Novinky na schizo.sk
Strana 4 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Novinky na schizo.sk

Čo sa týka pracovnej ponuky, tú som ešte v máji odvolal. Ozvali sa mi síce schopní ľudia, ale prišlo mi ľúto dávať na to peniaze.

Opravil som aj reklamu na Zello dialógy - sobota o 20:00 a stránka na osvobodse.cz.
Kde-tu som opravil staré preklepy.
Snáď sa Vám stránka bude zdať sympatická - držte, prosím, v tomto palce, aby som ju pravidelne aktualizoval a mal k tomu nápady.

http://schizo.sk

Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5024
Reputácia : 937
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4780
Reputácia : 771
Dátum registrácie : 19.09.2010Bydlisko : Západ Slovenska
Zdravotný stavDiagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Viac informácií tu:
Založená nová facebooková skupina "Schizo.sk (komunita)"!
Viac informácií tu:

Matej- Okoloidúci
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-

Zatiaľ sa dá prispieť len prostredníctvom Paypalu, avšak v priebehu budúceho týždňa očakávam aktiváciu zabezpečeného online rozhrania, cez ktoré sa bude dať prispieť aj bežnými platobnými kartami online.
Samozrejme, neočakávam, že sa mi bude teraz hromadne finančne prispievať - len som túto možnosť implementoval do stránky pre prípad, ak by predsa len náhodou niekto chcel prispieť. Vyzýval ma k takémuto kroku už dávnejšie aj Jožin.

Viac informácií tu:

Matej- Okoloidúci
-
Je to otázka pre Meretseger,
Veľa píše o psychologičke Jane.Ak by sa dalo, chcela by som vedieť kde sa nachádza táto psychologička.
Ak sa to dá,napísať len ulicu a mesto ja si to potom vygoglim.
Konečne by som chcela nájsť psychologičku,ktorá pomože...
Ďakujem.
PSY- Anonymný

Dokonca mi napadlo pred pár dňami, že by som stránku schizo.sk zrušil, nezaplatil, skrátka stratil do nenavrátna a zostalo by len schizofórum. Ťažko povedať. Stále však dúfam, že azda, keď dokončím školu, budem môcť viac na blogu produkovať. Stále to posúvam kdesi do budúcnosti, a už som tým svojich čitateľov unavil natoľko, že stránku navštevujú zväčša len sporadické ip-adresy, ktoré sa tam ocitnú na minútu-dve z googla.

O to viac si vážim, že chodíte, priatelia, aspoň na toto fórum, a že tuná živo prispievate, takže projekt schizofóra sa za úspešný v malej miere už považovať dá. Uvidíme, ako sa to vyvinie ďalej. Trochu ma v súčasnosti trápi práve tá neproduktívnosť a chudobnosť mojej mysle, ktorá nemá dostatok ideí na zdieľanie. Plne sa moja myseľ vyčerpá príspevkami tuná na fóre. Dokonca si už ani nepíšem pravidelne denník do wordu dosť dlho. Vždy, keď mi napadne nejaká myšlienka, hodím ju na fórum a nemám potrebu ju zdieľať už inde alebo v inej podobe.
To hodnotím na tomto fóre ako také negatívum, ale z iného pohľadu to môže byť pozitívne, najmä ak sa na to podívame minimalisticky. Avšak ak som prevádzkovateľ aj stránky schizo.sk, tak treba niečo písať a zdieľať aj tam, nie?

Budem nad tým rozmýšľať a nad tým, ako bojovať s chudobou svojich myšlienok, a ako tie myšlienky, ktoré sa mi v mysli predsa len vyskytnú, prerozdeliť medzi viaceré alebo oba projekty.

Matej- Okoloidúci
-
Momentálne táto stránka nefunguje už dlhé roky, takže ak si ju zadáte, tak sa Vám zobrazí holé nič. Stránky s takýmto názvom je teda škoda.
Oslovil som majiteľa domény, že za koľko by ju bol ochotný odpredať, a žiaľ, stanovil jej cenu na 5000 eur. To je mimo môj rozpočet, resp. toľko za to nedám, ani keby som si na to rokmi našetril.

Takže musím zostať pri starom dobrom "schizo.sk" ...

Matej- Okoloidúci
-

Okrem toho som zaviedol celkom novú šablónu wordpressu. Dominuje v nej čierna, biela a zelená. Obrázkov je málo, ale plánujem v budúcnosti pridať ku každému článku nejaký free obrázok. Zrušil som odkazovanie a lajkovanie zo strany sociálnych sietí, takže stránka schizo.sk je teraz plne oddelená, čo umožňuje lajkovať obsah webovej stránky bez toho, aby sa to zverejnilo na sociálnej sieti daného lajkera. Totiž zaviedol som ku každej stránke a každému článku srdiečko, ktoré vyjadruje "like" (bez prepojenia so sociálnou sieťou). Bude to slúžiť na interné lajkovanie. Ďalej som zrušil možnosť registrácie na prezentácii, aspoň dočasne, lebo sa to míňalo pôvodnej predstave. A napokon som zrušil sekciu "Donate" - fungovala vyše pol roka, nikto za ten čas neprispel a mne to len kazilo povesť, akoby som chcel na niečom zarábať. Takže preč s tým.

Stránku si zatiaľ ponechávam, dostal som túžbu sa jej opätovne viacej venovať a viac pertraktovať svoje názory, myšlienky a skúsenosti práve na miestnom blogu, namiesto toho, aby som zahlcoval detailami schizofórum.

Matej- Okoloidúci
-

Matej- Okoloidúci
-

V súčasnosti pracujem na novej verzii stránky Schizo.Sk, ako som po tom túžil už dávnejšie. Nová verzia je založená na slobodne šírenom softvéri MediaWiki, ktorý mnoho z Vás pozná z portálu Wikipedia, pretože práve wikipédia je budovaná na báze MediaWiki.
Zatiaľ je plne dostupná aj stará verzia Schizo.Sk, avšak kvôli nejakým nedostatkom v databáze, ktoré som asi zle nastavil, dochádza občas k výpadkom niektorých sekcií. Napríklad ja to pociťujem v tom, že sa stránka dlhšie načítava a taktiež sa mi niekedy ukazuje chyba, keď chcem pridať alebo upravovať pôvodnú verziu stránky. Nová verzia zatiaľ takéto chyby nehlási, stretnúť sa však už teraz môžete s trošku dlhším načítavaním.
Linky:
Stará verzia: https://schizo.sk
Nová verzia: https://schizo.sk/1
Obe verzie sú od minulého víkendu už pod certifikátom https a sú zabezpečené.
Nová verzia sa ešte len buduje, momentálne som vo fáze preklápania obsahu starej verzie do MediaWiki, takže mnoho tam ešte nevidno. Žiaľ, času mám pomerne málo, cez týždeň som vyťažený a po večeroch unavený, prípadne mám depresie, takže evidujem širšie možnosti napredovať v projekte azda len cez víkend.

Neskorší plán je odstrániť z databázy starú verziu, nahodiť tú novú na priečinok /schizo.sk/, a nie na priečinok /schizo.sk/1/, ako je tomu teraz, čo by mohlo všetko urýchliť načítavanie.
Napriek tomu, že ide o bázu MediaWiki, zostáva aktuálnym aj môj tamojší blog a hodlám blogovať aj na tejto báze, čiže to že ide o softvér MediaWiki, nebude znamenať, že tam ponechám priestor len pre náučný a informatívny obsah.

Okrem preklápania obsahu mám problémy ešte aj s adresou webu, ktorá neberie niektoré písmená, ďalej databázové ťažkosti, zlé načítavanie, občasné výpadky na minútku-dve. Verím, že postupne na všetko prídem, pracujem v tomto ako samouk, čiže si hľadám na webe odpovede, ako čo riešiť. Zdá sa, že na akýkoľvek technický problém narazím, tak už ho niekto na internete predo mnou riešil a taktiež verejne vyriešil, takže môžem jeho riešenie odkukať.

Želám všetko dobré, zostávam informovať o postupe.

Pa.

Matej- Okoloidúci
-
Matej napísal:(...)
Okrem preklápania obsahu mám problémy ešte aj s adresou webu, ktorá neberie niektoré písmená, ďalej databázové ťažkosti, zlé načítavanie, občasné výpadky na minútku-dve. (...)
Problémy s adresou vyriešené.

Matej- Okoloidúci
-
Wordpressácke schizo.sk by teda mohlo akurát tak zostať na účely poskytovania náučného a informatívneho obsahu, prípadne životnoštýlového, zdravovedného a motivačného.

A Mediawiki-verziu by som asi odstránil, nech nebrzdí databázu a načítavanie stránky. Či? Má niekto na to nejaký názor, alebo to považujete za vyslovene moju vec, ktorá záleží len odo mňa? Hm... V tejto súvislosti je pravdou, že čítanosť Schizo.sk je asi 40 unikátnych IP adries denne, pričom návštevnosť Schizofóra je asi 140 unikátnych IP-adries denne. A na Schizofóre ľudia zotrvávajú časovo dlhšie, než na Schizo, tam je miera okamžitých odchodov oveľa vyššia než na fóre. Takže existuje x ľudí, ktorí sledujú fórum, a pritom so Schizo.Sk nemajú nič, resp. ich nijak nezaujíma. To môže byť prípad aj ľudkov, ktorí ste tu v ostatných mesiacoch práve aktívni, preto chápem, že na tieto moje dumania názor väčšina vlastne nemá a je im to jedno.

Takže pravdepodobný vývoj v ďalšom období:
- vymazanie MediaWiki-verzie, ponechanie len wordpressáckej verzie Schizo.Sk
- zrušenie môjho blogovania na stránke, ponechanie stránky len pre účely náučného obsahu
- pracovanie na skvalitnení, aktualizovaní a rozširovaní náučného obsahu

Matej- Okoloidúci
-
Strana 4 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

» Novinky v dzI/Ovom impériu ;)
» Diagnostikovali mi schizofreniu
» Citáty na schizo.sk
» Blog