Experiment
Experiment
V apríli 2004 mi bola diagnostikovaná F20.0 Paranoidná schizofrénia a F54.8 Insomnia (o ktorej som nemal potuchy). Do leta 2018 to bola vojna bohov v hlave. Robieval som si starosti utrpenia, trápenia, bolesti a problémy. Mával som silné bludy, halucinácie, psychózy a strach emočného tela bolesti. Mal som zlé rozhodnutia, chovania sa, správania sa a reagovania sa. Nebol som spokojný so svojim životom, robil som si starosti zo spánkom otázkami ako: ako zaspať?, prečo spať?, dnes sa nevyspím?, nespal som niekoľko dní, musím zaspať.... kolobeh neustálych otázok. Navyše som si neuvedomoval v sebe božiu prítomnosť. Mal som chorú myseľ a dušu Do roku 2014 som bol pravidelným návštevníkom liečení, najmä Pezinok. Vždy každý rok na jar, keď sa všetko prebúdzalo, teda zo 10x.
Od leta 2018, čo som porazil Insomniu a to tak, že som sa od doktorky po dlhých 14 rokoch dozvedel túto druhú diagnózu, som v noci urobil prieskum mysle a uvedomil som si, že sa v duchu neustále prehadzujem zo strany na stranu. A tak som vytiahol krucifix a vyvesil ho na všetky steny v dome. Samozrejme duchovne. No a od vtedy mám so spánkom pokoj. Ďalšia vec, od tohto dátumu som začal praktizovať knižnú, osobnú a hernú múdrosť a finančné a odborné vzdelanie. To znamená, že som prevažne sčítal okolo 300 kníh a niektoré aj 5x. Najmä z oblasti motivácie, osobného rastu a sebarozvoja, duchovnej oblasti... Robieval som videokurzy taktiež na túto tému. Z vedenia som robieval videokurzy z financii a študoval som programovanie. Tri roky som meditoval, kontemploval a dýchal pránu. Podarilo sa mi pretransformovať chorú myseľ na zdravú. No a pomohlo, od tohto dátumu tvrdím o sebe, že som vyliečený, že som prekonal schizu a insomniu, lieky som brával. V súčasnosti už trištrvte roka sa venujem hernej terapii, knižky a programovanie som zatial odložil bokom.
Niekoľko krát sa mi stávalo, že som medikament nemal aj tri dni. Od piatka 13. 12. 24. som nebral kvoli nedostupnosti. Nežidauce účinky liekov sú asi to, že keď si ich večer dám, ráno som oťapený, zatvorené oči a ťahá ma to do postele. Za to poobede som majster sveta.
Vyhlasujem experiment s liekami. Dnes som si bol pre lieky a po ceste domov ma napadla táto myšlienka. Dokonca doktorka sa ma neustále vypytuje, či beriem lieky. Od piatka 13. neberiem lieky. Nevýhody - mozog si žiada dávku v podobe vybrovania počas spánku. Výhody - ráno som majster sveta. Žiadny útlm.
Priebežne budem informovať. Čo si budem na sebe všímať počas vynehania liekov je, či mám vôbec nejaké silné halucinácie, bludy, psychózy, strach emočného tela bolesti a a hlavne, či mám korektné rozhodnutia, správania sa, chovania sa a reagovania sa.
Pôvodne som chcel založiť tému s názvom: Prekonal som Schizofréniu a Insomniu, ale na toto je ešte priskoro, nakoľko som brával lieky.
Držte mi palce.
Reputácia : 16
Dátum registrácie : 21.05.2023
Vek : 46
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná schizofrénia; F51.8 - Insomnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Re: Experiment
Teda vždy keď mi preplo, som prestal brať
Výsledok bol vždy rovnaký = 2 mesačný pobyt na psychiatrii
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1408
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
dusan_fajnor.personal likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2299
Reputácia : 763
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
dusan_fajnor.personal likes this post
To druhé AD nad pôvodnú dávku som hneď vysadila, keď som prišla z nemocnice a postupne som potom vysadila aj to pôvodné AP a začala zas znižovať postupne AP. Teraz beriem obdeň Aripiprazol 10mg a 5 mg, takže akoby som bola na dávke 7,5 mg Aripiprazolu a som celkom v pohode, teda bez bludou a len sem-tam mám nejaké negatívne príznaky v malej zvládnutelnej miere. Rada by som znížila ešte na 5 mg, no už som sa medzičasom o to pokúsila, no nerobilo to dobrotu a tak som sa vrátila na tých akože 7,5 mg.
Mne sa teda naraz vysadiť nepodarilo.
Viem, keď sa človek na to dá, ťažko ho niečo od toho odradí. Aj moja psychiatrička mi uznala, že mnohí to chcú skúsiť. Držím ti palce a hkavne píš ako to zvládaš, podporu tu vždy nájdeš a možno aj "záchrannú" sieť, keď bude treba. Inak bolo by fajn ak nežžiješ sám, aby o tom vedelo aj tvoje okolie a mohlo ťa tak prípadne vrátiť z kratšej cesty, lebo treba uznať, že po rokoch si na tie lieky človek vytvorí návyk.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 682
Reputácia : 300
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha, paranoidna schizofrenia
Súčasná medikácia: Aripiprazol
dusan_fajnor.personal and Lucas like this post
Ešte niečo, v Pezinku som nebol od roku 2014, bo som bol v stabilizovanom stave. Niekedy mám myšlienky, kedy sa tam znovu objavím a v akom stave, psychickom? Aký tam budem teraz po transformácii vlastnej mysle?
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Zdravotný stav
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2299
Reputácia : 763
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Je týždeň bez liekov. Stavy sú dobré no a dnes som teraz vztal, až na to zývanie. Za to oči nemám zalepené.
Zdravotný stav