Zmeny na fóre
Schizofórum :: Meta-fórum :: Dizajn
Strana 6 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Zmeny na fóre
- zrušenie headerového obrázka, nahradenie zelenou lištou a nadpisom
- renovácia obrázkov navigačného menu, vypísanie textu navigačného menu
- dominancia zelenej na fóre, resp. zeleno-čiernej
- zrušenie backgroundového obrázka, ktorý aj tak sa zle zobrazoval na mnohých zariadeniach, nahradenie tmavou zelenou jednoliatou farbou (až čiernou)
- modrý glóbus dolu nahradený zeleným
- mobilové zobrazenie v dominancii zeleno-bielej
Prajem príjemné forumákovanie.

Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5012
Reputácia : 935
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 37Bydlisko : západné Slovensko
Zdravotný stavDiagnóza: F20.5
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
dneska som chcel odpovedat na jeden prispevok ale nenasiel som ho,totiz ide oto ze ked pocas dna si prezrem prispevky a neodopviem na ne ale az vecer by som chcel,tak sa mi nezobrazuju na liste ci kde,
kde to mam hladat?uz viacej krat sa mi stalo ze som rano ci obed prezrel s tym ze bych chcel odpovedat az vecer ale nevim kde to najdem v profile mam len moje temy ci prispevky s mojou odpovedou
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:
navrhol by som keby nove prispevky pod klikom ´´domov a zobrazit najnovsie ´´boli na fore pod timto klikom aspon dva dni
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:

Myslím, že vlastne v kolónke "Všetky témy", ako ju vidíš na priloženom obrázku v lište, by sa Ti mali zobraziť všetky témy, zoradené od najaktuálnejších po staršie (teda čím časovo aktuálnejší príspevok v danej téme, tým je tá téma v poradí v zozname uvedená vyššie). Malo by to generovať zoznam bez ohľadu na to, či danú tému sleduješ alebo nie, alebo či si do nej v minulosti už prispel, alebo ešte nie. Skús to tam očíhnuť.

Všetko dobré.

Matej- Okoloidúci
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
-
tak este raz som skontroloval vsetky temy za dnesok a mam tam len tri,zial bohu mi tam chyba ta jedna do ktorej som este neprispel,konkretne co ste dnes jedli
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia:

Matej- Okoloidúci
-
Fórum ododnes v trošku vianočnom šate. Vybral sa ladenie viac dooranžova a žtla, pretože mi evokujú optimizmus a dobrú náladu, slniečko v duši. Prajem Vám totiž, aby ste pod stromčeky dostali najmä k Vianociam práve optimizmus, nádej a veľa dobrej nálady.

Najbližšia zmena ošatenia fóra by mala prísť so Silvestrom, kedy zvolím blahoprianie k Novému roku. Po Troch kráľoch a pravoslávnych / gréckokatolíckych Vianociach by sme ošatili fórum späť do zimného motívu, záležať bude aj od počasia, ktoré bude vtedy na väčšine územia Slovenska prevládať.

Matej- Okoloidúci
-

Matej- Okoloidúci
-
Tí z Vás, ktorí využívate horný banner fóra, ten čierny úplne navrchu pri desktopovom zobrazení stránky, tak ste možno zaregistrovali, že tam došlo k narušeniu vizuálu, ktorý trval asi aj týždeň. Napr. notifikácie tam neboli vôbec dobre čitateľné, pretože sa istými zmenami v iných veciach tam implementovali navzájom nesúrodé typy a veľkosti písma. Išlo o chyby v CSS štýloch tohto banneru, ktoré som dnes konečne azda opravil. Chcel som teda informovať, že je to opäť ok a banner môžete opäť používať podľa potreby (ja ho využívam hlavne na čítanie tých notifikácií).

Prajem Vám všetko dobré.

matej
Matej- Okoloidúci
-

Možno ste si všimli, že pribudlo v rámci príspevkov dolu vedľa lajkovacieho tlačidla nové tlačidlo:

Mám už dlho "víziu", že by som chcel na naše fórum implementovať možnosť reagovať na príspevky nielen lajkom, ale aj inými "emotikonovými" reakciami. Hodí sa to veľmi, myslím, vtedy, keď človek nemá moc čo povedať k obsahu daného príspevku, ale chce aj tak vyjadriť určitú emóciu odosielateľovi. V predstave takto mám zatiaľ emotikon objímajúci, srdiečkový a smútiaci. Možno objímajúci a srdiečkový by som spravil ako jeden spolu, ako to naznačuje už teraz nabehnuté spomínané tlačidlo.

Každopádne tlačidlo ešte nefunguje, nie je k nemu priradený žiadny skript. Iba som chcel dať takto vopred vedieť, že ak zbadáte nejaké nové prvky voľakde pod príspevkom, tak aby ste vedeli, že čo sa deje.
Keď budú skripty spravené a funkčné, tak implementujem tieto funkcionality aj do mobilovej verzie fóra. Zatiaľ to riešim na desktopovom zobrazení.
Na záver priznávam, že ma k tomuto inšpiroval, samozrejme, Facebook.

Snáď sa mi to v dohľadnej dobe podarí spojazdniť, zatiaľ to tlačidlo (tlačidlá) tam bude (budú) iba tak "visieť".

Matej- Okoloidúci
-
Iacobus, relouth, vrana and Anonym woman like this post

Tlačidlo, ktorým môžeme vyjadriť odosielateľovi príspevku objatie či emočnú podporu (tzv. "Poslať objatie") je dnešným dňom pripravené na používanie.

Skripty som robil pomerne dlho (viacej večerov), lebo som sa pritom musel všeličo nové naučiť, čo som ešte neovládal. Zdá sa však, že výsledok by mohol byť funkčný, čo by ma, ak sa to potvrdí, veľmi potešilo, nakoľko ide o moje vlastné javascriptové mini-dielko.

Prosím, vyskúšajte nanečisto tlačidlo a dajte vedieť, či sa pripísal Váš nick k zoznamu "tých, čo posielajú objatie". Je to spravené tak, že môžete svoj lajk (resp. vlastne objatie) odvolať znovukliknutím - takže sa Váš nick z výpisu naspäť vie odstrániť.

Treba podotknúť, že zatiaľ tlačítko funguje len na desktopovom zobrazení fóra - na mobilovú verziu som to ešte neimplementoval. Tým mi napadá zhrnúť, aké mám s tým plány ďalej:
- ak sa po určitom čase preukáže, že to v pohode funguje, tak to pôjdem riešiť aj na mobilovú verziu fóra
- chcel by som poriešiť, ako by sa "objatie" mohlo "objatému" zobraziť v notifikáciách, tak ako sa zobrazuje teraz, keď náš príspevok niekto lajkne (momentálne to notifikácie neukážu, takže či Vás niekto takýmto tlačítkom emočne podporil, sa dozviete len spätným nahliadnutím na Váš príspevok
)
- neskôr by som rád pridal podobným spôsobom aj ďalšie tlačidlo, konkrétne smútiace na vyjadrenie ľútosti či podobného smútiaceho súcitu s píšucim)
- je potrebné ešte kód dotiahnuť tak, aby forumák nemohol poslať objatie samému sebe... súčasné riešenie túto situáciu, žiaľ, neošetruje, čo ma napadlo až teraz, keď už to dávam von
Ja viem... hanbím sa.
- silno rozmýšľam, že tlačidlo objatia i tlačidlo "smútiaceho súcitu" sprístupním aj pre klikanie neprihlásenými čitateľmi - momentálne je to obmedzené len na prihláseného forumáka, ktorému sa takto zverejní vo výpise nick, aby vedel píšuci, kto ho podporil. Avšak možno by nevadilo, ak by takúto podporu mohli klikať aj neprihlásení hostia, či proste neregistrovaní návštevníci.
Tak zatiaľ takto. Mne to v tejto chvíli funguje... dúfam, že sa časom ukáže, prípadne hneď po Vašom vyskúšaní nanečisto, že to ide aj Vám. Ak by náhodou nie, tak to opravím. Snáď.

Ďakujem za Vašu trpezlivosť a prajem Vám všetko dobré, kamaráti.

S úctou
matej

Matej- Okoloidúci
-
vrana likes this post
mne to funguje. Je to dobrý nápad pridať aj iné emócie na vyjadrenie. Myslím si, že veľakrát bol niečí príspevok smutný, a ja som chcel dať nejakú reakciu, ale dať "páči sa mi to", keď sa má niekto zle, mohlo vyznieť čudne. Napriek tomu som to robil a dúfal som, že to niekto prijme ako povzbudenie. Takže som teraz rád, že to môžem takto rozlišovať.
Čo sa týka toho, že môžem dať emotikon aj sám sebe, s tým by som sa veľmi netrápil. To je maličkosť.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 25
Zdravotný stavDiagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej likes this post
Strana 6 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Schizofórum :: Meta-fórum :: Dizajn