivan
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Ivanko Pi 17 december 2010 - 13:56

ahoj Denisa,dávam ti za pravdu, že psychiatri naozaj nepracujú tak ako majú a naozaj skoro každý človek by teoreticky mohol mať nejakú diagnozu po návšteve u psychiatra..ak chceš tak si prečítaj čo som napísal do témy Schizotypová porucha..je tam jeden moj príspevok..
Ivanko
Ivanko
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 64
Reputácia Reputácia : 7
Dátum registrácie : 17.12.2010
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0