Čo ste dnes jedli?
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl
Strana 11 z 21 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 21
Re: Čo ste dnes jedli?
- raňajky: kakaové mušličky s mliekom
- desiata: 1 menší banán, 1 káva s mliekom a cukrom, 2 krajce chleba so syrovou nátierkou
- obed: cestoviny Maggi Teriyaki
- olovrant: 1 jablko
- večera: 2-3 krajce chleba s florou light, cibuľka, 2 rajčiny
- druhá večera: 1 väčší krajec chleba s florou light
Pitný režim: asi 2 litre vody z vodovodu
Energia: 8700 kJ
Bielkoviny/Sacharidy/Tuky: 70g / 300g / 50g
Poslednú nedeľu a pondelok som mal prežracie, asi pätnásťtisícovky. Utorok a streda boli lightové, do 10 tisíc. Štvrtok bol zase žrací, asi 15 tisíc. Dnešný piatok návrat k lightovému režimu. Možno by som to mohol mať tak, že 2 dni lightové, následne 1 žrací. Možno aspoň na udržiavanie hmotnosti a na kompromis s mojimi chuťami by to mohlo byť aké-také riešenie.
Zajtra skúsim opäť lightovo.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5074
Reputácia : 943
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
- desiata: 1 krajec chleba s florou light, cibuľka, 1 malý banán
- obed: cestovinky Maggi Indické, pol pohára mlieka
- olovrant: 1 malý banán
- večera: 1 krajec chleba s florou light, 2 rajčiny, 3 poháre benzoanovej sladidlovej žbrndy
- druhá večera: musli tyčinka Fit malinová
Pitný režim: asi 1,5 litra vody z vodovodu, asi 7 deci benzoanovej sladidlovej žbrndy
Energia: 7200 kJ
Zajtra idem na návštevu rodičom, takže ma pravdepodobne nabalia nejakým jedlom. Je možné teda, že zajtra už lightový deň nebude. Skúsim sa však držať striedmosti, veď každé odrieknutie má zmysel, hoci by som prešvihol aj 10 tisíc, lebo trebárs 12 tisíc je predsa len lepšie než 15 tisíc. Nie je dobré si povedať: "No už som si kalorický rozpočet pokazil, takže už je to jedno, môžem sa prežrať až do prasknutia, už sa kontrolovať nemá zmysel." To je velice chybné tvrdenie. Vždy má zmysel sa zastaviť a zaradiť spiatočku. Raz to tuším Tomas (@tomas) na fóre napísal, hoci v inej súvislosti, a síce že, ak sa ocitneme v jame na dne, tak je dôležité prestať ďalej kopať."
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
- raňajky: kakaové mušličky s mliekom, pohár sirupovej vody
- desiata: 1 light energeťák, asi 3 malé kúsky koláča (s lesným ovocím) - sumárne asi 80-100 g
- obed: hŕstková polievka, pangasius v syrovej omáčke, zemiaky, bylinkový dressing
- olovrant: hŕstková polievka, 1 light energeťák, 1 kokosová mandľa, 2 čokoládkové tabuľky
- večera: acidko (250 ml), fazuľová polievka s údeným a slížami (sumárne asi 450 g), čaj
Pitný režim: asi 2 litre rôznych tekutín (sirup, energy, žbrndy, voda, čaj)
Energia: 11 500 kJ
Tuky: 133 g (175% doporučenej dennej dávky)
Sacharidy, bielkoviny, vláknina:
Boli teda aj maškrty v práci a večer som sa trochu naládoval u rodičov. Nebyť maškŕt, desaťtisícovka by bola dodržaná. Ale tuky sú špatné a zisťujem, že pokiaľ chcem dať dole to brucho, tak si musím sledovať už aj ten pomer živín. Už to nie je, ako keď je človek tučnejší, že reku stačí sledovať kalorický limit - už teraz mne musí záležať aj na pomere živín: jednak kvôli účinkom na regulovanie hladu a jednak kvôli tomu, že priveľa sacharidov alebo priveľa tukov nad limity jednoducho už bruchu a pásu nie je jedno. Naopak, ich limitovanie do odporúčaných denných dávok vie výrazne pomôcť môjmu cieľu znížiť centimetre na páse.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- raňajky: 300 g halušiek s 2 vajíčkami
- desiata: 2-3 poháre sirupovej vody, 1 banán
- obed: dojedenie menšieho kúska kuracieho vyprážaného rezňa, lečo s ryžou + ipeľská klobása, 1 káva s cukrom
- olovrant: zobanie cigánskej (okolo 80-100 g), 3 poháre bielej Viney
- večera: hovädzia polievka, 0,5 l čapovanej kofoly, hranolky, omáčka, hamburger (mäso, žemľa, volské oko, šalát), kakaový zákusok so šľahačkou a posypom
- nočné jedenie: hovädzia polievka, 0,5 l čapovanej kofoly, hranolky s kečupom, volské oko, 2 poháre viney
Pitný režim: Vinea, voda, polievky, kofola
Energia: 21 000 kJ
Sacharidy: 186% doporučenej dennej dávky
Tuky: 260% doporučenej dennej dávky
Vláknina: ok
Ak budem takto jesť, tak sa budem o chvíľu gúľať.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- desiata: 3 toasty (vnútri bola len maslová rama), šálka kávy s cukrom a mliekom
- obed: kôprová omáčka (z mlieka), zemiaky, 1 vajco
- olovrant: trochu zemiakov s kečupom
- večera: kôprová omáčka (z mlieka), zemiaky, 1 vajco
- druhá večera: 1 krajec chleba s ramou a soľou
Pitný režim: Pigi čaj (asi 1,5 l), ovocný čaj (asi 5 deci), voda (asi 2,5 dcl)
Energia: 9700 kJ
Pomer živín: relatívne ok, ale tuky vyskočili na 97 g (teda 127% odporúčanej dávky)
Dnes s jedením vcelku spokojnosť. Uvidím, ako ďalej. V posledné týždne som strašne rozjedený, takže mi príde dnešná strava slabá na objem a na počet porcií, inými slovami pociťujem aj teraz potrebu ísť zjesť ešte ďalšiu, nejakú tretiu večeru. Budem sa snažiť tomu nevyhovieť. Veď nemôžem tancovať, ako mi pudy a chute pískajú, to ja som vo svojom tele šéf. Takže keď raz poviem, že už som toho zjedol dosť, tak pekne očakávam, že sa mi láskavo nebude žalúdok alebo jazyk alebo kto vzopierať. Ach, keby to bolo také ľahké...
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
ranajky-nic
obed-cervena kapusta knedlik maso
vecera-sunka 2 rohliky mandarinka
celkovo pijem vela mineralky tak 2 aj 3 litre cez den co mozno ani nieje na skodu co ma viac mrzy ta kava stale okolo 5 poharou dene.
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 525
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
---
Čo sa týka mňa, tak včera ešte padla za obeť aj tretia večera - konkrétne som sa nedokázal ukontrolovať, tak som dojedol ten štvrtý mastný toast, dal si k nemu len tak vajco natvrdo ako "prílohu". A potom som dojedol celú misu kôprovej omáčky so zemiakmi. Je to des so mnou. Naozaj som navyknutý na 12-13 tisíc kJ a okolo 6-7 plných chodov denne. Keby teraz vypukla nejaká vojna tuná a bol by nedostatok jedla na trhu, tak ja by som padol za obeť medzi prvými. Rozhíčkaný civilizáciou... Rasťo by naopak vydržal pravdepodobne do konca vojny bez ujmy, ešte by sa aj tešil z úbytku hmotnosti.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- desiata: krajec chleba s ramou a soľou
- obed: zemiaky, 2 volské oká, kečup
- olovrant: malý energeťák sladký, 6 deci džúsu
- večera: zapečený karfiol s fliačkami + zemiaky + kečup, asi 2 deci gulášovej polievky (zobanie z hrnca)
- druhá večera: zapečený karfiol s fliačkami + zemiaky + kečup
Pitný režim: ovocný čaj (asi 1,5 l), zázvorový čaj (asi 5 deci)
Energia: 10 100 kJ
Živiny: relatívne ok, ale sacharidy povyskočili na 119% odporúčanej dávky
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
raňajky: chlieb so šunkou a šalátom
desiata: jogurt
obed: prírodny rezeň, ryža
večera: sardinky v paradajkovej omáčke
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2283
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
kimi2028 napísal:Dnes v nedeľu:
raňajky: chlieb so šunkou a šalátom
desiata: jogurt
obed: prírodny rezeň, ryža
večera: sardinky v paradajkovej omáčke
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
- desiata: chleba s taveným syrom, šálka kávy s 1 lyžičkou cukru, hrsť rôznych orieškov (20 g)
- obed: polievka Maggi kuracia kari, 1 banán
- olovrant: chleba s taveným syrom, 1 banán
- večera: hrsť rôznych orieškov (20 g), chleba s maslovou ramou
- druhá večera: 1 jablko, srvátkovo-mliečny kokteil
Pitný režim: asi 4-5 deci vody s rozpustenými vitamínmi (raz C, raz multi), 1,5 l zázvorovo-citrónového čaju Popradský, 6-7 deci ovocného čaju
Energia: 8600 kJ
Pomer a pôvod živín: relatívne ok, na nič lepšie som sa dnes nezmohol
Dosť nezdravé bolo asi len tá polievka, ktorá obsahuje éčka a glutamán. Kakaové mušličky majú zas prebytočný cukor a o tavenom syre chyrujú povesti, že nie je úplne v poriadku. Rama je zase plná stužených rastlinných olejov. Takže je strašne ťažké niečo zjesť, čo by bolo stopercentne zdravé. Dokonca aj to jablko je postriekané pesticídmi a to mlieko je z kráv, ktoré sú kŕmené v priemyselných veľkochovoch kadečím. No jedzme niečo naozaj zdravé... ale aj tak verím, že sa má zmysel snažiť a nachádzať si cestičky, ako svojmu telu skôr stravou pomáhať, než ho trápiť. Som presvedčený, že aj v dnešnej dobe to do istej miery je možné.
Pokračujem.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Olovrant: treska s bagetou
Obed: pizza
Večera: sardinky
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2283
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Strana 11 z 21 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16 ... 21