Konflikty s rodinou
Strana 1 z 2 • 1, 2
Konflikty s rodinou
Okrem inych tazkosti tychto dni ma trapi aj toto:Moja sestra so mnou v juny tohto roka prestala uplne komunikovat.Hovoril som o tom aj s Ester,ale davam to aj sem,reku mozno sa niekto z Vas k tomu vyjadri...
Bolo to kratko po navrate zo Zaluzia.Vedel som,ze nieco nie je v poriadku cca 2 mesiace:Ked som sestre volal,ze ako sa ma a pod.,tak raz za 3 tyzdne,zacala so mnou jednat vyhybavo,zbytocnym obkecavanim,akoze zartami,zahovaranim,nezmyselnymi "srandickami".Uz ma to dozralo,lebo ked som raz volal mame,zdvihla to sestra a zacala so svojimi obvyklymi hlupostami,tahala mi zbytocne peniaze a ked som ju poziadal aby odkazala mame,ze nech mi neskor zavola(lebo vtedy nemala cas),sestra povedala,ze povie,ale neurobila tak.Dufam,ze to nebol umysel...
Tak som sa teda odhodlal tuto vec riesit a sestre zavolal.Nezdvihla,a tak som jej napisal sms,ze co to ma z jej strany znamenat a ako to mam chapat.Odpisala az na druhy den rano,ze je to jej posledna sprava a ze ju uz vobec nemam kontaktovat,nijako...Prelakol som sa,ze si chce ublizit,lebo sa v minulosti tiez liecila- na hranicnu poruchu osobnosti.Volal som rodicom->ze vraj je vsetko v poriadku a ze ved ona sa mozno predsalen ozve.
Neozvala sa doteraz.A ked sme sa na prelome jula/augusta stretli na rodinnej oslave pretvarovala sa a ja som jej na to skocil.Zachytil som sice zotri posmesne poznamky na moju adresu,ale nevenoval som im pozornost.Na oslavu som totiz isiel s tym,ze nic nejdem vycitat,riesit,atd.
Az pri luceni mi svitlo:So sirokym usmevom povedala,ze jej urcite nemam ani volat,ani...
Ach,Boze,ako mi to mohla len urobit,vlastna sestra.Dyka do chrbta...V minulosti som sice nebol dobry brat,aj som jej to povedal,snazil sa to za ostatnych cca 10 rokov napravit.Hodila ma cez palubu ako nepotrebnu pritaz...
??????
Michal- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 265
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 36Bydlisko : Poprad resp.Levice
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Konflikty s rodinou
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 38Bydlisko : Adamov, ČR
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
-
Hnusna ziarlivost,hnusna zavist,hnusne porovnavanie sa>plati pre oboch...tazka vztahovacnost u mna...tazka co???teatralnost,citove vydieranie,pycha ?u nej...
Pozri sa,co si dosiahol ty za dva roky,stale rovnaka nula...ja som sa z toho dostala...ty nevies,nechces,nedokazes???
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stavDiagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:

Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
napadá ma, aby si všetky svoje záležitosti pekne spísal na papier a podumal nad tým. Tak trochu to čistí myseľ. Rozpíš si, čo je aké v Tvojom živote a ako by si postupoval, prípadne skôr ako by si o daných záležitostiach poradil niekomu blízkemu, kamarátovi.
Je to pomerne jednoduché, ale zároveň účinné.
Veľa zdaru!
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4765
Reputácia : 764
Dátum registrácie : 19.09.2010Bydlisko : Západ Slovenska
Zdravotný stavDiagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Toto je uplne presne napisane.filipka napísal:Shadow, zo správania sa niekoho s hraničnou poruchou osobnosti si nič nerob. Ja viem, je to sestra a chceš mať s ňou normálny vzťah, ale to, že ťa takto odrezala, je dôkaz, že hraničiarkou ostala a možno ňou bude do smrti. Hraničiari buď milujú alebo nenávidia, robia radikálne rozhodnutia behom chvíle a po čase zase naopak, takže je dosť možné, že sa situácia po čase opäť zmení. Vyrovnaná osoba sa k bratovi chová inak, no.
Tiez som hraniciarka a takisto som odstrihla od seba najlepsieho kamarata, s ktorym sa poznam cca 18 rokov, proste zo dna na den som si ho vymazala nielen z mobilu, FB apod., ale celkovo zo zivota, a to som ho ani neznenavidela! Proste... mala som dojem, ze sa mi otocil chrbtom, a to len preto, ze ako vysokoskolak je teraz kdesi uplne inde nez ja. Takmer vsetci moji priatelia su kdesi inde. A tak mam pocit, ze ziadnych nemam, bo som ich od seba postupne odohnala. V skutocnosti to ani nechcem, ale v ramci black & white videnia som teraz dopadla takto. Mozno sa k nim vratim (ale bohvie, ci oni ku mne).
Myslim, ze by som bola schopna urobit to i vlastnej rodine, fakticky som to i urobila babke - totalne ma nastvala kravinou a prestala som k nej chodit, kontaktovat ju. Vidime sa iba na Vianoce. Milujem alebo nenavidim, vobec nic medzi tym. A ani mi to nie je luto, ako sa k nej spravam. Znenavidela som ju a mam pocit, ze si to zasluzi.
Rovnako som zo svojho zivota vyhodila expsychologa, ktory so mnou robil dva roky. Po prvej hospitalizacii v PK ma vyhodil, a sice uznavam, ze opravnene, proste na mna nestacil, ale nacas som ho znenavidela. Potom som ho sice poziadala o priatelstvo na FB (pochopitelne neprijal) a parkrat mu napisala SMS, ale nikdy nereagoval. A tak ho teraz z duse nenavidim a viac ho nechcem vidiet.
Proste sme takito. Pochybujem, ze z HPO sa da dostat.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stavDiagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Ale naozaj:klobuk dolu pred Tebou a vsetky palce hore!!

Vies,velmi ma boli,ako sa ku mne sestra zachovala a najhorsie na tom je,ze jej nestojim ani za najmensie vysvetlenie...

Dakujem Ti!!Teraz uz viem presnejsie,ake to vlastne tazke naozaj ma....
Vidim,zial aj to,ze kedze sa segre teraz dari(co je super)tak jej pycha(ktoru ma prirodzene v sebe kazdy clovek)ju urcite nijak nemotivuje co i len zavadit o mna...
Ty sa boris s tazkostami aj nadalej a velmi statocne!!

Budem velmi velmi rad,ked Ta budem pocut na stvrtkovom zelle!

S najuctivejsim pozdravom Michal:geek:(ajaj,tohto chlapika mam coraz radsej;)
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:

Chapem, ze spravanie Tvojej sestry Ta boli. Nie som velmi schopna mysliet racionalne, tak, ako by uvazoval zdravy clovek, ale ked si to takto citam, mrzi to i mna. Je prospesne nastavit takto hraniciarovi zrkadlo. Nechcem a nemozem Tvoju sestru sudit a zelam Ti, aby svoje spravanie zmenila, ale neviem, ako to dopadne.
Svojho casu som pisala na FB hlboke uvahy o samovrazde a jedna kamaratka ma, ako som to pochopila ja, vysmiala. Ale ked som si to po rokoch citala, uvedomila som si, ze mi chcela len pomoct. Po troch rokoch som ju poziadala o opatovne spriatelenie, co prijala, ale nas vztah uz viac nie je taky, aky byval. Takze ma to mrzi, ale obavam sa, ze podobne to dopadne i medzi Tebou a Tvojou sestrou. Mozno aj bude chciet, ale uz nedokaze.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stavDiagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

Ide o to,ze ja si nepamatam zo segrinej strany ziadnu skutocnu uprimnost,teda taku ktorej by sa dalo verit.Mozno bola niekedy uprimna k rodicom ale ku mne??sotva.
A sebakritika??Sestra vedela perfektne slahat ohen na vsetky strany,ale ked islo o jej pochybenia,preslapy a pod.nedokazala povedat napr.:Za toto som zodpovedna ja...
Ale co som neznasal najviac bolo jej "divadelne umenie" a tendencia stahovat vsetku pozornost na seba...
Ano,jednoznacne nemam,co sa tyka "stahovania pozornosti", ciste svedomie(nastupila obojstranna ziarlivost a moja vyhrocujuca sa vztahovacnost~>ze segra intriguje u rodicov proti mne,ze sa ma snazi vytlacit z mojej pozicie "choreho dietata")==>>velmi nechutne veci...
Meret,preto ta tak obdivujem,lebo(viem,nie si moja sestra)si zareagovala tak ako moja sestra nedokaze(a pochybujem ci vobec chce)...Urcite Vas dve nechcem porovnavat,ale proste to vidim tak,ze Ty zvladas HPO a samu seba o dost lepsie....a ani ja nezvladam sam seba a F 25.1 tak ako by som uz mal a potreboval...
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 1 z 2 • 1, 2