F25 a Invalidny dochodok
F25 a Invalidny dochodok
Vsimla som si, ze viaceri na tuto diagnozu poberate ID. Ako je to s priznanim? Ma posudkovy lekar problem priznat ID cloveku s F25? Je to skor na polovicny alebo plny invalidny? Skuste ma trosku nasmerovat, tento mesiac mam posudkovu.
Dakujem za typy a dotazy, som si ista, ze mi pomozu
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 33
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: F25 a Invalidny dochodok
aj ja poberám ID na F25. Ako vieš, posudzuje to posudková lekárka na Sociálnej poisťovni a to na základe podkladov od obvoďáka, psychiatra a prepúšťacích správ z hospitalizácii. Mne prisúdili v 19-tich polovičný ID. Nedávno som bol na posudkovej (mám 29) a aj napriek tomu, že mi uznali vyššie percento ID, v reále bol nižší ako v mojich 19-tich. Znamená to vlastne to, že nemám odpracovaný počet rokov na ID. V reále sa našťastie nič nestalo a mám zachovanú výšku ID, ale vyplýva z toho, že ID si treba vybavovať čo najskôr po skončení školy.
Doporučujem Ti, aby si možno aj nadsadila svoje problémy a získala tak, čo najvyší možný dôchodok. Prvé posúdenie je spravidla smerodajné do budúcich kontrol. Želám Ti, aby všetko dopadlo v Tvoj prospech. F25 je vážna diagnóza s výrazným vplyvom na pracovné obmedzenie.
Maj sa krásne a držím Ti palce. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4765
Reputácia : 764
Dátum registrácie : 19.09.2010Bydlisko : Západ Slovenska
Zdravotný stavDiagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Mam nan s F 25 narok? v tlacive je moznost ci si podavam ziadost s doprovodom alebo bez, ktoru moznost mam vybrat? ako to mate vy?
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
ja mam TZP kartičku bez sprievodu. Z mojich kontaktov z nemocnice a stacionára viem, že k F25 preukaz dávajú. V čase, keď som ho dostal ja som bol predtým hospitalizovaný, ale v čase posudzovania som bol v zásade v pohode.
Tuto- V.I.P. Inventár
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
neviete nahodou ake rozmery ma mat fotka na ztp- preukaz?
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
tak som zobral pravítko a vyšlo mi to na 4X3 cm.
A ako tak pozerám, nebolo by u mňa odveci si dať preukaz vymeniť po rokoch.
PA.
Tuto- V.I.P. Inventár
hypomaniak- Domáci člen
- Počet príspevkov : 37
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 08.10.2012
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
Pozeral som všetky možné zákony a výpočty, strávil som tým niekoľko hodín, a dospel som k výsledku na kalkulačke, že by som dostával ako polovičný dôchodok sumu okolo 90 až 100 eur (vypočítané z miery dôchodkového poistenia a zo všelijakých tých mzdových bodov či čoho počas môjho zamestnania v roku 2013, z ktorého by sa to v tomto roku odvodilo, vypočítal som si to presne na centy vtedy v októbri).
Ale potrebujem mať dôchodkové poistenie najmenej 5 rokov vo svojom veku, čo nespĺňam, mám len necelé 2 roky poistenia. Doplatiť poistenie za 3 roky spätne je podľa zákona možné, ale musel by som si zobrať úver asi 3 tisíc eur, toľko by ma to približne stálo. Jeho následne splácanie počas 10 rokov by ma vyšlo na sumu v priemernej banke porovnateľnú s výškou môjho polovičného dôchodku (lebo vyššie % by mi zrejme nedali, vzhľadom na to, že výsledky liečby mám pomerne priaznivé, do výpočtu som zahrnul aj obvyklý úrok a obvyklé podmienky bežných bánk). Takže by som 10 rokov poberal dôchodok a všetok dôchodok by defacto hneď putoval do banky ako splátka úveru, ktorý som bol použil na spätné vyplatenie dôchodkového poistenia.
A tak som dospel k postoju, že sa mi vybaviť polovičný dôchodok neoplatí.

Robím niekde vo svojom uvažovaní chybu?

Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 4994
Reputácia : 927
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 38Bydlisko : Adamov, ČR
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
-
rasto- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 452
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 18.10.2015Bydlisko : stredne slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Máš teraz akýsi pocit neistoty, že či je to tak a prečo Ťa nevolajú... ale myslím si, že sa netreba báť. Že aj keby Ťa zavolali, že by aj tak nemali čo prehodnocovať.
Drž sa, Rasťo, maj sa pekne.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 4994
Reputácia : 927
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
rasto- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 452
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 18.10.2015Bydlisko : stredne slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: f20
Súčasná medikácia:

» Aká je šanca že mi zoberu invalidný dôchodok
» Invalidný dôchodok - F25.1
» Schizofrenia a invalidny dochodok
» Depresie, Úzkostná porucha a invalidný dôchodok