Čo ste dnes jedli?
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl
Strana 4 z 22 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22
Re: Čo ste dnes jedli?
ranajky: celozrnna zemla s fit rybacim salatom
desiata: riso - mliecna ryza kokosovo cokoladova, celozrnna zemla s karickou + rukola
obed: sosovicova polievka na kyslo
olovrant: krupicova kasa s kakaom a skoricou, maliny
vecera: smoothie z ananasu, jablka a mrkvy; celozrnny rozok s pikantnou pastekou
veronicka- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 154
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ja dnes:
- raňajky: parížsky šalát (140g), 1 rožok, čaj
- desiata: 1 menší rožok s 37 g paštéky Májky
- obed: slepačí vývar (300ml), kuracie na šťave+petržlenové pyré (120g+200g)
- olovrant: 1 rožok s 38 g paštéky Májky
- večera: zemiaky+tatarská light (150g+30ml), kolienka so syrovou omáčkou (200g+75g)
- večerné zobanie: 3 dcl džúsu
Pitný režim: voda asi 1,5 litra, 3 dcl džúsu, asi 0,5 l (sladeného) čaju
Spolu: 10 800 kJ
Dnešné cvičenie: 30 minút priemernou rýchlosťou na rotopede (výdaj 900 kJ)
Výsledok dnes: 10 800 - 900 = 9900 kJ
Prehreškami boli zemiaky s tatarskou, spravili mi večeru dvojchodovú, čo je proti pravidlám. Mohol som si odpustiť aj ten džús. Aspoň ten džús som však "matematicky" spálil dnešným cvičením na rotopede. Bazálny metabolizmus mám inak asi 10 tisíc, alebo tak nejak, takže som možno aj 100kJ v mínuse - skrátka čokoľvek pod 10 tisíc je u mňa z dlhodobého hľadiska chudnúce. Pri týždennom dodržaní 9000 kJ denne som schopný klesnúť o 0,5 kg váhy... Hoci teraz samozrejme sledujem skôr to brucho, než váhu. Osvedčuje sa mi papať takto často, ako zobrazujem hore v jedálničku. Vychádza to tak, že raňajkujem asi okolo 7:55, desiatujem okolo 10:15, obedujem okolo 12:20, olovrantujem asi o 15:20. Večeriam asi o 17:30, alebo niekedy medzi 18:00 a 19:30. Paradoxne keď takto často jem, tak zjem menej energie, cítim sa vitálnejšie, spokojnejšie, v skutočnosti práveže menej myslím na jedlo. Má to 2 hlavné benefity:
- výsledne za deň zjem menej, lebo ma nelákajú kalorické bomby
- som vitálnejší a spokojnejší počas väčšiny dňa
Dnes ma z vody nebolelo brucho, tak som rád. Nechával som si ju aj 2 minúty po načapovaní z umývadla odstáť. Možno aj to pomohlo.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5075
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 537
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
ranajky: celozrnny rozok s fit treskou
desiata: obycajny rozok s pikantnou pastekou
obed: sosovicova polievka na kyslo
olovrant: krupicova kasa s kakaom a skoricou
vecera: obycajny rozok s karickou, smoothie z ananasu, jablka a mrkvy; orechovo - kakaovo - skoricove kolace s lekvarom a citronovou polevou na vrchu, ktore som sama piekla
veronicka- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 154
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
- raňajky: 1 rohlík s cesnakovou nátierkou, čaj
- desiata: 1 rohlík s cesnakovou nátierkou
- obed: cesnaková krémová polievka (330ml), hrachová kaša (300g), údené (120g), 1 chlieb (asi 65g)
- olovrant: 1 čistý chlieb (asi 65g)
- večera: 2 litre nízkoenergetického džúsu Zeus
Pitný režim: asi 1,25 litra vody, čaj, 2 litre džúsu
Spolu: 10 000 kJ
Už niekoľko dní vôbec nepijem energeťáky, žiadne typy. Kofeín prijímam v podobe Cofi-Tabs (okolo 300-400 mg denne). Dnes som mal 250 mg Cofi-Tabs. Ani z takto zníženého kofeínu ma nebolela hlava, takže možno sa aj telo tešilo, prospelo mu to. Únava však mierne prítomná bola, tiež poklesy nálad. Dalo sa to však ustáť, myslím. Zaujímavosťou mi je, že som potreboval sýtu, no nízkokalorickú večeru, nakoľko som mal obed až päťtisícový. Džús Zeus, 2 litre, mi dobre padol ako riešenie, tie 2 litre majú spolu len 1300 kJ, a pritom výborne zasýtia. Vypil som ich v priebehu dnešného večera, už som ich bol aj vyweckovať. Ešte rozmýšľam vysadnúť na rotoped aspoň na 20 minút len tak sa pohýbať trošku. Cítim sa fyzicky unavený, ale priťahuje ma to, že mám na tom rotopede minimálnu záťaž, takže si len pádlujem navoľno. Je to príjemné ako ľahký pohyb, určite to nebuduje svaly. No to nevadí, na nohách nepotrebujem budovať svaly. Práveže mi skôr vyhovuje hýbanie sa ako také, nenáročné. Nemyslím si, že je toto moje úsilie celkom bezo zmyslu.
Zostávam s pozdravom, papáči.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- raňajky: 1 chlieb s paštékou (60g/48g), čaj
- desiata: 1 rohlík s treskou (50g/50g)
- obed: kokosový koláčik (30g), makový koláčik (30g)
- olovrant: 1 rohlík s treskou (50g/50g), špagety carbonara (440g)
- večera: hovädzí vývar so slížami (200ml/180g)
- večerné zobanie: jahody (150g), cesnakové pečivo (70g), zopár zemiakov z hrnca (50g), čaj
Pitný režim: čaj (asi 8 dcl), voda (asi 1,5 litra)
Spolu: 11 000 kJ
Analýza:
Dneska som nejedol obed, dal som si namiesto neho zobance koláčikov od kolegýň. Obed sa mi tak (špagety) presunul na piatu, keď som už mal v práci končiť, no ešte som zostal cezčas. Myslel som, že to už bude finito, a reku že si to uvediem ako večeru. Lenže po 2-3 hodinách po ôsmej som dostal opäť hlad, lebo údajná večera už bola zrazu dávno. Tak som sa zažral do polievky, jahôd a podobne. To mi spôsobilo prekročenie limitu.
Ponaučenie:
Z toho mi vyplýva, že nemôžem jesť večeru (ani v práci) už o piatej. Pekne treba riadne obed. A potom jesť 6krát denne, niekedy 5krát. Zajtra to tak skúsim... Dôraz dávam cez sváče na pečivo, pričom čoraz viac chcem rožky nahrádzať chlebami, nakoľko sú tiež sýte, a pritom vedia mať menej kJ a sú tiež nutrične lepšie, než tzv. tukové rožky. Navyše viaczrnné chleby mi chutia, na rozdiel od viaczrnných rožkov, u ktorých preferujem totiž bielu verziu. Vyhovuje mi pravdepodobne jesť každé 2 hodiny. Inak som hladný a zároveň mi bez cukru a energeťáku klesá nálada. Dnes som nemal energeťák, nemal som obed a nálada išla strašne dolu. Až som sa neovládol a siahol po prvom zdroji cukru, ktorý som videl, teda kolegynine koláčiky. Zajtrajší jedálniček mám rozvrhnutý na 6 jedál, dohromady je tam predpoklad asi 9 000 kJ. To by bolo fajn.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
Pamätám si, že som dokázal menej jesť vlastne vtedy, keď som veľa pil bezkalorickú kofolu alebo nekalorické kolové limonády (cola zero a podobne). A to v objeme aspoň 3-4 litre denne. Vlastne som každé pomyslenie na jedlo zahnal touto limonádou, ktorá mi imitovala v puse sladkú chuť a bublinky priestorovo vypĺňali žalúdok.
Ešte nejdem sa vracať ku kole, zatiaľ sa snažím naďalej vopchať do 9 tisíc nejak vôľovo a nútením. Nie je to nepríjemné, skôr je to hobby a zapisovanie ma baví, človek sa cíti viac pri kormidle svojho osudu a menej sa cíti pod tlakom nepredvídateľných okolností. Len teda moja chuť do jedla je výrazná - čítal som, že to môže súvisieť s nízkym sérotonínom. A veruže najmä v čase depresií mám ten apetít silnejší.
Ešte 5 centimetrov musím dať dole! Nech to baraj trvá aj 2 roky, ale podarí sa to. Chcem tomu veriť. Človek musí mať nejakú nádej a nejaký cieľ.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
- raňajky: 1 rožok s florou light a reďkovkou, čaj
- desiata: 3 pralinky z bonboniéry (30g)
- obed: vyprážané kuracie stehno (150g), ryža (150g), kompót (100g), slepačí vývar (330ml)
- olovrant: chrumky (asi 25-30g), energetická tyčinka BA! (40g)
- večera: hovädzie na šťave (150g), zemiaky (350g), tatarská light (40ml)
Pitný režim: 1,5 litra minerálky, 5-6 dcl čaju
Povzbudzováky: 80 mg ginka, 280 mg kofeínu v tabletkách Cofi-Tabs+MemoPlus (+ nejaký som mal aj v čaji, lebo robíme doma do čajníka čierny čaj Pigi s cukrom)
Spolu dnes: 9700 kJ
Trochu ma mrzí, že som zobal z tých maškŕt, mám na mysli tie pralinky a chrumky. Zajtra sa pokúsim opäť polepšiť, rozpočet mám naplánovaný na 8700 kJ. Včera to bol otras, mal som vyše 12 tisíc, lebo som si dal večer chipsy a počas dňa som mal navyše 2 sladké rožky (makovky). Tieto tri položky spravili veľa, bezmála 3500 kJ. Čo už, čo bolo, bolo, treba sa sústrediť, aby ďalšie dni boli lepšie.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
Strana 4 z 22 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22
» Ako sa dnes máš? 19
» Ekonomické zdravie
» Ako sa dnes máš? 4